icon

Kojení nonstop a problémy se spánkem u novorozenců. Poradíte, prosím?

lenkacross
13. zář 2025

Ahojte, moc prosím o radu.
Máme syna, jeden týden- možná moc hrotům a je příliš brzy, nicméně do včerejška nám fungovalo spaní ve dne i v noci ( víceméně). Včera ale malý neměl dost a kojila jsem prakticky nonstop. Neusínal, sál celou dobu. Večer od 21:00/23:00 a byl klid do půlnoci. Pak znovu kojeny do 01:00 a stejně nespal. Takhle jsme pokračovali s minimálními pauzami do čtyř rána. Bez prsu kravál. Dudlík ani prst nepomáhají. Poradíte? Nebo je to normální? Moc díky

squezy
13. zář 2025

@lenkacross je to normální,chce být s tebou. Přes to prso to mimco chápe, že je s mamou,kde je mu dobře,citi te a chce byt u tebe,jinak breci. Jinak to to miminko neumi říct😉 Neřeš to,co bylo včera a předevčírem a jak to fungovalo. To miminko a vůbec jeho potřeby a spánek se bude menit ze dne na den. Prostě reaguj na jeho potřeby a neřeš takovyto "ale pak si na to zvykne" 🤣 Je hrozně malickate,dej mu to,co cítíš, že potřebuje😉

lenkacross
autor
13. zář 2025
@squezy

@lenkacross je to normální,chce být s tebou. Přes to prso to mimco chápe, že je s mamou,kde je mu dobře,citi te a chce byt u tebe,jinak breci. Jinak to to miminko neumi říct😉 Neřeš to,co bylo včera a předevčírem a jak to fungovalo. To miminko a vůbec jeho potřeby a spánek se bude menit ze dne na den. Prostě reaguj na jeho potřeby a neřeš takovyto "ale pak si na to zvykne" 🤣 Je hrozně malickate,dej mu to,co cítíš, že potřebuje😉

@squezy děkuju za uklidnění. 🙂 Ode dneška zápasíme pro změnu s rýmou, to mě deptá ještě víc, bobek malý.

martivit92
13. zář 2025

@lenkacross je to normální, můj malý bude mít 5,5 měsíců a takové večery míváme i teď... Vlastně furt se mi budí na kojení, málo kdy se mi stane, že se vyspím aspoň 3h v kuse 😅 . Někdy jsou večery, že je přisátý snad celou noc. 🥴

lenkacross
autor
13. zář 2025
@martivit92

@lenkacross je to normální, můj malý bude mít 5,5 měsíců a takové večery míváme i teď... Vlastně furt se mi budí na kojení, málo kdy se mi stane, že se vyspím aspoň 3h v kuse 😅 . Někdy jsou večery, že je přisátý snad celou noc. 🥴

@martivit92 jak to zvládáte vy??

martivit92
14. zář 2025
@lenkacross

@martivit92 jak to zvládáte vy??

@lenkacross nebudu lhát, jsou dny, kdy jsem na pokraji svých sil... Zrovna dneska byla taková noc, že jsem měla celou dobu odkrytý cecek a malý byl i nevrlý... Přemýšlím, jak ho naučit spát v postýlce a co dělat aby se mi tak často nebudil... Ale nevím jak 😅 ... Vydrží chvíli sám, ale pak začne řvát a to je jedno jestli je v postýlce či v posteli se mnou, snažím se ho hladit, zpívat, no stejně přestane až s ceckem 🙈 . Můj plán byl kojit do roku... no vidím to, že to odstřihnu dříve (což bude boj) už mě bolí i bradavky z toho neustálého žužláni... Jinak je malý zlatíčko 😁😅