Kojení se zoubky
Prckovi vyrašila první jednička vpravo dole. Je ostrá a špičatá. Takže kojení začíná být docela nepříjemné. Ne, že by vědomě kousal, spíš jak se přicůcne, tak mě štrejchne po bradavce a po 14 dnech už to není nic moc pocit. Rozhodně bude hůř (s příkramama zatím začínáme, takže odstav v následujících pár měsících nehrozí).
Co na to? Poradíte?
Vydrzte, kdyz synovi bylo osm mesicu, narostly mu krome dvou spodnich zoubku i dva horni, cimz jsem si myslela, ze kojeni skoncilo a zakoupila "pro sichr" krabici UM. Je to uz osm mesicu, syn se s novymi zuby "naucil zachazet" a krabice je dodnes nerozbalena 😉.
Ty deti se to nauci-kojit se i se zuby -ja kojila obe do 2.5 let a nebyl problem-bylo to trosku jine, ale vubec to nebolelo 🙂))
Na bradavky bepanthen 😉 Muj malej me zacal tez kousat (dokud jen "strejchal" zubem tak jsem to neresila, ale jak se objevily zuby "proti sobe".. ). Kdyz to udelal, tak jsem vetsinou vykrikla (lekla jsem se ja a nasledne i mrnous) a prso aspon nahodinu zabavila (drzela jsem vzdy rozestup aspon 1-1:30 jinak hodne blinkal) k tomu jsem se striktne rozhodla pote, co me kousl do krve. Malej to hoodne rychle pochopil (tak do tydne?). Teda on kousal az potom, co se aspon trochu napil, nikdy ne hned co se prisal.
Také máme tento problém, syn má 11 měsíců a dva spodní zuby. Když o odpojím a reknu ze to boli, smeje se. Mam jednu bradavku prasklou a pekne to boli i kdyz nekouse. Nevim co s tim, ctela bych vytrvat, ale ne za kazdou cenu. Ragadu jsem mela uz v porodnici a Bepanthen mi nepomohl, až Calcium panthotenicum.

Mala ma dva zubky a uz sa stalo ze ma ukusla opica mala,ked sa pricucne zubky nijako necitim no ked sa hra tak vtedy kusla.neviem nijako poradit ja na nu skriknem ze ma to boli a prsnik nedam.zatial to uz nerobila,papa uz vsetko ale mliecko ma kedy chce😀