Kojení a rostoucí zoubky.

janyesg
6. led 2020

Dobrý večer,mám ročního syna,je přikrmován od ukončeného 6.mesice a stále kojený. Jedná se o to,že mě začalo kojení celkem bolet,kvůli zoubkům. Zatím má nahoře 4,dva z toho krátce a dole dva. Už začínám mít bradavky i citlivější a není to vůbec příjemné. Nerada bych ho ale už odstavila,kojeni zatím vyžaduje,zvlášť večer a dceru jsem také kojile ještě po roce,ale byla krásně opatrná a nešlo to skoro cítit. Děkuji za případné rady 🙂. Jana G

puhelin
6. led 2020

A kdyz te kousne, jak reagujes? Kojila jsem do 28 mesicu, ted miminko ma zuby prokousle od 2 mesicu a i kdyz kousaji, neodstavila jsem. I kdyz to nekdy nebylo uplne snesitelne. Snazila jsem se vydrzet, protoze jsem kojila i kvuli tomu, ze snadneji snaseji tu bolest prave kdyz se koji.

gingerbread
6. led 2020

@janyesg mě pomohlo ji dát najevo,že to bolí a prso ji sebrat a pak vrátit a říct ji at je opatrná a naučila se to opravdu rychle 🙂 teď má 7 zoubků a necítím nic...někdy teda trošku kousne,ale to opět reknu au au a že to ne a ona to chápe...ale těžko říct,jestli tohle pomůže u každého dítěte..

janyesg
autor
7. led 2020

@gingerbread no on mě právě jakoby nekousne,ale pri celém kojení se asi nějak víc chytá i těma zoubkama nebo jak bych to popsala 🙂. Samozřejmě kdyz by kousnuk,tak bych reagoval asi jako vy,tak to bylo občas u dcery,ale u syna to cítím celé kojení. Zkusila jsem trochu ho víc přitlačit k prsu a řekla bych,že je to asi lepší,tak uvidíme 🙂.

janyesg
autor
7. led 2020

@puhelin samozřejmě,taky jsem zastánce kojení a snažím se proto vymyslet něco, vím,že si tím i ulevuje 🙂.

gingerbread
7. led 2020

@janyesg no je fakt,že k ránu,když má už strašně hlad,tak taky zoubkama někdy jakoby škrábe! To vydržím chvíli a pak ji prso beru a dám druhé no...a ona se po chvíli uklidní...tak asi vás malej saje hodně silne...