Malá pijavice
Ahoj holky🌻 rada bych znala vase zkusenosti s kojenymi dětmi a jakemkoliv odstavu - prirozenem či umelem. Situace se má tak, ze se z moji holcicky stává malá pijavice😀je ji 15 mesicu a po období, kdy kolem roku pila 2x denne (na usnuti) a v noci třeba 2x klasicky v poloze z boku, nastalo období, kdy si mě třeba desetkrát za noc osedla, vytáhne si obě prsa a z jednoho pije a u druheho steluje bradavku🤦🏻♀️Takhle prsa střídá třeba po minute až do usnuti, třeba petkrat. Malou miluju, ale tohle pro mě zacina byt docela zahul, protože většinu noci spím na zadech a na mě dite, takže mám bolavy zada, spatne spím a o prsou ani nemluvim - vracím se na začátky kojeni, kdy se mi po prisati kroutily palce u nohou😀 ve dne si kojeni začala opět narokovat tím, ze se cpe do vystrihu, šplhá na mě a fnuka🤷🏻♀️Je teda pravda ze nám teď rostou asi tak všechny stoličky a spicaky ( s nadsázkou), ale přes den by to na ni nebylo ani poznat, teploty taky nema. Z vasich zkusenosti, přejde to za nějaký čas nebo mám přemýšlet o nočním odstavu? Samozrejme vydrzim co to pujde, ale zas vocamcaď pocamcaď, však vite;)
Dekuju🪱 (pijavice není tak aspoň zizala)
Já mám takovouhle piavici 2,5 letou, jen teda to štelování mu zakazuju, ale pořad to zkouší 🙈 já nemám srdce na nuceny odstav, čekám na jeho třetí rok,až se spolu víc domluvíme 🙈
Já bych neodstavovala, ale korigovala, jak budete kojit. Syn (21 měsíců) třeba hrozně rád mačká druhé prso rukou. Bolí to, neb obvykle drapne bradavku. Má to zakázané a ví to. Občas to zkouší, ale stačí mu ruku důrazně chytit a ví (i v noci).
@evsi88 to, už bych nedala. Kolem toho 15 měsíce jsem odstavila, protože malá začala být na mě nalepena celou noc a já se nemohla pohnout a začala jsem být šíleně unavená. 10x za noc vzhůru a pak celý den běhat kolem dětí jsem fakt nedávala. Takže buď to přijmeš nebo to vydrž a je to fakt jen na tobě. A hned jak jsem odstavila začala spát celou noc a konečně mohl víc uspavat tatínek.
Zkoryguj to. Kojeni ma byt prijemne pro obe strany. Nerikam odstavit, rikam stanovit hranice. Co kdybys ji treba na noc soupla k tatínkovi? Ja to mam v planu tento vikend. Nase pijavice ma sice jen 12m, ale taky uz ji mam tak akorat dost.
@evsi88 dcera byla uplne stejna, odstavila jsem ji ted nedavno, kdyz ji bylo necelych 2,5. Jsem tehotna a zacalo me to tak silene bolet, ze uz to neslo. Vse jsem ji vysvetlila a domluvila se predem na terminu odstavu. S nekojenim problem neni, ale zrusila jsem ji tim uplne spani pres den, proste neusne. A ma nadeje, ze zacne spat alespon v noci, se take nenaplnila. Shrnute jsem vic vyrizena, nez kdyz jsem ji 10x v noci kojila 😂
@mamikry Ja taky syna odstavila v roce. Vyplynulo to nejak prirozene, tou dobou pil jiz jenom 2x denne. Po probuzeni pak dostaval UM (to mu vydrzelo jako ritual dodnes) a zadne sceny se nekonaly. Zpetne to vidim jako idealni dobu, vyhli jsme se sapani po vystrihu a scenam, ktere pri odstavu umi delat starsi deti.
Devcata diky mic vsem za nazory, ono to z popisu vypni docela jako horor a šikana v jednom😀 což vlastne je😁 spis jde ale o ty noci, když se schovam pod perinu tak ta nase můra se začne vzteka jak blázen, do toho je bulik a ještě mi odhazuje ruce když ji chci chlacholit, aby demonstrovala, ze se jako FAKT musí přisat nebo se něco stane😀 a já jsem hroznej mekejš a z odstavu mám hrůzu takže se snažím to aspoň teď při růstu zubu nějak vydrzet. Na jednu stranu mě v noci strasne stve na druhou mi je ji lito a udelala bych pro ni první posledni🤘🏻
@fandysek_1 jojo u nas hodně podobného scenar.. ještě nejsem na hraně moznosti, ale asi se odstavu nevyhnu🤷🏻♀️
@evsi88 tím jsme prošly asi každá, když jsme zvažovaly odstav. Mě to začalo dělat hrozně zle a začala jsem být i nervní v noci. Pak jsemnl otehotnela a měla jsem pocit, že mám kontrakci každé přicucnutí a to byl jasný signál končit. Přitom jsem kojila u druhého celé těhotenství a vůbec mi to nepřišlo. Jak píšu, buď konec nebo přijmout tuto její hru.
@aneta_v videla bych to stejně, já jsem na ni hrozne měkka a vim, ze to nedělá proto, aby mi nějak ublížili nebo mě chtěla v noci prudit a hrát si na kovboje🤷🏻♀️ Je to tak trochu u nas ale se vším, za par let vám sem napisu, jak mě dite doma drží zkratka a dělám za nej domácí úkoly😫😀
Já bych neodstavovala, ale takhle bych v noci nekojila, musí mít nějaké hranice.
Jsem velký zastánce kojení, ale nikdy jsem dětem nedovolila, aby mi u kojení "ubližovaly", totiž dělaly cokoli, co s kojením nemá nic společného a co mi není příjemné. Kdyby mi dítě štelovalo bradavky, tak bych asi vyletěla z kůže, nesnáším to 😃
@evsi88 já jsem u druhé dcery měla pocit, že čím byla starší, tím to bylo horší. Na roce se kojila už jen tak čtyřikrát denně a po roce a půl najednou furt. V noci naštěstí už jen tak dvakrát třikrát, pak už jsem ji dávala jen jednou, ale přes den se na mě sápala pořád. Už mi to bylo nepříjemné, ani ne tak to kojení, jako to, že se mi rvala do výstřihu všude. Já jsem nejdřív utla kojení na veřejnosti, kojila jsem jen doma nebo u rodičů. Postupně jsem omezovala kojení ve smyslu, že když jsem viděla, že to fakt potřebuje, tak ano, ale ne na první dobrou pořád a neustále. Ona to celkem dobře pochopila, až se mi podařilo denní kojení omezit na ranní, po obědě a večer a sem tam, když třeba upadla nebo byla nějaká krize. V noci pak kolem páté ráno. A já jsem po druhém roce začala omezovat už i ta čtyři kojení, už jsem chtěla přestát. Ona přestala v poledne spát, tak kojení odpadlo, to rání přestala taky vyžadovat, jakmile jsme se vzbudily, šly jsme snídat, v noci to nějak vymizelo samo ani nevím jak a večerní jsem ji jednoho dne řekla, že už není. Běžela k tátovi si postěžovat, že máma nedá, pak se přitulila a dobrý. Je pravda, že ten poslední půl rok neusínala u prsu, prostě si cucla a pak usnula vedle mě. Takže u nás to bylo takové postupné pomalé odbourávání jednoho kojení po druhém, rozhodně jsem to nedělala naráz.
@evsi88 predstavovala jsem si to o trochu lepe. Spanek ji to rozhodne nezlepsilo. Nicmene dcera se sice kojila casto a hodne, ale jasne jsem ji rekla, ze mi nebude ublizovat ci se sapat do vystrihu, jinak kojeni ukoncim. Takze se kojila prevazne doma a pote, co si normalne rekla. Druhe prso mohla jen drzet ci hladit, ale zatrhla jsem rypani bradavky ci krouceni. V noci jsem kojila v polospanku na boku. Jsem pro kojeni, ale zase se nenecham ditetem uplne terorizovat. Jinak 15 mesicu mi na odstav prijde malo a hlavne bych pockala, az dite nebude nic bolet a bude v dobre kondici.
Je to jen období. Kojím skoro tříleťáka a bylo několik období, kdy se u kojení choval hrozně, taky jsem myslela na odstav, ale vždycky to odeznělo více méně samo nebo jen s jemným zásahem z mé strany. A zpětně jsem si vždy uvědomila, že to mělo spojitost s nějakým pro něj těžším obdobím...zuby, nemoc, motorický/růstový skok, den, kdy měl moc podnětů...
Jezis tohle bych nesnesla. Ale ja nejsem kojici typ
@evsi88 popisu jen,jak jsem to delala u dcerky.syn má ted 14mesicu a mam to stejne jako vy,jak to bude s nim,to zatim netusim😀.kdyz měla dcerka půl roku,začala jsem do ni každodenně hucet,ze v noci se nepapa,ze máma,táta atd.v noci taky nepapaji,ze brzy už prso dávat nebudeme a ze chci,aby v noci spinkala a nepila z prsa.zhruba před 2 rokem jsem přestěhovala dceru ze své postele na postel přiraženou k moji (ale o cca 10cm byla níž,aby se na mě v noci nemohla prekulit),abych ji nebudila svým pohybem.brzy se snížila frekvence buzení na prso na 1-2x za noc,a to jsem začala zkoušet “nedat”.hladila jsem a nebo jen bez hlesu cekala,jestli nezaspi😀.ve 2 a 1/4 se už v noci nebudila.pres den se kojila do 3 let.ale jen doma,vetsinou rano a vecer,přes den už nespala od 2 let.tak zkuste co nejdriv zacit dceru slovně programovat na to,ze v noci se spinka a nepije,třeba to casem (u nas skoro 3/4tiku🤣) zabere.

@evsi88 já bych vydržela, u dětí se to mění, přisuzovala bych to zubům. Kdyby to nepřestalo, až budou zuby venku, trošku bych jí kojení zkorigovala. To štelování bradavky je šílené, zvlášť v těhotenství, já kvůli tomu starší odstavila, když jsem byla v 6.měsíci, nedalo se to vydržet 🤦🏽♀️