Málo mléka. Jak zvýšit laktaci po porodu?

violla29
4. pro 2019

Ahoj jsem třetí den po porodu, ale mám málo mléka. Dneska jsem mohla jít domů z nemocnice, ale to jsem odmítla. Malá je hladová a brečí. Když ji nakojim, tak jdu ještě odsávat
ávat a dokrmim ji stříkačkou svojim a cizim mateřským mlékem. Když jsem se laktační Poradkyně zeptala jak to budu dělat doma, tak mi řekla že mě rozkoji. Což se mi nezdá že bych do zítřka měla být rozkojena.? Snažím se hodně přikládat,malá se hezky prisaje, pít kojící čaje, řecké seno atd. Já vím že je asi ještě brzo a že se laktace rozjede, ale jak to mám řešit když už budu. Doma, jak a čím ji mám dokrmit? Diky

pipi_puncocha
4. pro 2019

Uvidíš, jak to bude zítra... Situace se může změnit z hodiny na hodinu. My jsme šli taky domů z porodnice až 4.den, ještě 3.den jsem myslela, že nebudu kojit, mléko furt nikde, s bídou jsem nakojila 2-5ml. A v noci z toho 3. na 4.den se to rozjelo krásně.

gruyerre
4. pro 2019

@violla29 mne se pořádně udělalo mliko až doma, myslím, že až 4. nebo 5.den

uzivatelkapetra
4. pro 2019

Doma je člověk klidnější, může s prckem být v posteli 24 hodin denně. Taky mi Káju v porodnici přikrmovali a doma už nebylo třeba. Žádný příkrm jsem ani doma neměla ať to nesvádí(vždyť do lékárny v případě potřeby sjede manžel během chvilky)
A kromě kojícího čaje jsem brala homeopatika

sirka1
4. pro 2019

Mě pomohlo homeo - ricinus communis 5ch - 5 kuliček 2x denně rozpustit v ústech, předtím a potom 15 minut nejíst, nepít. Občas použiju i teď, synovi je 2,5 měsíce, když mám pocit že mám málo mléka.

krista25
4. pro 2019

V porodnici jsem byla 4 dny. Pořád do mě taky vandrovali, že nemám mléko a že nepribira. 😪Hele přišla jsem domů a za 24 hodin jsem mohla krmit celou ulici. 😁Přišlo mi že ten stres ze mě opadnul, doma klid a pohoda. 😊A pak všechno šlo samo. 😊😊😊

luj89
4. pro 2019

Tohle je na kontaktování skutečné LP. Tato evidentně neumí dobře poradit. Proč myslíš, že máš málo mléka? Jinak dokrm stříkačkou je špatně, to je skoro totéž co z lahve... Jdi normálně do klidu domů a kontaktuj ještě dnes skutečnou LP, třeba z mamila.sk (na stránkách seznam)

zuzita15
4. pro 2019

@violla29 mne se treba rozjelo mliko az doma (dla jsem po 14 dnech, lehke predcasnatko), zapracovala jsem na kvalitni strave, LP mi poradila, jak mam jist, aby mliko bylo, a bylo. Kdyz jsem odchazela domu, odstrikala jsem mlika presne na jednu davku, po prichodu domu jsem zacala plnit mrazak. Sla bych domu do klidu a zavolala LP

violla29
autor
4. pro 2019

@luj89 myslím že mám málo mléka protože když ji kojím před a po vážení a kojím z obou prsou tak na váze pribere dva gramy. Malá je taky trochu žlutá, to mi řekli že málo kojím a taky dneska měla pocurane jen dvě plenky. A málo se budí. Jo kontakt na LP z mamily mám taj ji zavolám. Jsem z toho špatná, mám právě strach když s malou budu sama doma, budu mít málo mléka a nebudu ji moct jak nakojit.

gruyerre
4. pro 2019

@violla29 a tebe to v té porodnici nestresuje a neštve? Nebylo by to lepší doma? Můžeš ji mit přicuclou na prsu klidně celý den, pěkně se u toho koukat na televizi, číst knížku, povídat si s někým? Nějak si nedovedu představit, v čem to může být v tom špitále lepší než doma. A přikrmit si jí, když to bude třeba, můžeš snad i doma.

karla2015
4. pro 2019

@violla29 to vypada na zloutenku, ty deti jsou spavejsi a malo sajou, musi se casteji budit a vic kojit...co si pamatuju z porodnice.

luj89
5. pro 2019

@violla29 vážit před a po kojení, obzvlášť takhle malé mimi, co má pidi žaloudeček je nesmysl, to běžná váha vůbec nezachytí, jsou tam velké odchylky. že je žlutá - má žloutenku? Kde spinká a jak často se kojí? dvě plenky denně jsou fakt málo... Je super, že to budeš řešit s LP 🙂. Jinak doma můžeš dokrmovat darovaným mm nebo UM, ale cévkou po prsu, ne lahví nebo stříkačkou.

makyna1993
6. pro 2019

@violla29 tak jak radí ostatní - jít domů do klidu.Jinak spoustu,ale opravdu spoustu tekutin ( ke každému kojemí pullitr vody a mezitím kojící čaj,čaj z feniklu,černé pivo každý den aspoň 2 deci),kopr podporuje laktaci takže koprové máčky,polévky. . . . silné vývary.Nejlépe ze slepice a ponechat i kůži,ano stojí natom mastná oka,ale je v tom síla. Ráno uvařit Meltu a postupně popíjet.Pak také mandle by měli podporovat laktaci,takže já si dělala smooti banán a mandle.A to nejduležitější klid a nechat tomu čas.Pokud máte na blízku svoji maminku,tak požádat jí o pomoc - mě teda pomohla mooooc! Nb osobu Vám nejbližší ať nato nejste sama! 💕 Přeji mnoho uspěchu 🙂