icon

Mám dávat po kojení flašku?

eminek11
1. kvě 2016

Moje dětská mi řekla ze mala probíhá pomalu porodní váhu mela 2400g a tedka 2 mesich ma 3320g mám ji doktmovar dekuju

soyevita
1. kvě 2016

Ahojky,tak mimi Ti přibírá míň,ale zase bych řekla,že to není katastrofa.Já bych nedokrmovala.Řešila jsem to častějším kojením a to i v noci
http://www.maminkam.cz/kojeni-pri-neprospivani-...

katyxq
1. kvě 2016

Přibírá nad 100g týdně, to není úplně moc, ale není to ani důvod k dokrmu (a už vůbec ne lahví, to by kojení velmi pravděpodobně pokazilo). Samozřejmě by bylo dobré zkusit vylepšit kojení - https://www.modrykonik.cz/jak-kojit

andy80
1. kvě 2016

V první řadě bych hlídala kolik ti ml vypije pokud máš možnost vážit. Spočítat kolik ti toho vypije za 24 hodin a teprve pokud vypije méně než by měl sáhnout po dokrmu, ale určitě ne flaškou, dává se stříkačkou.

panickatlamicka
1. kvě 2016

S tim vazenim pozor,neni to smerodatny ukazatel. Deti pribiraji skokove,tvoje je sice mirne v podprumeru,ale nad tech 100 g tydne to jeste jde. Zkus casteji prikladat a ujisti se,ze miminko spravne saje a tim vypije opravdu tolik ,co ma.

jhoki
1. kvě 2016

Když jí dáš jednou láhev, už nikdy nebude pít z prsu, pač z lahve to je jednodušší. Co si asi tak vybere, že? To samé platí o dudlíku, kazí laktaci. Dokrmovat stříkačkou je taky naprd, rychle to teče, asi nejmenší zlo je hadička - suplementor, je to sice dražší, ale dá se nahradit cévkou.

sabatko
1. kvě 2016

I když je to náročné, zkusila bych zvážit před a po kojení, kolik vůbec maličká vypije a kolik za celý den. U syna, porodní váha 2,28kg se mi to nakonec nejvíc osvědčilo. Byl droboučký a velmi špatný jedlík. Jedl opravdu jen tolik, aby tak nějak přežil. Ono jsou opravdu rozdíly ve váhových přírůstcích, když má dítě porodní váhu 4 kila a když je takto drobné. Syna, ač špatného jedlíka dodnes (je mu 6 let a má 17 kg), jsem nakonec musela dokrmovat UM a dokrmovala jsem od 2 měsíců a neměl jediný problém střídat prso (každé kojení jsem přikládala k oběma) a pak dodávala lahví. Vydrželi jsme to takhle spolu kombinovat přes půl roku, stejně jako o dcery, která byla do stejné doby naprosto v pohodě kojená. Technika kojení byla ok, přesto jak od začátku byl drobný, tak pil prostě málo a mléka už bylo málo stále. Držím palce!

betelgeuzz
1. kvě 2016

Obě holky se narodily malé (starší 2250 a mladší 2600) u obou jsem s kojením dost bojovala. Podle mě je na flašku dost času a malá sice nepřibírá nijak extra, ale přibírá, takže není potřeba volit rychlé řešení. Nejdřív bych zkusila tyto věci:
- pořídit si váhu a zjistit, kolik ti vlastně vypije - u mladší jsem zjistila, že pila strašně málo, i když vypadala jako spokojené miminko, tak byla v podstatě vysílená a hlady neplakala
- budit v noci po 3 hodinách, ty malé miminka to opravdu potřebují. I když budeš od někoho poslouchat, že dítě nebudit, tak je něco jiného dítko kolem 3 kg a jiné, které má 4 kg. To byla moje velká chyba u starší.
- po kojení odsávat. i když nic neodsaješ, aspoň stimuluješ prsa. Pokud odsaješ, tak tím dokrmit při příštím kojení.
- kontaktovat laktační poradkyni, ať zkontroluje techniku kojení.