icon

Manuální nebo elektrická odsávačka?

chaccaron
18. bře 2014

Maminy, jakou máte zkušenost a které z nich dáváte přednost?
Díky za názory! 🙂

katyxq
18. bře 2014

Za mě - elektrická (Avent, dobrá je i Medela) ... ale dopředu bych nekupovala, já koupila až po porodu a teda to byla taky blbá investice, radši jsem si ji měla od laktačni poradkyně půjčit, vyšlo by to levněji 😉 (no, jiná otázka je, že kdybych o kojení tehdy věděla to, co dnes, tak by pravděpodobně odsávaćka nebyla potřeba vůbec).

elana
18. bře 2014

@chaccaron s elektrickou je to asi pohodlnější, ale já zvládla docela dobře odsávat 4 měsíce naplno (syn se nepřisál, vše dostával z flašky) i s manuální (Avent) a ne, žádnej zánět šlach, jak občas někdo jízlivě podotýká na adresu manuálních odsavaček, jsem z toho neměla. Preventivně bych taky nekupovala, i ta ručka, když chce člověk kvalitní, je záležitost min. tisícovky, v porodnici je půjčujou a sehnat se dá vždy, je-li třeba, což vždy není (já např. u druhého dítěte už ji nepoužila ani jednou, malá se krásně chytla a normálně kojím).

ange_de_la_morte
18. bře 2014

Koupila bych až tehdy, budeš-li ji potřebowat. W porodnici ti ji půjčí, laktační poradkyně ti ji taky půjčí a když budeš potřebowat tak přes net objednáš a máš za 3 dny doma. Jinak kterou - já jsem měla Medela Harmony ( pákowá manuální) - ale bolely mě z ní ruce, takže jsem pořídála Medela Mini Electric ( elektrická, do zásuwky nebo na baterky). Elektrická je jednoznačně wětší luxus , i mi wíc odsála. Tak či tak jsem použíwala obě - w noci se mi nechtělo wstáwat z postele když jsem potřebowala odsát tak manuální, protože elektrická dělá hluk. ( omlouwám se za ,w, nefunguje mi jednoduché)

marci81
18. bře 2014

Holky, já vám teda nevím, ale za mě jedině elektrická. já si koupila ještě před porodem manuální aventku sadu i s těma jejich avent kelímkama a avent sterlizátorem a využila jsem kelímky a sterilizátor a odsávačku jsem proklínala. Tak nevím, buď jsem totální jelito a něco jsem dělala blbě anebo je normální, že to trvá dlouho než se s tím něco odsaje. Je teda fakt, že jsem laktací zrovna neoplývala 😀 a dítě řvalo hlady tak či tak, takže jsme dlouho stejně na mým mlíku nevydržely, ale díky el. odsávačce se mi laktace aspoň v porodnici vůbec spustila, jelikož to moje mini mládě nemělo vůbec sílu něco vytáhnout a něco vysosat.

marci_m
18. bře 2014

pokud uz je třeba tak elektricka..Ja mela od Medely cca za 3000 a uplna spokojenost. byla jsem moc rada, ze jsem nesetrila !!

katyxq
18. bře 2014

Navíc ani se sebelepší odsávaćkou nemusimś být schopná odsát nic - holt prsa jsou uzpůsobena ke kojení a ne k odsávání, správně přisáté a efektivně pijící miminko (viz https://www.modrykonik.cz/jak-kojit 😉) vypije podstatně víc, než lze odsát. Já první dny po porodu "mučila" prsa půl hodiny a s bídou toho bylo z obou dohromady 30 ml, v půlroce malé (jsem chtěla udělat na příkrm bramborovou kaši) jsme odsávačku akorát tak zašpinila 😀.

olusenka
19. bře 2014

zkoušela jsem elektrickou Medelu i pákovou Avent, několikrát, různě dlouho po porodu. Výsledek? Podobně jako píše @katyxq. Po hodině usilovné práce asi 30ml (a ještě jsem to střídala s ručním odstříkáváním k tomu). A to jsem 1.dítě bez problémů kojila 1,5roku až do porodu druhého, takže bylo by co odsávat, ale odsavačky jaksi nestačily.

elastiq
23. bře 2014

Pokud by se mělo jednat o pravidelné odsávání z důvodu toho, že se miminko nepřisaje, tak elektrická je pohodnlější a i rychlejší, ale určitě je nutné s ní umět zacházet jinak z prsa nic nepoteče ;)