Mateřské mléko - základy pro nováčky. Jak je to se skladováním a přípravou?

vero987nika
26. čer 2021

Ahoj, potřebuji poradit, jsem v tom nová tak si nejsem jistá vůbec ničím 😅
Odsáváme mléko, a všude jsem se dočetla že v lednici může být 24 hodin a v mrazáku 3 měsíce. Co mne ale zajímá je, zda mohu celých těch 24 hodin sbírat mléko do jedné nádobky a až bude mít ta první dávka těch 24 hodin tak to šupnout do mrazáku? A také zda mohu čerstvě odsáté ještě teplé mléko přilít rovnou do toho co už mám vycházení v lednici ? A potom mne ještě zajímá, zda mohu mléko ohřát více než jednou. (Nemyslím rozmrazit, pouze přihřát v ohřívači) když mi třeba při jednom krmení část nedopije tak schovat na příští krmení za ty dvě hoďky
Děkuji za rady 😌

vaseli16
26. čer 2021

Ano sbírat můžeš po celých těch 24hodin,ale slila jsem vzdy mléko stejne teploty, takže cerstve odsatou dávku jsem nejdriv schladila. Ohřát muzes mleko jen jednou co vim,proto jsem zamrazovala menší dávky, popripade jeste pak prihrala.

vero987nika
autor
26. čer 2021

@vaseli16 děkuji 🙏🙏

katule1990
26. čer 2021

@vero987nika Potvrzuju, co se píše výše. Celý den můžeš sbírat mléko do jedné nádoby. Do lednice by se ale asi nemělo dávat teplé, tak chvilku počkat a pak přelít. Zamrazit by to pak taky mělo být v pohodě. Jen ohřívat by se nemělo 2x, takže spíš odlít, ohřát a za ty 2 hoďky ohřát zbytek 🙂.