Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Holky kdo se vyzná jak to je s ošetřovaným na dítě?do kolika let si ho lze vzít?a když je pobyt v Nemocnici do kolika má dítě nárok na doprovod? děkuji

    vaseli16
    22. bře 2022    Čtené 52x

    Test Persil Sensitive kapsle 4v1

    Dostala jsem možnost otestovat kapsle na praní  Persil Sensitive s aloe vera vhodný i pro alergiky.

    Mám doma syna (2,5 roku) a dvouměsíční miminko. Staršímu synovi se opakovaně dělal na zadečku a nožičkách jakýsi lišej, nebo jak to nazvat, ložiska suché pokožky, tak jsem se zkusila přihlásit do testování. Celé rodině pPeru v gelu Persil sensitive, ale i přesto ložiska nezmizela.

    Na testování jsme měli týden, což byl dostatečný čas vzhledem k tomu, že kluci naplní pračku klidně za jediný den, v lepším případě dva dny. Co se nás týkalo, vyprala jsem v kapslích ložní prádlo, ručníky, bundy, partnerovi montérky, spodní prádlo a běžné denní oblečení.

    Mile mě překvapila příjemná nedráždivá vůně, máme rádi když prádlo voní, ale nesmí to být zas extrém, což kapsle splňují a prádlo voní i po vysušení prádla v sušičce.

    Stejně jako u jiných kapslí nemusím řešit dávkování, prostě vhodím kapsly do zadní části bubnu, na to dám prádlo a můžu prát, což třeba u gelu nejde a občas se mi stane, že dávku přetáhnu a dám zbytečně moc.

    Čeho jsem se trochu obávala, bylo to, aby se kapsle pořádně rozpustily. Nejednou se mi stalo, že se kapsle nerozpustila, jak měla, a konkrétně na tmavém prádle byly slizké flíčky jak od slimáka a musela jsem prát znovu, ale Persil Sensitive kapsle se rozpustily dobře i při plnější pračce.

    V balení je 38 kapslí a dá se koupit v akci za 299,- což vychází na 1 kapsli zhruba za necelých 8,- což je trošku dražší než jiné prací prostředky této firmy v poměru cena/dávka, ale člověka to nezruinuje a syn nemá už po týdnu tak suchou pokožku, takže ty peníze za to stojí.

    Jediné, v čem mě kapsle zklamaly, bylo, že nevyperou odolnější skrvny, třeba od rajské a jiných, stejně obtížných, skvrn.

    Sečteno podtrženo, u nás si kapsle své místo našly.

    ➕ Příjemně voní

    ➕ Dobře se rozpouští

    ➕ Snadné dávkování

    ➕Jsou hypoalergenní

    ➖ Neporadí si se všemi druhy skvrn

    #recenze_persil_sensitive_4v126

    vaseli16
    7. únor 2022    Čtené 310x

    Jak se ze mě stala "císařovna"

    ... Můj druhý porod císařským řezem....

    Jen rychle a ve zkratce,doma máme už 2,5 letého syna Vašíka.V době kdy jsem zjistila, že jsem opět těhotná mu bylo 19 měsíců. Těhotenství probíhalo až na pár malých zádrhelů v pořádku a my se těšili na příchod druhého syna🙂

    Na porod jsem se hrozně těšila, vzhledem k první krásné zkušenosti jsem si nepřipouštěla, že by to podruhé mělo být jinak. Čas ubíhal, překlenula jsem 30tt ...35tt a malý se v břiše stále nechtěl otočit hlavičkou dolů... při registraci v porodnici ve 36tt mi rovnou dali termín pro císařský řez na moje narozeniny,ale ujišťovali mě, že je času ještě relativně dost a miminko se může stále otočit.Hrozně dlouho jsem se srovnávala s tím, že porod bude císařem a ne spontánní, který mi ani vzhledem k velikosti a poloze miminka nedoporučili,ale i přes to jsem se s tím vnitřně srovnala a přijmula to s tím, že když teda císař tak v celkové narkóze, protože částečnou nedám.

    Dva dny před nástupem,jsem zkončila s bolestí v krku na pohotovosti a odešla s ATB s tím, že mám angínu a plánovaný císař mi odložili až na další týden kdy bych byla 40+4,nedalo se nic dělat musím se trochu uzdravit,abych se pak postarala o malého.V průběhu týdne se to ve mě zlomilo a rozhodla jsem se , že půjdu do spinalu, že tam chci pro malého být hned .

    Neděle 23.1.2022 14:00 den D,nebylo mi ani o fous lépe, naopak ještě hůř a při příjmu zjistili, že jsem Covid+(doma jsem si dělala X testů a žádný pozitivní nebyl až na jeden ze sobotní noci kde bylo cosi viditelného jen pod baterkou🤔)....spustily se mi slzy jak hrachy, bála jsem se o malého do toho, že teda partnera musí poslat domů a já tam zůstala úplně sama. Verdikt byl, že ještě ten den půjde malý ven. Proběhla příprava a po půl 5 Přišel anesteziolog, milý starší pán už ode dveří "jee dobrý den,to jste vy tak teda pichneme ty záda"..."pane doktore,asi ne,já to bez chlapa nedám už jsrm unavená.. " ...."nebojte to dáte, uvidíte hned miminko a bude dobře uvidíte,tak v 5 na sále nashledanou. "

    No a bylo rozhodnuto, já se klepala jak drahej pes,ale vše proběhlo rychle ,nic nebolelo,netahalo jak jsem se bála.. všichni byli milí a vstřícní vzhledem k mé situaci.

    Malý se narodil v 17:09 měřil 54cm(původně jsem myslela že 52cm) a vážil 4300g🥰 

    • Teď děkuji za to, že jsem byla Covid+, že je něco špatně jsem začala tušit když po 16hod, nešly pořádně natočit ozvy, mě lítal tlak a PA začala být lehce nervózní.Štěpánek měl zkalenou vodu a maličkou si lokl.Ze začátku měl malinko problémy s dýcháním, padal mu cukr a hnisaly očka... nechci ani domýšlet,co by se vše mohlo stát kdyby byl císař až v pondělí,jak měl původně být, kdybych byla zdravá.
    vaseli16
    12. říj 2021    Čtené 204x

    Já a Superfolin 2 - testování

    Ahoj,

    ráda bych se vám nejdříve představila. Jmenuji se Eliška, je mi 28 let a doma máme syna Vašíka (2 roky), aktuálně jsem potřetí těhotná,  v 6. měsíci, ale na svět přivedu naše druhé miminko. První těhotenství jsem musela ukončit ve 4. měsíci z důvodu VVV miminka, proto jsem se rozhodla přihlásit do testování těhotenských vitamínů Superfolin 2. 

    Co je vlastně Superfolin 2?

    Doplněk stravy pro těhotné a kojící s vysokým obsahem folátů, včetně Quatrefolic - folátu čtvrté generace, ideálního pro geneticky slabší metabolizéry kyseliny listové a vysokým obsahem DHA. DHA je zkratka pro kyselinu dokosahexaenovou, která také patří mezi nenasycené mastné kyseliny a bývá nejčastěji součástí rybího oleje. 

    Quatrefolic®

    Je aktivní forma kyseliny listové. Přípravek je vhodný i pro ženy, které v těle kyselinu listovou přeměňují na její aktivní formu pomaleji, než je obvyklé. 

    Kyselina listová 

    Je důležitá pro normální vývoj plodu. Doporučená dávka pro těhotnou ženu je 600-1000 μg.

    DHA

    Je omega-3 mastná kyselina, která je důležitá pro správný vývoj mozku a očí plodu v těle matky a kojenců vyživovaných mateřským mlékem. Příznivého účinku se dosáhne při přísunu minimálně 200 mg DHA denně navíc k doporučené denní dávce příjmu 250 mg DHA a EPA.

    Doporučené dávkování 

    Užívala jsem společně 1 tabletu a 1 kapsli 1x denně.

    Jaké bylo samotné testování?

    Já sama mám zkušenost i s jinými vitamíny pro těhotné a ne všechny byly dobré. Po jedněch mi bylo tak šíleně zle, že letěly po pár dnech do koše. Trošku jsem se bála, aby to tak nebylo i u Superfolin, ale nemám mu co vytknout.

    Samotné testování trvalo měsíc, ovšem takové malé-velké plus bylo, že přišel balíček s obsahem 60-ti kapslí a 60-ti tablet. 🙂 Jak kapsle, tak tabletka, jsou tak akorát velké na spolknutí, bez nějaké nepříjemné pachutě či vůně, jako jsem se setkala u jiného druhu vitamínů.

    Po vitamínech mi nic nebylo, tím myslím nežádoucí účinky, jako nevolnost nebo dokonce snad bolest hlavy (také jsem zažila), ba dokonce jsem si po jejich braní nepřipadala už tak unavená a nemožná. 🙂

    Závěrem bych řekla, že ač je cena Superfolin vyšší budu v něm pokračovat do konce těhotenství i po porodu.

    #test_superfolin2 #recenze #recenze_superfolin23

    vaseli16
    25. únor 2021    Čtené 49x

    Naše první testování a rovnou s firmou Colvia...

    8.února k nám dorazil poslíček s balíčkem, který obsahoval dětský krém na podrážděnou dětskou pokožku, především v oblasti plenek, od české firmy Colvia.

    Vášovi teď rostou zoubky jeden za druhým a trpí hodně na opruzeniny, proto mě toto testování oslovilo. Máme sice odzkoušený krém, který mu zabíral, ale líbilo se mi složení s colostrem a Ghi máslem tak jsem se přihlásila do testování a ono to vyšlo 🙂

    Testování probíhalo 14dní, kdy po prvním týdnu pravidelného mazání nebylo znát moc velkých změn, tak jsem musela zkombinovat s krémem z lékárny, pak teprve se něco začalo dít. 

    Zhruba po tom týdnu opruzení ustoupilo, ale bohužel ne díky krému Colvia, což me trošku zklamalo- opravdu jsem od krému čekala více. 

    Balení má 50ml což je pro nás tak akorát na 2 měsíce. Konzistencí se dá srovnat s konkurenčními značkami, takže stačí opravdu zmáčknout jemně pumpičku. 

    Jako plus bych brala balení, které je s pumpičkou, jak už jsem zmínila, což usnadní vymačkávání. U nás si krém místo nenašel, možná jako preventivní proti opruzeninám- zadeček po něm zůstává jemný a chráněný až 8 hodin, po té se krém začal vstřebávat(testováno přes noc, přes den je to kratší doba). Na léčbu jíž vzniklých opruzenin bych ho nekoupila. 

    Ovšem na co byl krém skvělý i přes to, že k tomu není určený, byla ochrana před silnými mrazy, došel mi můj krém tak jsem sáhla po tomto a mohu říct, že jsem byla necelé tři hodiny venku chráněna i přestože u nás bylo -10°C.

    S pozdravem Eliška a Vašík 

    #test_colvia #recenze #zkusenosti_colvia

    #test_colvia
    Dnešní den je poslední den testování,
    mazala jsem pravidelně a poctivě, avšak úplný zázrak se nekonal asi jsem od krému čekala více. Nebudu se moc rozepisovat, více si nechám do závěrečné recenze.
    Krásný start nového dne Eliška a Vašík

    #test_colvia

    Ahoj kobylky,
    Máme za sebou týden testování, tak je čas na nějaké informace. Jen nevím o co se s vámi podělit...
    Dětský krém Colvia jsem synovi mazala pravidelně 2-3x denně, ale účinek se nedostavil takový jaký jsem očekávala, problém s opruzením od zoubků už byl asi větší, než by sám krém zvládl tak jsem zkombinovala s krémem z lékárny a pak se účinek začal dostavovat.Neberu to jako zápor, protože i dřív u většího podráždění pokožky jsem musela takto kombinovat.
    Vesele budeme testovat dále, už se blížíme ke konci a pak nás čeká závěrečná recenze.

    S pozdravem Eliška a Vašík

    vaseli16
    Zpráva byla změněna    10. únor 2021    

    #test_colvia

    Ahoj, naše první poznatky z testování dětského krému Colvia:

    ◾krém je hodně hutný a mastný, takže stačí bohatě napůl zmáčknout pumpičkou
    ◾balení má 50ml, pro nás minimálně na dva měsíce, což je super
    ◾nejsem znalec vůní, ale řekla bych že je jemně cítit po Panthenolu

    Váša má mírné opruzeniny kvůli růstu zoubků, do teď jsme používali krém jiné značky, takže mám možnost porovnat a jsem zvědavá zda mu Colvia pomůže 🙂
    Balení už pořádně prozkoumal, jíst se to sice prý nedá, ale jinak je spokojený .... Pořád dokola sundává a nandává víčko, což je u nás teď oblíbená hra se všemi dózami, miskami apod.

    Hezký den ☺️

    (3 fotky)

    #test_colvia

    Dnes dorazil balíček s dětským krémem od firmy Colvia s obsahem colostra a Ghi másla, vhodný k péči o podrážděnou pokožku převážně pod plenkami.
    Balení je s pumpičkou, což usnadní určitě vymačkávání... No a více informací v průběhu testování 🙂

    Bude to mé první testování tak snad vše proběhne hladce 🙂Váša se moc do focení nehrnul, ale snad se povede i nadšenější fotka 😁

    (3 fotky)
    vaseli16
    12. zář 2018    Čtené 1296x

    Naše cesta za štěstím...

    S partnerem jsme spolu přes dva roky....miminko jsme chtěli oba dva už od samého začátku jen jsme tomu dali čas aby jsme mohli předělat ložnici,obývak...no prostě udělat nutné rekonstrukce domku...začali jsme se snažit v listopadu 2017,ale jak to tak bývá touha po miminku mi vlezla do hlavy a pokaždé co nám to nevyšlo jsem to obrecela.Když mě v lednu 2018 objednali na extrakci šroubů z nohy snažení jsme přerušili.No a to byl ten moment kdy jsem nad tím přestala přemýšlet a na zlomku března/dubna jsem nečekaně otehotnela.Těhotenství jsem zjistila až po prodelane operaci u které proběhl rentgen,leky na bolest,narkoza,nejake "oblbovaky" před operací a léky na redeni krve takže mě čekalA genetika kde zjišťovaly  možné poškození plodu leky a RTG,dle všeho bylo vše v pořádku nic vliv na vyvoj plodu nemělo.I odběr krve dopadl dobře.Miminko krásně rostlo,dostala jsem tehotenskou prukazku a s partnerem jsme se těšili na nasi fazolku az ji zase uvidime na UTZ.Čekal nás prvotrimestrialni screening,chvíle na kterou se nejvíce těšil přítel az konečně uvidi naše maličké.Den D!Nejdriv pan doktor zkontroloval rychle mimi a pak zavolal partnera do ordinace aby se také podíval,maličké se jen tak maličko protahovalo, vůbec se nechtělo ukázat a tak doktor poslal muže do čekárny,pak to začalo...Začal měřit a premerovat..poslouchat srdicko...pak zas měřil...a měřil...bylo to nekonečné...konečný verdikt byl že miminku mirne prosakuje brisko(doted nevime co to znamena) a vysoké sijove projasneni(NT),poté co to zadal do počítače s výsledky krve sdělil nám ze riziko DS-trisomie 21 nam vysla 1:7...nezmohla jsem se vůbec na nic jen se mi po tvářích kutalely slzy jako hrachy...čekala nás znovu genetika kde odebrali partnerovi krev a mě čekal odběr choriovych klku...druhy den po odberech v 7:36 mi zvonil telefon...,,Je mi to moc lito,ale DS je bohuzel na 100%"...jako by mi někdo chytil srdce zmáčkl a nepustil...hrozna bolest a pláč...milovali jsme naše malicke od okamziku kdy mi dr dal fotku gestacniho vacku a ted?museli jsme se rozhodnout co dal....ale kvuli riziku potratu do 6teho mesice nebo úmrtí miminka po porodu jsme se rozhodli pro ukončení těhotenství.Ještě dva týdny jsem nosila naše maličké pod srdcem než bylo "po všem"...kazdy den tam byl pritel semnou...kazdy den, cely den ,vsech 5dni..tabletky na vyvolani porodu nezabiraly a ve chvili kdy jsem prosila  doktory se slzami v ocich at uz neco udelaji ze uz nemuzu ze po vecerech brecim do polstare aby me nikdo neslysel se konecne zacly veci hybat.V patek 29.6. Mi odtekla plodova voda,ale stale se nic nedělo  a tak jsemV 8:30  sla na sal a pak uz si jen pamatuji probuzeni z narkozy a zase pláč...bylo pryc...navzdy...do dnes to nechapu,proc my...pry jen blba nahoda v okamziku spojeni vajicka a spermie pry ta operace nemela vliv,pry kdyby ano zkonci to SP...pry...pry...treba kdybych si zazadala o krevni testy pred operaci kdyz tehu test byl negativni...na to uz mi nikdo neodpovi...

    Ted uz se druhy mesic snažíme znovu o miminko...naše cesta za štěstím stále pokračuje...Děkuji memu partnerovi ze mi byl oporou a vsechno to semnou vydrzel.snad si k nam brzy najde cestu nova dusicka a ten andilek nahore nam na ni da pozor moc moc prosim...🙏🍀

    omlouvam se za chyby psala jsem to na tabletu...