Můžu mit "slabé mléko"?
Dobry den sem zoufala malemu jsou tri mesice,kojim od zacatku bez problemu ale ted, ma porad malo chce skoro kazdpu hodinu a kolikrat place tak az je fialovy a k neutiseni.kdyz mu dam odstrikane mleko vypije ho a uklidni se a pak se doji odeme. Je mozne bych mela slabe mleko je.nejaky zpusob jak to zjistit?nebo mam rovnou nasadit UM? spurt to neni ten kdyz mel tak se choval jinak. Prsa se mi nalevaji ale asi mu to nestaci.poradte prosim jestli mate zkusenost dekuji
@petratrubkova mně když malý plakal po kojení, tak stačil dudlík, ale přibíral krásně. Pokud mu to fakt zjevně nestačí, tak bych 1x za den dokrmila po kojení UM a zvážila začít s příkrmy ve 4m
@petratrubkova tak koj v leže i ve dne ale hlavně v noci a mimi v posteli, takže ani nemusíš vstávat a jak usne, tak spí taky..ať si odpočineš..jinak může to být možná i špatným přisátim nebo špatnou polohou, že malej tolik nevypije..zkoušela jsi ho zvážit před a po kojení? Jen abys viděla kolik tak vypije..já jsem si domu koupila váhu, ptž mě to prostě uklidňovalo, když jsem věděla jestli má dost..vim, že někoho to naopak stresuje, ale mě to teda pomohlo..
@panickatlamicka tak to mi pak prosim vysvetli jev, kdy kojim, vazim, podle vahy pred a pod kojeni vypije jeste vice jak ma, ale neprospiva? Technika kojeni take v poradku. jinak receno vse ok, vypije dostatecne, pije efektivne, ale vahovy prirustek neni dostatecny 😖
@mialagia mam ho v postely jinak bych to uz asi vubec nedala a dudlik si veme chvili dudla pak ho vyplivne a breci ☹ vahu uz mam tak budu vazit a uvidime jinak zkusim aapon jednpu denne dokrmit kdyz se.nesrovna
@linee vazis jednou tydne? Nebo jednou mesicne? Mezi kojenimi nema smysl vazit.
Pokud to pujde, tak kojte. Je to nejlepsi, ale pokud to dlouhodobe nepujde a budete psychicky na dne, tak i na UM bude vase dite v poradku. Spokojena mama = spokojene dite. Psychika je strasne dulezita a dite vasi nepohodu vyciti. Po dlouhodobych psychickych problemech jsem kojeni vzdala. Mrzi me to, ale vim, jak nam to oboum prospelo nez ten sileny stres.
@petratrubkova jen džtk to chce nemíchat um a mm..jinak hrozí bolení bříška, ptž je obojí úplně jinak stravitelné..takže příp.nahradit 1 celé kojení um..a pak zase třeba za 2 hoďky kojit..jinak zase tu někdo psal nevážit, ale já jsem takhle zjistila, že malá pije dost a tudíž řve z jiného důvodu-bříško a najela jsem na ten fenyklový čaj a pak super..

@soyevita ale já to myslela vzhledem k sobě, že holky psaly že malý hubnul protože málo vypil, tak nevím..stále se myslím že jsem měla spíš vodu 🙂