Můžu v den tetování kojit?
Dobrý den chtěla jsem se se zeptat dneska jsem byla na tetování důležitá informace je ta že kojim chtěla jsem se zeptat jestli můžu svého syna ( 2 měsíce ) normálně kojit a nebo mám raději počkat ? Předem děkuji za odpověď
@majkoz Ano ano, dopřála jsi miminu minimální riziko, jen abys mohla sama sobě co nejdřív dopřát zprasenou kérku. Teď jsi konečně za drsňačku, tak si to užij a klidně buď dál sobecká. Příště bys mohla třeba mimčo strčit do nosítka a projet se na mašině. Tam je taky to riziko relativně malý a budeš taky hustá 😉
@nutricnihodnota Nevím, proč mluvíš o mě. ?! Proč mám být za drsňačku? Proto, že mám na věc jiný názor? Já osobně jsem nikdy v období kojení na tetování nebyla... nikde ani o sobě nic nepíšu, jen svůj názor.
Tady se prostě nikdo neodváží připustit, že to, co se v nula nula prd případech může stát, je zanícená kůže- u matky. Každý den člověk riskuje, jen co vstane a já jen odmítám být předpos*aná- a to není žádný drsňáctví, ale svoboda si vyhledat informace a zapojit mozek, než se spoléhat na "obecná doporučení". Halt máme tu svobodu no 😀
@nutricnihodnota Navíc to Tvoje srovnání s tou motorkou je docela irelevantní, ne? Pokud tedy vezmeš v potaz následky: tetuáž- léčba mastí, motorka-? odřené kolínko asi ne
@majkoz Mě zase ,,sejří", že se nejdřív někdo nechá v době kojení tetovat a teprve potom řeší jak to udělat s kojením. přitom se to dalo dopředu vyřešit odstříkaným mlíkem atd. Z toho bych usuzovala, že si zakladatelka nezjistila nic moc o tetování v době kojení a přesto to udělala...
@luj89 jedna o koze, druhá o voze... 🙂 Ty usuzuješ, a mnohé jiné odsuzují, že si zakladetlka nic nezjistila...Máš samozřejmě pravdu, nezjistila si to. A co by se dozvěděla? Že tedy určitě nemá jít, neb to někdo někde napsal. +samozřejmě, že je úplně blbá, že se na to ptá- to by byla asi nejčastější reakce. Ano, máš pravdu, měla si to zjistit, pak by nejspíš jednala podle toho "obecného doporučení", a byl by klid 😉
Já jsem jí jen radila, že má nakojit své dítě, neb nic nehrozí. A jsem za blbku. A za drsňačku s dítětem na motorce (pokud tedy ta výživováhodnota měla slovem mašina na mysli motorku 😀
Btw. jsou prostě daleko "hloupější rizika", kterým matky vystavují své děti denodenně, ale na to téma by bylo některým stydno odpovídat, neb to dělají a jen si to nechtějí přiznat.
Zdravím Tě 🙂
@luj89 nechtěla by jste se na mě už konečně vys*at nejsem jediná kdo se nechal v době kojení potetovat tak si mě nedobirejte dekuji
@luj89 jen jsem se zeptala nic víc od toho tady ta skupina je nebo nn ?
@alcar vy nesoudíte? 😂 Tak pořád nepište paní chytra
@alcar když je to každého věc tak se starejte sama o sebe už jednou jsem vás prosila aby jste mi tady nic nekomentovala ale chcete být asi důležitá tak furt píšete jste na drogách nebo co?
@majkoz děkuji za zastání
@majkoz děkuji za zastání jste hodná
No to je zas diskuze. Tady aby měl člověk strach se za chvíli na něco zeptat.
Ohledně toho kojení, normálně bych kojila dál, ale že jsi udělala blbost je fakt. Ted už je to jedno, stalo se.
Příště se ale neptej na diskuzích, kde se dozvíš 100 rad a 100 názorů. Tuhle informaci ti měl sdělit ten, kdo tě tetoval, resp. jsi se měla ptát jeho.
@martinkauli Ano, a já odpověděla, že bych u malého tetování vynechala tak tři kojení a dodala názor, že tyhle věci je třeba si zjistit předem a např. odstříkat své mléko.
Milé maminky tuto otázku jsem tu vložila 12cervence mám pocit a dnes je 17 tudíž před týdnem a některá z vás ( nn všechny ) mi tu pořád dokola píšete a píšete debilni komentáře. Své dítě jsem po několika hodinách nakojila ( to mi tu některá z vás i radila že je lepší pár hodin vynechat ) tudíž jsem mu dala UM ale i to je pro některé z vás špatně tak už fkt nwm. Asi jsem ho měla nechat umřít hladem nebo už do prdel* co? Všechno je pro některé z vás špatně..... Do této skupiny jsem se zapojila proto ze jsem chtěla radu a nn kázání nebo v horším případě urážku co to jsem za matku atd atd... některa maminka mi tu fkt připadá že čeká na nějakou novou maminku která se do této skupiny připojí a napíše komentář který se jí nebude zrovna líbit ať si může ripnout a myt si nakym zchladit zahu mám dost. Pokud je tu nějaká nová maminka která si cte tuto konverzaci raději se na nic podobného neptejte protože nedostane odpověď na vaši otázku nýbrž jako já jen zdupa a nic víc
@martinkauli prosim?! Tak jednak nic takoveho jsi mi nepsala, asi sis popletla nicky. A myslim, ze ja byla jedna z mala, ktera byla vuci tobe slusna. V prvnim prispevku jsem psala, ze muzes klidne nakojit, ze se nic asi nestane a zaroven, ze tvoje tetovani nesoudim, coz jsem napsala dvakrat. A pak jsem polozila dotaz, jestli jsi dala misto kojeni UM, protoze mi nesedely casy. Vsechno jsem rekla slusne. Ty jsi se nenamahala ani odpovedet na tento konkretni dotaz a jeste mi tady pises, ze jsem na drogach. Prehanis, ne?! Ale ted uz je to fuk, mas pravdu, vsechny jsme se na tebe mely vys*at, mela ti tu odpovedet akorat majkoz a byla bys spokojena.
@andreaandrejka tady aby mel za chvili clovek strach neco okomentovat ci si vubec dovolit radit, aby nebyl narknut ze zavislosti na drogach. To si nevyberes... 😅
Kamarád tetuje má své studio a zásadně řekl, že tetuje až když žena nekojí vůbec. Takže bych počkala až po kojení.
@martinkauli Víš co, ta diskuze už spala, nemuselas do toho píchat 😒
Pro ostatní třeba tu: www.themilkmeg.com/tattoos-and-breastfeeding-is...
Pak mi někdo pošlete odkaz na opačný názor ohledně velikosti molekuly t.barvy, dík.
Četly jste ten odkaz? Nebo nějaké jiné zahraniční stránky ohleně této problematiky? Máte vlastní rozum-tedy popřípadě dokážete přehodnotit svůj prvotní, převzatý názor?
Že to říkal Váš tatér -známý, kamarád, ještě neznamená, že je odmítání kojících žen opodstatněné! Prostě ho daná problematika do hloubky nezajímá a raději si počká, zda dotyčná přijde i po "uzrání-po laktační demenci 😀 "-na tom taky něco bude, ale v tomto případě to nehraje roli.
Může mi některá z Vás dokázat negativní-nebo jakýkoli- účinek tetovacích barev na kvalitu mléka?
Bylo mi tu podsunuto, že přiznávám určié riziko- zanícení kůže, alergii na určité druhy barev... Ano, to je sice možné, ale určitě to neřeší rada typu" Odstříkej mlíko". Případný zánět by se dostavil dejme tomu po třech, čtyřech dnech. A žádný zánět do mlíka prostě nejde, jdou tam jen protilátky. A to ve velmi vzácných případech!
Bude tu se mnou někdo o tomto diskutovat na nějaké úrovni, nebo prostě všechny budete přejímat názory druhých, neznalých? Nedivím se tatérům, že netatují kojící ženy. Po tom, co lze na českých webech dohledat..... Ale, ženy, koukněte se dál a do logiky věci
Očekávám odpověď, nebo alespoň stanovisko od těchto(nevyjádření beru jako srabáctví): @luj89 @nutricnihodnota @mrskato @lenkaluk @terry1512 @sammaellka @celaskon87 @soyevita @armvdd
Jsem ráda za konstruktivní debatu, urážky jsou něco navíc. Mimochodem vypovídají o nedostatku argumentů. Tak dík.
@majkoz procetla jsem tuto diskuzi jen letmo, ale moje zkusenost je takova, ze vetsina tateru kojici zenu nepotetuje a to proto, ze se boji zloutenky b , coz by na mimi vliv melo a oni by meli prusvih, ale co se tyce jestli inkoust jde do mleka tak mi bylo receno, ze pokud si nepotetuji prsa, tak tezko . To by kojici nesmela pouzivat zadnou kosmetiku a hlavne opalovaci kremy , no proste nic
Těhotenství a tetování, případně kojení a tetování se nevylučují. Tetování je však zásah do těla, a proto se při tetování do krve vylučují látky, které signalizují stres. Tyto látky pak přejdou při těhotenství do krve a při kojení do mléka. Miminku sice neublíží, ale je vhodnější s tetováním počkat až poté, co porodíte a přestanete kojit.
zdroj.: https://hell.cz/tetovani/
Jinak je to věc každého, kdo prostě kérku musí mít hned tak si jí dá...
@majkoz jeee,hele,me to neba dohadovat se,ja jsem rekla,ze si myslim,ze to zásadní dopad nema a ze bych nakojila,nicmene tetovat se v dobe kojení mi nikdy nikdo nedoporucil,proto bych pockala,tot vse.Nepotrebuju si tu obhajovat svuj nazor, kdyz budu chtit kerku,tak si proste ten rok - rok a pul pockam,neni to vec,kterou nutne potrebuju.
@majkoz Nezlob se na mě, ale já se tady o tomhle tématu nechci dohadovat. Uznávám, že neznám výsledky nejnovějších výzkumů... Ale selský rozum mi říká, že pokud chci v době kojení tetování, zjistím si NEJDŘÍV všechny informace, A POTOM se dám tetovat. A ne, že se nejdřív dám tetovat (a třeba zatajím tatérovi, že kojím - nevím, jestli je to případ zakladatelky), a potom řeším, jestli můžu kojit nebo ne. Navíc mi přijde líto dát UM jenom z důvodu odložitelného kojení. To je můj názor a zároveň můj poslední příspěvek do této ,,diskuse".
Tetování muže způsobit infekci a nikdo nema zaručeno ze bude jen lokální a nerozšíři se dal... U člověka který neni těhotný, kojici či nemocný je to fuk, ale pokud takový je tak horecka, antibiotika atd atd ideál... Proto žádný kvalitní tater by kojici ženu nekeroval, protože zná rizika která s tím souvisí...
@majkoz no taktéž nemám potřebu obhajovat se tady,ale jak už šály holky výš.to riziko infekce,v případě zakladatelky i té žloutenky tu je.mozna kdyby šla do profi salonu taky by to nevyvolalo takový haló.ale u někoho pofiderniho doma je to minimálně dost odvážné ne- li sakra nebezpečné.
Tak jo. Vzdávám se 😀
Dík a pěkné léto přeji 🙂
@majkoz Je mi úplně fuk,co si píše nějaká blogerka,co se nechá v těhotenství nebo při kojení tetovat.To je její věc,já jsem napsala jen svůj názor,to že tu 98% mám stejný názor o něčem vypovídá ........Tatér se určitě neobavá žloutenky,která není tak běžná ,ale určitě ví,kde a jaké barvy nakupuje.Jak je skladuje,hlídá si záruční lhůtu atd.Okem neodhalí plísně.Ve světě je daleko přísnější kontrola než u nás.A barvy jsou považovány za léčiva.
Z nějakého důvodu to asi je,že mléčné banky nevykupují mléko od žen,které mají tetování mladší 12měsíců.
A je super,že do mléka přestupují z našich zánětů je protilátky.....
Tímto považuji diskuzi za uzavřenou.
@majkoz Ano, odkaz jsem četla, ale mám dojem, že ty ne 😀 Jinak bys to nemohla považovat za argument pro chování zakladatelky. A to naprosto pomíjím fakt, že tohle nepsal žádný odborník, ale nějaká blogerka. Každopádně, přečti si to znovu a pořádně!
"Nevyjádření beru jako srabáctví" - kde to jako jsme? Tak abych nebyla za srabáka: jsem lékařka s praxí a hlavně maminka dvou malých dětí. Jako kojící si dávám pozor, jaké potraviny a léky požívám a jaká kosmetika je vstřebávána mou kůží. Při tetováži dochází k injekci do nerohovějících vrstev kůže. které sousedí s krevními kapilárami (které dle mého zachycují některé mikročástice). Zda se dostávají až do mléka, nevím, ale já bych nekojila, pro mě by to bylo zbytečné riziko. (a jak jsem už napsala, nikdy bych nedala UM jen proto, že mám v plánu tetování. Když už, tak předem odstříkané MM) Jinak díky cizorodému materiálu může dojít k aktivaci imunity a vzniku alergické reakce, někdy velkého rozsahu, a to bych si taky neriskla - kdo by se mi staral o takto malé mimi, kdyby se mi něco stalo... Prostě jsem asi nesympatizantka tetování jako takového, narazila jsem na "blbou" diskuzi a bohužel přispěla svou troškou do mlýna. Mimochodem, věděly jste, že při vyšetření magnetckou rezonancí může tetování hodně zkreslitvýsledek obrazu a třeba i znemožnit diagnozu?

@luj89 No jistě, a kde se v člověčím počínání nenajde nějaké riziko? Nebaví mě se opakovat, ale takové riziko, které hrozí v tomto případě je prostě minimální... Mě je to ve své podstatě úplně šumafuk kdo si kdy jde na jehličky. Ale to, že někdo úplně bez přemýšlení přijme, jak Ty píšeš, "obecná doporučení" za dogma. Při kojení na tetuáž ne a konec a přes to vlak nejede. Píšou to na hen těch internetech... Dobré otevřít si třeba nějaké zahraniční weby, no nic.
Je mi jasné, že tu nikoho nepřesvědčím, jen mě neskonale sejří tahle povaha některých- a že jich je. Zajímavé, že nejvíc "lajků" má příspěvek, který je nejvíc urážlivý a vysmívavý. Krása.