Nespustila se mi laktace. Co dělat?
Pěkný večer. V úterý se nám narodilo mimčo, ale už v porodnici jsme měli problém s laktací. Malá se přisává pěkně, dle sester správně, v pusince má bradavku i dvorec, ale mlíko se mi zatím nespustilo. V porodnici jsem dokrmovala , s tím, že to chci zkoušet, takže dokrmuju přes malíček a stříkačkou. Ani doma se to ale nezlepšilo. Z prsu vymáčknu jen pár kapek, dneska jsem poprvé odsávala odsávačkou a také nic. Zkouším všechno - čaje, ricinus communis ch5, masíruju prsa pod teplou vodou, hovězí vývar, dala jsem si pivo, ale zatím vše bez účinku. Malou přikládám jak jen to jde, saje třeba půl hodiny, ale pak stejně musím dát um, strašně pláče a já nemám to srdce jí nedat, když už se pak přisávat nechce. Máte ještě nějaké tipy? Jak dlouho může trvat než se laktace rozjede? Strašně moc chci kojit a je mi líto, že nám to nejde. Děkuju

@mmmartuska http://www.prirozenekojeni.cz/ koukněte prosím sem na LP, mohla by pomoci přirozená savčí poloha, nosit v šátku a kojit v něm, odkud jste? Najdu Vám nejbližší poradkyni, na FB doporučuji skupinku podpora kojení, věřte prosím svému tělu i maličké, kojit určitě můžete a to i bez bylinek, přestože je malá jedlík, tak prostě jen kojte častěji, je to normální že chtějí být na prsu pořád a ze začátku zcela přirozené a žádoucí, dejte si ten čas, zalezte pod peřinu a ne nepřehříváte jí vlastním tělem, nemůžete jít výše než na 36,5 stupně, co máte sama a jinak za pocení můžou hormony je to normální. Zkuste to prosím ještě s LP z této stránky, věřím, že to dobře dopadne, zkuste ještě taky věřit.. vím že je to náročné taky jsem to zažila ale když se to podaří a začne to fungovat, jsou to opravdu chvilky k nezaplacení a budete ráda za nevstávání v noci a nevyvařování lahví, držím pěsti, kdyžtak napište soukromou zprávu, poradím. Ještě je čas vše znormalizovat