icon

Novorozenec odmítá prso. Může císařský řez ovlivnit kojení?

barunkiss
8. říj 2022

Dobrý den,

Jsem třetí den po císařském řezu. Od čtvrtku se malý prisal jen 2x na pár sekund a to s křikem. Jinak si prso vzít nechce. Křičí a bráni se. zkoušela jsem odstrikat, ale je to jen trocha mleziva a to stejně vyplivne. Ode dneska dostává jen uměle mléko jinak by nepribral. Piju kojici čaje, snažím se přikládat (neúspěšně), mazlime se atd… a bez odezvy 😪.

Cítím se provinile.
První dceru jsem kojila jen 2 měsíce měli jsme podobný problém. Jen v tomto případě už nevím jak to zachránit, abychom se vůbec rozkojili😞.

Mate zkušenosti? Děkuji.

klko
8. říj 2022

@barunkiss odpocivat telo na telo a zkouset, nabizet, zkusit jinou polohu? Nahrat prsa ve sprse nez pujdes prikladat mimi?

barunkiss
autor
8. říj 2022

@klko to všechno jsem zkoušela. On vypadá ze to prso vuuubec nechce. Ani vidět.

klko
8. říj 2022

@barunkiss k to se muze stat. Ale za zkousku nic nedas. Jsi nervozni?.... mimi to z tebe muze citit

lenerka1
8. říj 2022

Jestli to bránění se, je myšleno odtlačování a šermování ručkama, tak to je myslím jen pozůstatek nějakého plazícího se reflexu, kdy se mládě muselo dopiďalkovat po matčině těle k prsu. Taky jsem v začátcích kojení chtěla být chobotnicí, abych mohla držet prso, držet dítěti ruce, držet samotné dítě a ještě ho směřovat k bradavce. Prostě si jak maminka tak dítě musí přijít na ten správný grif , hlavně být v klidu, miminko láskyplně povzbuzovat, zkoušet různé polohy. Držím pěsti!

shak29
8. říj 2022

Zkus kontaktovat nějakou LP, třeba Jana Barrera nebo Šárka Valešková, jsou to jednicky. 😊

martiniquest
8. říj 2022

Nevim, zda na to budes mit nervy a zda k tomu budes mit duveru, ale syn mi delal neco podobneho...tri tydny se prisal jen na kloboucek, coz bylo nouzove reseni a nechtela jsem u toho zustat. Pak jsem na radu laktacni poradkyne provedla samoprisati - resp. nechala prisati zcela na synovi. Trvalo to hodinu, rval jak tur, ja brecela jak zelva, ale snazila jsem se mu verit. A pak se prisal. Od te doby s kojením nebyl problem. Asi to neni reseni pro kazdeho, ale za sebe muzu doporucit, i kdyz je to dost narocne.

jjasmina
8. říj 2022

@barunkiss mě hodně pomohli sestřičky v porodnici, předpokládám, že tam ještě jsi tak je požádejte o radu, správně přiložení, já se víc rozkojila 4.den až, ale rodila jsem přirozeně

palja
8. říj 2022

@barunkiss některé děti to tak prostě mají a ne každá maminka to vydrží a začne kojit. Moje mladší dcera měla bojkoty kojení už od malinkeho miminka. Chce to hodně trpělivosti, střídat polohy, nejlepší byla savčí poloha. Vždycky se to zhoršilo s nějakou nemocí. Odtahovala se, rvala u toho, jecela. Už mnohokrát jsem si řekla, jestli tohle mám fakt zapotřebí. Většinou jsem jí totiž kojila ve stoje.
Ale protože jsem starší dceru kojila 3 roky, tak jsem to nevdala a všechno jsme překonaly. Bylo to fakt strašně náročné, i psychicky. Teď se pořád kojí, bojkoty už nemá, má 10 měsíců.
Zkusila bych kontaktovat nějakou zkušenou LP aby poradila a pomohla ❤️🍀

nitii
8. říj 2022

Úplně jako bys psala o mojí dceři, měla jsem to stejně ☹️ Jak jsem už začala vyndavat prso, ona začala šíleně hystericky brečet a konec, prostě se za nic neprisala ☹️ Nějakou dobu jsem odsávala a krmila tak z lahve, postupně tím šla ale laktace do kopru a bylo po úplně.. U nás se nepodařilo rozkojit, ač jsem zkoušela možný i nemožný.. Držím palce, ať se u vás zadaří 🍀

barunkiss
autor
8. říj 2022

Děkuji všem za krasne rady a odpovědi. Cítím ze se mi prsa asi pomalu začínají plnit. Ale ne díky přikládáni ale odsavani které praktikuji mezi krmenim. I kdyz jsem zkoušela cokoliv sama nebo se sestrickama, dopadlo to neúspěchem. Dala jsem odpoledne malému lahev s UM a cítím se provinile i když moje starší dcera byla kojena asi jen 2 měsíce kvůli podobným okolnostem, i tak mne to mrzí. Ještě jsem se se sestrickama domluvila ze zkusíme večer kloboučky, jestli by nepomohly. Jen už vím, že pokud se nerozkojím v nemocnici ta pomoci laktacnich, tak doma už vůbec ne😞

kubesovaadelka
8. říj 2022

@barunkiss spousta žen mě teď ukamenuje. Ale vůbec si z toho nedělej hlavu, já vím že to strašně mrzí a je to psychicky náročné, hormony po porodu hapruji nahoru dolů, ale to miminko to vycítí. Zkoušej co to půjde a když to nepůjde tak prostě UM. HLAVNĚ že jste zdraví a v pořádku.❤️ Mateřské mléko je nejlepší, co můžeš miminku dát, ale když to nejde a ten stres tomu nepřidá, že to nejde, tak si nedělej hlavu. Nejsi první ani poslední maminka. A rozhodně tím, že nechce se prisat, nejsi špatná máma a neměj výčitky ❤️❤️❤️

skarol
8. říj 2022

Zkoušela jsi masáž svalů kolem pusinky? Pokud ti v porodnici tohle neukázali, tak zkus kontaktovat laktační poradkyni mimo porodnici a zeptej se jak na to. A hlavně žádná lahev a dokrm jen stříkačkou.

sirinfirst
Autor odpověď smazal
sirinfirst
8. říj 2022

@barunkiss V porodnici jsou "laktační" sestry, které ví kolikrát o kojení velké kulové, to že tk dali láhev místo alternativního způsobu dokrmu a chtějí zkoušet kloboučky, o tom jasně svědčí. Zavolej si klidně do porodnice pořádnou LP (seznam na stránkách mamily). Držím palec, hlavně klid 🙂