Odstavení batolete bez stresu a pláče. Máte tip, jak na to?
Ahojte, píšu pro nějaké tipy na odstav . Mam druhé dítě a myslela jsem si, ze to první,syn, byla závislak na prsu , no dcera mě vyvedla z omylu. Syna se mi tehdy podařilo odstavit ukázkově. Přes den se tehdy už vůbec nekojil, jen na noc . Dcera, ale vyžaduje prso i během dne a velmi často. Ne kvůli kojení, ale dudani. Když se nudí, má vztek apod . Vzniklo to celé náhodou při dlouhé cestě a prso nám tehdy cestu zachránilo, tím ale bohužel vznikla tahle potřeba mít prso na vše. V noci i hodně pije , ale jinak prso vyžaduje téměř celou noc. U syna jsem dala na prso náplast, řekla jsem ze mam aua a byl klid. To stejne chci udělat u dcery , ale je mi jasné , se to u ji tak snadné nebude a bude to i s placem. Odstavuji proto , protože mi kojeni ke hodně nepříjemné, uz u syna bylo, a rok a pul je můj strop. Nějaké tipy, jak to dceři co nejvíce usnadnit? nechci ji trápit. Postupný odstav u nás fungovat nebude a ani na nej nemam nervy. S dvěmi dětmi mam o něco méně trpělivosti 😅🤦🏼♀️ Děkuji
@anonym_autor Připichuji se.🫣
@anonym_autor Ahoj, souhlasím s @dashyyy - Právě teď odstav řeším a s dcerou je teď v ložnici manžel. Ještě nemáme "vyhráno", ale zatím to probíhá nad očekávání dobře. Čekala jsem noci plné šíleného řevu, ale jakmile mě dcera nemá nadohled, tak se po prsu ani neshání. První noc docela brečela, ale teď už je to bez pláče. Většinou se spokojí s dudlíkem, přitulí se a celkem rychle pak zase usne, když se probudí.

Já jsem odstavovala z vyčerpání v 16měsících odstěhováním z ložnice, holka měla prso co deset minut a už to fakt nešlo.. první noc si maličko poplakala, manžel si ji vzal do postele a od té doby byl klid.. tři noci jsem spala na gauči v obýváku.. proběhlo to nad očekávání hladce, tak držím palce 😉