icon

Odstaví se syn sám?

meggie12345
28. pro 2017

Prosím maminky o zkušenosti...
Syn necelých 8M, kojený, máme zavedený oběd (12

meggie12345
autor
28. pro 2017

Prosím maminky o zkušenosti...
Syn necelých 8M, máme zavedený oběd (12:00) a první večeři (18:00), jinak kojený. Přes den je umění do něj mlíčko dostat, je to spíš boj ☹ odpoledne už si v podstatě nevezme, takže od oběda do první večeře je bez jídla a mrzutý. Neumí pít z láhve, nemá dudlík. Poslední týden mě trápil zánět v prsu, takže mlíčka ještě výrazně ubylo. Je možné, že se syn sám odstaví? S kojením bojujeme takřka od začátku, nějak už nemám sílu snažit se navýšit laktaci... Držím bezmléčnou dietu, syn má atopický ekzém (podezření na ABKM), takže jsem bez mléčných výrobků a z kojících čajů zvracím. Snažila jsem se malého přikládat častěji, ale on prso prostě nechce... Pokud bych mléko ztratila úplně, čím ho nahradit, když syn neumí pít z láhve?
Předem děkuji za rady!

normalnimatka
28. pro 2017

@meggie12345 asi by neměl bejt od oběda do večeře bez jídla. chce to nějakou sváču. jako do roka by mělo mlíko zastupovat podstatnou část jídla, myslim si, ale pokdu nechce, blbě radit. když se sám odstaví, nenaděláš nic. a normálně bych napsala, že pak je potřeba zařadit dostatek mlíčnejch výrobků, ale jestli má špatnou toleranci, tak teda nevim.
jinak mlíko nemusí pít jen z lahve, jsou jiný flašky, učící hrnečky, nebo zkusias zvětšit dírku v kojenecký lahvi, aby to teklo snadnějc?

23363
28. pro 2017

Já Vám neporadím čím to nahradit (nejspíš nějakým umělým mlékem), ale na láhev bych ho už neučila. Je to zbytečné. Koupila bych už nějaký netekoucí hrnek a dávala do toho vodu, čaj, ať si zvyká. A pokud je protivný z hladu, tak mu dejte na svačinku nějaký příkrm. Nevím, co všechno už jí, ale klidně to, co má na večeři nebo na oběd.

meggie12345
autor
28. pro 2017

@normalnimatka právě nemůžu dát mléčné výrobky, proto přemýšlím dopředu, co kdyby se odstavil úplně...
Zkoušela jsem už všechny možné láhve i učící hrnečky, do všeho jen kouše a pak se začne vztekat, je to hroznej paličák 🙄
Odpolední svačinu budeme zavádět po novém roce, ale musím pomalu kvůli tomu ekzému, ne vše mu sedí 👎

meggie12345
autor
28. pro 2017

@23363 bohužel ani učící hrneček nevzal v milost ☹ dávám mu čaj/vodu po obědě, to má rád, ale vezme si to jedině ze lžičky... A to kdybych mu měla dávat v noci (budí se minimálně 3x), tak vůbec netuším, jak bych ho takto nakrmila...

anetpierowska
28. pro 2017

@meggie12345 to vypada na odstav. Nema hodne prikrmu? Hl.nenutit.prso. zkuste kojit v polospanku.

normalnimatka
28. pro 2017

a v noci se kojí?

meggie12345
autor
28. pro 2017

@anetpierowska na oběd sní 150-160g, zaváděli jsme opravdu zvolna, na tohle množství se dostal cca po 5 týdnech. Na první večeři dostává kaši (dělaná jen s vodou) a té sní kolem 100-120g, také zaváděna pozvolna cca za 3 týdny se dostal na toto množství a zatím nenavyšuji. Kojím v noci, to si zatím dá, a pak ještě ráno a trošku dopoledne (u toho občas usne).

meggie12345
autor
28. pro 2017

@normalnimatka jj, v noci zatím ano. Budí se minimálně 3x za noc a bez prsa neusne...

normalnimatka
28. pro 2017

@meggie12345 no tak ho neodstavuj! budeš muset řešit, jak ho uspat jinak a budeš muset řešit, jak teda doplnit to mlíko, když ho do něj jinak nedostaneš. pokud ho v noci ppije, tak mu ho v noci dávej. však k tomu dospějou mnohý děti...že se pozdějc kojej jen v noci. prsa to pochopěj;) fakt si myslim, že by sis to akorát zkomplikovala. třeba se stejně sám odstaví, ale koj, dokud to jde, pokud ti to nečiní nějaký zvláštní potíže.

normalnimatka
28. pro 2017

a když i ráno a ddopoledne si dá, tak to taková tragédie asi není ne? zkus nejdřví dávat jen v noci a pak v poledne na uspání, nebo po obědě na uspání, podle jeho času spaní. a pokud nebude chtět ve dne, tak jen v noci.

23363
28. pro 2017

@meggie12345 Moje dcera nebyla jiná, i my měly doma všechny hrnky, které byly k dostání... a za mě, schovejte všechny hrnky, nechejte jeden, ten nenuťte, nechte na hraní... občas ukažte, že z něho pijete a že je to moc dobré... klidně mu ho nechte, ať s ním flákne... 🙂 podle mého tím velkým výběrem, jen děti mateme...

meggie12345
autor
28. pro 2017

@normalnimatka já ho nechci odstavit cíleně, to určitě ne. Taky nevím, co bych s ním pak v noci dělala... Jen se ptám, abych případně byla připravená, kdyby se odstavil on sám a nebo kdybych o mlíčko přišla 😔

meggie12345
autor
28. pro 2017

@23363 děkuji za tip 😉 zkusím tedy jeden a uvidím, co on na to...

normalnimatka
28. pro 2017

tak na hrnek nějakej se stejně dřív nebo pozdějc naučí... obyč panák jste zkoušeli?🙂

meggie12345
autor
28. pro 2017

@normalnimatka taky, bohužel vždycky měl vše na sobě a minimum v sobě 😅

normalnimatka
28. pro 2017

@meggie12345 tak to je normální ze začátku žejo:D se poddá. hlavně, když to vůbec je ochotnej zkoušet, toje základ;) nad blbou lahví se děti třeba vztekaj víc, viď..

meggie12345
autor
28. pro 2017

@normalnimatka on to bral spíš jako srandu, jak byl celej zlitej 😀

hope09
2. led 2018

Ahoj, já jsem skoro ve stejné situaci. Ve čtvrtek to budu řešit s alergoložkou, tak se pak můžeš připomenout, co mi řekla 🙂

meggie12345
autor
5. led 2018

@hope09 tak co poradila alergoložka? 😉

hope09
5. led 2018

@meggie12345 Ahoj, co se týče UM, tak existuje Alfamino a Neocate bez kravské bílkoviny. Jsou drahá, ale může je předepsat doktor. Jinak od roka může rostlinná mléka - ideálně mandlové, ale klidně i rýžové apod., Kdyby to fakt vůbec nechtěl, tak se dá doplňovat vápník jinak - přírodní zdroje nebo výživové Doplňky. No a pak zkusit jestli By neprošlo třeba kozí mléko a výrobky z něj. Ale říkala, že mohu zkusit znova pomaličku i to kravské (třeba jogurt, tvaroh atd), jestli už se ta alergie neztratila. U takhle malých dětí se to prý rychle mění a často vymizí..