Přestaly jste kojit kvůli moučnivce?

efka89
24. říj 2015

Mile maminky, prestala jste nektera kojit kvuli moucnivce, treba jen docasne? Lecime uz treti tyden, nejdrive babske rady, pote nistatin od doktorky a nyni mala klotrimazol a ja canesten na prsa...male se to rapidne zlepsilo, avsak ma prsa jsou porad zarudla a pali, nelepsi se. Nevim cos tim, male to sice zmizi, ale pres sva prsa pri kojeni ji to budu neustale davat nazpet emoticon coz mi prijde strasne a zvazuji ze prestanu kojit a budu odstrikavat, dokud si to nevyresim, ale to povede k ubytku mleka emoticon mela jste nektera stejny problem?
Dekuji...

lenula4
24. říj 2015

Canesten na bradavky nepatří!!!! S kojením určitě nepřestávej. Pročti si https://www.modrykonik.cz/moucnivka/
Začni u sebe:
-zdravá strava s nízkým obsahem cukrů a sacharidů (u dětí se předpokládá, že pravidla bude dodržovat i kojící matka)
-příjem pro tělo prospěšných bakterií, které jsou obsaženy v jogurtech, podmáslích či probiotických nápojích (ale často jakékoliv mléčné výrobky, i ty zakysané, množení kvasinek podporují), mléčně kvašené zelenině, vodním kefíru, které jsou bohaté na živou kulturu, probiotik a prebiotik (Hylaku forte)
-důležité je také posilování imunity - např. se snažit snížit užívání antibiotik na minimum
-snažit se omezit pití kávy a čaje, vhodné na boj proti plísním jsou třeba mátové čaje (pozor ale, snižují laktaci, jsou také nevhodné pro kojence a batolata)
-sterilizace láhví a dudlíků, které dítě používá
-omývání hraček

Nevím co jste už všechno vyzkoušeli ale užíváním hylaku forte, úpravou mé stravy a potírání pusinky miminka genciánovou violetí nám pomohlo.

msamalova
25. říj 2015

Nám Dr poradila Neocide gel do pusinky a vyvarovala jsem dudličky každý den a zmizelo to

veronika182
25. říj 2015

@efka89 neocie gel do pusinky a tobě na bradavky..nebo na bradavky taky holky používají fialku..ale tu bych asi nedávala =/ a jak píše Lenka, ideálně ze stravy vynechat cukry a dávat prckovi i sobě laktobacily, protože to bude mít i ve střevech

vjerca
25. říj 2015

taky s tím už nějakou dobu bojujeme...malý má z toho nakřáplý hlas..sedlo mu to na hlasivky...

terla
13. lis 2015

S kojením určitě nepřestávej! Mazala jsem si prsa genciankou (před kojením dle MU'Dr. jsem vždy umyla) a malý neocid gelem. Po týdnu se to nelepšilo, tak jsem si přestala omývat prsa od tý fialky a malý to pomohlo jen to prso ocucat. Po dvou dnech to bylo na ústupu, ale raději jsem malý vytřela genciánkou i pusinu (1-2x denně). No a vyvařovat dudlíky. Stravu jsem neupravovala, myslím, že ji mám pestrou🙂