icon

Samovolné tečení mléka během kojení. Kdy to přestane?

martivit92
19. únor 2026

Ahoj maminky,
10 měsíců kojim a prostě pořád používám vložky do podprsenky a je to vopruz, už jsem si koupila od Medely vložky, které se vyperou a nebo jen přeperou v ruce, ale myslela jsem že už to samovolně téct nebude 🙈 .
Dokud kojim, bude pořád samovolně téct mléko? (Neodsávám protože mi odsaji max. 60ml )

anonym_b9a8c0
19. únor 2026

@martivit92 to bude asi individualni, kojim "dlouhodobe" a potreti, a tak dlouho jsem nepouzivala prsni vlozky nikdy. Kdyz naahodou dite dele nepilo a me se spustilo mleko, tak jsem proste vyprala obleceni, ale ze by mleko prosaklo pres podprsenku, se stalo tak 2x za 6 let. Bud mas proste smulu, to nejspis, nebo nejake specificke podminky, jako ze kojis intenzivne v nekterych castech dne a v jinych treba vubec ,nebo nosis super utazenou pusapku 🤔 Ale asi spis proste smulu 🫂

martivit92
autor
19. únor 2026
@anonym_b9a8c0

@martivit92 to bude asi individualni, kojim "dlouhodobe" a potreti, a tak dlouho jsem nepouzivala prsni vlozky nikdy. Kdyz naahodou dite dele nepilo a me se spustilo mleko, tak jsem proste vyprala obleceni, ale ze by mleko prosaklo pres podprsenku, se stalo tak 2x za 6 let. Bud mas proste smulu, to nejspis, nebo nejake specificke podminky, jako ze kojis intenzivne v nekterych castech dne a v jinych treba vubec ,nebo nosis super utazenou pusapku 🤔 Ale asi spis proste smulu 🫂

@anonym_b9a8c0 já musím mít právě pořád, nosím kojící podprsenky bez vycpávek. Kojim 2-3x denně a pak hlavně v noci (kdy mi to teda teče furt). Když někam jdeme i jenom na chvíli do obchodu, tak bez vložek ani ránu. Není to úplně že bych měla ganc promočené triko a kolca jako koláče 😅 ,ale malé kolečka mám 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ .

piggy123
19. únor 2026

Já jsem taky nosila dlouho prsní vložky, přes rok určitě. Taky mi to pořád teklo 😁 Potom se to pomalu ustálilo a vložky jsem přestala nosit a kojila jsem ještě dlooooooouho

palja
19. únor 2026

@martivit92 mně teklo mléko mnohem víc, prsní vložky nestačily 🙄 🤦 měla jsem v podprsence narvanou bavlněnou plinku - ano, tak moc to teklo. Asi rok a půl, pak jsem už kojila míň, tak stačily prsní vložky. První dceru jsem kojila skoro 3 roky a teklo to pořád a po ukončení laktace se pořád tvořilo mléko, takže třeba v noci jsem měla ještě mokré kolo na prostěradle 🙄 to se zastavilo až půl roku po odstavu kojení.
U druhé dcery stačily vložky a kolem roka to přestalo téct, kojila jsem ji potom ještě dlouho.
Je to individuální.