icon

Syn je při kojení nervózní, vzpouzí se, vyvádí

martinablazke
16. srp 2015

Zdravím Mámy 😎 , mám dotaz, mám měsíční miminko. Normálně kojím, ale stává se nám, že při kojení začne syn vyvádět vzpouzí se a vypadá to, jako by mléko neteklo. Přitom teče. Vůbec nevím, jak ho utišit, aby se soustředil na pití mléka. S prvním synem se mi to nikdy nestalo.

frantiska85
17. srp 2015

Dají se mu do pohybu střeva, může ho bolet bříško.

zora_74
17. srp 2015

Náš malej ten strašně vyváděl první měsíce u pití, ale jen večer kolem 18 hodiny. Jinak pil klidně. Je možné, že jsou to ty větříky, menší děti na to dost trpí. Dobré je pokládat ho občas přes den na bříško, samozřejmě pod dohledem, kdyby ublinknul. Vždycky se psalo o větříkách asi tak do 3 - 4 měsíců. Maminky hojně zkouší všechny možné probiotika apod. Třeba kapky espumisan, nebo nějaké drahé probiotické kapky. Nedokáži říci, jestli nám něco z toho opravdu zabíralo. Pak co se dítě začně zkoušet přetáčet - tak se to výrazně zlepší.
Když malej večer u toho pití vyváděl, tak skoro bez přestání ječel, byl celej rudej, vždycky se napil krátce tak nějak hekticky a pak zase začal ječet a takhle se to opakovalo několikrát. Pak už jsem ho nepřikládala a jen jsem ho nosila a poplácávala jemně po zadečku. Důležité je aby si mimčo také dobře odříhlo. Nám to nešlo - řešila jsem to tak, že jsem si ho pokládala na sebe v leže nebo na podložku a počkala až si odříhne.
Když takhle večer vyváděl - otáčel hlavu mimo prs a křičel - jako kdyby hledal prso na druhý straně. Nikdy jsem nepochopila čím to bylo jestli jenom větříkama (ale měl to každý večer načasovaný přesně od 18 hod do 20 hod.. My měli trošku hypertonus - tak to možná mohlo být i tím, ale to jsem nikdy s Dr. neprobírala.

martinablazke
autor
18. srp 2015

@zora_74 Děkuji za reakci, dávám mu sab simplex a je to lepší, ale někdy je to hysterie roku.

martinablazke
autor
18. srp 2015

@frantiska85 Děkuji za názor 🙂

tria002
18. srp 2015

Nam pomohla bkm. Kdyz se vecer svijel a kroutil, pridrzela jsem ho v klubicku nad nocnickem..
Na prdiky BabyCalm.

zora_74
3. zář 2015

Klubíčkování (viz. tria002) je hodně dobrý na uvolnění jak prdíků, tak zklidnění celého miminka. Ale když je hysterák, tak asi klubíčkování ani nejde 🙂 aspoň u malýho to v tu chvíli nešlo, měl propnutý nohy a byl jak prkno. Byla to spíš prevence. Klubíčkování ve stoje, pak i v sedu na míči a při tom pohupování. Jsou stočené jako byly v bříšku maminky.