Miminko se u kojení vzpouzí. Co dělám špatně?

michnovka
12. led 2018

Jsem v šestinedělí a přestože miminko dostatečně kojím (přibírá, jak má), mám obavy, že s kojením je něco špatně. Nikdy při tom není v klidu. brečí, šije sebou a dlouho trvá, než si prs vezme do pusinky. Pak chvíli saje a z ničeho nic prs odstrčí. To se i opakuje. Nebo se při cumlání odtáhne a prs natáhne. Bradavky mě bolí. Mažu Bepathenem. Poradila byste mi některá, jak miminko při kojení uklidnit? Měli jste podobnou zkušenost?

karlajasmine
12. led 2018

Nejspis ho boli pri kojeni brisko.. zkus dat probioticke kapky (Biogaia nebo jine) anebo pred kojenim Espumisan, a pak eventuelne zvednout u kojeni nozicky do klubicka, at se muze zaroven vyprdet 🙂 Melo by to pomoct. Pokud by nic z toho nepomohlo, pak bych zvazila, jestli ho netrapi bricho kvuli necemu, co jis - treba vynechat mlecne vyrobky.

hojda
12. led 2018

Nebo se ti mléko spouští pomalu, pomůže nahřát, nebo trošku odstříknout.

terezak88
12. led 2018

Dcera to taky delala, muze to byt rustovy spurt, nebo to brisko, nebo zkusit zmenit polohu pri kojeni. Dulezite je vydrzet ono se to spravi.

misa1106
12. led 2018

Syn to teď dělá někdy taky (3 měsíce) a většinou vážně pomůže chytnout nožičky a přivinout do klubíčka. To pak prdí jako divej. Ale když byl menší, dělal to proto, že mi teklo hrozně rychle mlíko a on to nestíhal polykat. Jestli máš mléka hodně, může to být i tím. Pomohlo ze začátku odstříkat anebo kojit tak, aby prso nesměřovalo dolů. A pak to dělal zase, když jsem měla mléka méně, takže tahal za prso a rozčiloval se, že to neteče takovým proudem. Takže důvodu může být spoustu...Držím palce, ať se podaří najít příčinu a malá pije zase v klidu 🙂

misa1106
12. led 2018

* nebo malý

michnovka
autor
12. led 2018

@misa1106 😀 malý...Diky!

benji30
6. únor 2018

Taky jsme si tímto prošly. Přemlouvání, aby se alespoň trochu napila. No, zkus změnit polohu při kojení, nahřát prsy - jak už bylo zmíněno - nebo naopak nemáš je hodně nalité? To potom způsobí, že se dítě nemůže dostatečně přisát a nejde mu pít. V tom případě stačí před kojením trochu odstříkat, aby prsa nebyla tak tvrdá. Držím palce!

sobist
6. únor 2018

Ahoj, mě to prcek dělal kvůli bolení bříška. Pak to na nějakou dobu přešlo a teď má 4. měsíce a občas musím kojit v leže (on na zádech, já nad ním), jinak se taky brání a nepije, prostě mu jiná poloha vadí. Občas zabere (a zabralo), když jsem ho pořádně chytla, takže věděl, že mu nic nehrozí, že nespadne. Jo a podobně se bránil taky při rýmě, když měl plný nosík, ale to bys poznala. 🙂

wimbledon78
6. únor 2018

Ahoj, moje malá se zas takto rozcilovala, ze mleko tece pomalu a stoji ji to hodne driny. 😊

snahnah
6. únor 2018

Mojemu juniorovi vadila poloha, když to neměl v leže, tak se vztekal a taky prdíky. Masírovat bříško, nechat pořádně odříhnout a tak,jak je popsáno výše.

olsett
6. únor 2018

moje malá to taky dělala, pomáhalo jí dávat prso když byla v polospánku, to pak se pak tak nerozčilovala a taky jsem s ní chodila a houpala (kojila jsem ve stoje) - ale to už jsem byla zoufalá😀 a pak všechno to co píšou holky nahoře, hlavně moc plný prsa, když byly jak míče, odsála jsem aby byly měkký a pak se jí líp přisálo

eithelwing
6. únor 2018

Mně toto dcera dělala, navíc hodně blinkala a celkově měla i jiné problémy. Nakonec po půl roce trápení přišli na poranění krční páteře. Zvaž i tuto možnost. Obzvlášť pokud byl porod příliš dlouhý a něco ti podávali, nebo naopak šlo o překotný porod.
Dcera přibývala, takže nikdo nic nechtěl řešit, ale přesně, špatně se přisávala a i když to nakonec zvládla, zničehonic se odtrhla a hodně plakala.

amenophus
6. lis 2018

@eithelwing Tyjo, jak jste na tohle přišli? Měla jinak problémy s pohybem nebo tak? Naše malá je totiž jinak docela pohyblivá, v necelých pěti týdnech už drží hlavičku třeba i 20-30 vteřin, převaluje se a tak. Ale u kojení přesně takhle taky zlobí a všechny výše zmíněné rady jsem vyzkoušela, ale zabírají jen občas. A porod jsme skutečně měli hodně dlouhý a náročný a nedivila bych se, kdyby si z něj ještě odnesla následky... 😖

eithelwing
6. lis 2018

@amenophus u nás se dcera jevila čiperně, ale nakonec padla koníky nahrbená k jedné straně, uchopovala věci do jedné ruky, propinala se do luku a vytáčela při tom nepřirozeně hlavu, nebyla schopna se sama převalil na bok. Hlavičku taky držela brzy, ale viděla bych to u ní spíš na chybu, protože ji naopak na bříšku nebyla schopna položit. Neměla ráda chování, těžko hledala polohu. Neuměla se chovat v poloze na srdíčko.

Po prvním odblokování páteře jsem poprvé zažila klidně kojení.

aidi2
17. kvě 2023

Ahoj holky, máte nějaký tipy na přírozený polohy při kojení, kdy nebudu chytat křeč a bude to pohodlný i miminku? Díky.

mangoananas
Odpověď byla odstraněná
Zobraz