Ukončení “kojení” kvůli tomu, že mám málo mléka
Ahoj holky, mám doma 8mi denní miminko. Bohužel jsem se ale nerozkojila a malý je na UM. Mléko se mi tvoří velice málo a velice slabé.. Za den odtříkám max 80ml. a to nestačí ani na jedno kojení. Navíc jak píšu. Dle Dr. Je mléko slabé a malému nestačí ani jedna “sesbíraná” dávka nahrazující UM například večer. Navíc malému svoje mléko mohu dát jedině z lahve, protože se nechytí ani na kloboučky, ani na prs normálně... (Mám naprosto obří bradavky) Přijde mi tedy škoda “plýtvat časem” na ostříkávání mléka, které stejně velejvám.. Existuje nějaká rada, jak zastavit tvorbu mléka?
Věřte, že bych strašně ráda kojila.. A je mi hrozně líto, že je malý na UM, ale bohužel.. Proto bych poprosila, nelinčujte mě za můj dotaz.. Já jen potřebuji radu jak na to.
Díky
nečetla jsem ostatní odpovědi, ale pokud chceš kojení ještě zkusit, vyzkoušela bych homeopatika. A určitě dojít za laktační poradkyní - u nás je třeba přímo v porodnici a nic se za to neplatí. Poradila mi, jak jinak kojit, abych neměla neustále rozkousnout jednu bradavku. Co se zastavení laktace týče, tak bych opět volila homeopatika.
@hankaviki Tak promiň, ale tuhle diskuzi sleduje spousta žen, chodí si sem pro radu, stejně jako k laktačním poradkyním. A věřím tomu, že hodně z nich se nakonec rozhodně dát kojení ještě šanci. Však počet kojených dětí díky osvětě stoupá, zejména mezi vzdělanějšími ženami. Nemyslím si, že to je k ničemu tady napsat i jiný názor.
@hankaviki Mnohým to pomůže. Jestli máš nějaké trauma z toho, že jsi nemohla kojit, tak to řeš s odborníkem. Navážet se do těch, co se o to snaží, do těch, co se jim to povedlo a do těch, co se snaží pomoct, ti nijak neprospěje.
@korneliusa Děkuji za radu, budu se jí řídit.
No. Mám čtyři děti. Bohužel jsem nemohla kojit ani jedno. Tedy nemohla... vzdala jsem to, nejstarší mi zkazili už v porodnici, kdy jsem kojit nemohla a vrazili jí flašku s Nutrilonem a velkou dirkou v dudlíku. Mladší jsem poctivě zkoušela měsíc, ale bylo to takové trápení, že jsem to vzdala, a - světě div se - jsem za to ráda, protože jak už tu někdo psal, důležitější pro mě bylo spokojené dítě. Dvojčata jsem moc chtěla kojit, ale nešlo to ze zdr. důvodů, vzhledem k těžkému a komplikovanému porodu. Starším UM nijak neuškodilo, dokonce ta nejstarší za celých svých 18 let měla 2x ATB a jednou nestovice, to jsou veškeré její prodělané nemoci. Proto jsem věděla, že neublíží ani dvojkám.
A co jsem se dověděla z téhle diskuze? Že jsem sice asi "nevzdělaná", protože jsem všem svým dětem nacpala ten "idiotskej Sunar", ale zase na druhou stranu, že kojení je pro "líné" matky, takže aspoň vím, že nejsem líná. 😉
Prostě nevidím problém v UM, pokud kojení nejde, lepší je asi fakt to nelamat přes koleno a nestresovat, nejde o život.
Všem, co tu tak chytře tvrdí, že jde vždy, jen to nevzdávat, bych chtěla říct, aby se zdržely podobných komentářů, protože milé dámy, nevíte důvody té které maminky, zrovna tak jako nevíte, jak moc jí to třeba samotnou mrzí... nemusíte chytré rady rozdávat za každou cenu, a když, tak aspoň slušně, možná i trocha empatie by neškodila...
@oveckaluky Ale zakladatelce kojení jde. Jen jí ho kazí hloupé a nesmyslné rady. A to je prostě strašná škoda.
@korneliusa asi jí to nejde podle jejích představ, jinak by to nekončila
@korneliusa A nešlo by jen normálně slušně poradit a neopírat se do těch, kterým to nešlo?
@oveckaluky nešlo, musí se vždycky co nejvíce nakopat ty, kterým kojení nešlo a pokud se ohradi tak je poslat k psychologovi, protože z toho mají trauma
@oveckaluky Kde se opírám, prosímpěkně?
@hankaviki Ano, nejde jí to podle představ. Takže jí poradíme, ať se na to vybodne. Proč zbytečně radit, jak to kojení nakopnout, že ano?
Škoda vzdávat to tak brzo! A ještě větší škoda MM vylévat!
Pokud opravdu chceš kojit, tak tomu ještě dej šanci a pozvi si KVALITNÍ odbornici. Když se to nepovede aspoň budeš vědět, že jsi pro to udělala vše 😉
@korneliusa pokud se o to trochu zajimala, tak všechny rady zde už četla a zkoušela
@korneliusa ono pokud nejde kojení Podle představ tak to znamená hladové dítě a vystresovanou matku a tlak okolí na kojení. A fakt je tahle situace těžká. Když pak vidíš konečně najedene dítě poté co sní UM, tak máš radost, že tudy holt vede cesta.
@hankaviki Ono je totiž asi zhola nemožné, to dítě pořádně nakrmit kombinací UM a MM a zároveň se snažit co nejvíce rozkojit a to umělý mlíko postupně odbourávat, že?
Nelíbí se mi, že je na UM matky pohlíženo takhle negativně. Že jsou nevzdělaný, neví že mléko je nejlepší, neřídí se WHO a jeho doporučeními o kojení, rychle to vzdávají a další co tady padá. Já ani nechci mít druhé dítě. Právě z důvodu, že by kojení zase nešlo a zase bych byla ta nevzdělaná, netrpěliva a rychle vzdávající to ženština, co neví, že MM je nejlepší a neřídí se WHO.
@korneliusa asi jo no
@daggg mam skoro tritydenni mimi, laktace se mi poradne nerozjela, uz v porodnici dokrm a ted doma kombinace prso a um a je to opravdu na palici. Nevim, kolik toho mala vytahne z prsa a pak z um se prepije a blije chudak, rvu ji to od pusy, pila by jak silena, ale stejne to neodhadnu proste. Z kojeni mam trauma, protoze jsem v zacarovanem kruhu prsou a um, krmeni nam trva strasne dlouho, takze rady typu prso kazdou hodinu neuznavam, mala rvala stejne hladem a odstrikavat jsem taky zkousela a prd z toho, akorat jsem zabila dalsi cas a jsem totalne mrtva, nevyspana a na nervy a nejradsi bych take s kojenim skoncila.
@hankaviki Myslim, ze si teda beres dost osobne. Ja v zadnem prispevku nectu to co ty. Urcite vsude kojeni nejde, to by byl dogmaticky extrem. Na druhou stranu, pokud v pul roce koji jen 20% matek, je asi nekde neco spatne. Nemuzes tvrdit, ze vsech tech 80% nebylo fyziologicky schopno kojit.

@korneliusa ale já si to fakt myslím, že to často píšou opravdu kvůli tomu, aby si prisadily na nebohých UM matkách.