icon

Ukončení “kojení” kvůli tomu, že mám málo mléka

daggg
19. črc 2019

Ahoj holky, mám doma 8mi denní miminko. Bohužel jsem se ale nerozkojila a malý je na UM. Mléko se mi tvoří velice málo a velice slabé.. Za den odtříkám max 80ml. a to nestačí ani na jedno kojení. Navíc jak píšu. Dle Dr. Je mléko slabé a malému nestačí ani jedna “sesbíraná” dávka nahrazující UM například večer. Navíc malému svoje mléko mohu dát jedině z lahve, protože se nechytí ani na kloboučky, ani na prs normálně... (Mám naprosto obří bradavky) Přijde mi tedy škoda “plýtvat časem” na ostříkávání mléka, které stejně velejvám.. Existuje nějaká rada, jak zastavit tvorbu mléka?
Věřte, že bych strašně ráda kojila.. A je mi hrozně líto, že je malý na UM, ale bohužel.. Proto bych poprosila, nelinčujte mě za můj dotaz.. Já jen potřebuji radu jak na to.
Díky

hankaviki
21. črc 2019

@journals jo, jsem blbá a nevzdělaná.

lastovenka
21. črc 2019

@bayt Těch 20% máš odkud? ono každý má jiný názor. Znám plně kojící ženy které když slyší že někdo kojí dítě ještě ve dvou letech tak si klepají na hlavu......

journals
21. črc 2019

@hankaviki Ne, jen přehnaně citlivá. První a poslední diskuze na téma kojení do které se zapojuju, nemám na to nervy. Já moc dobře chápu a rozumím tomu, že všechny děti nemohou být kojené. Existuje milion důvodů proč to tak nejde. A svět se nezboří. Ale pokud někdo píše, že kojit chce, tak mi prostě přijde škoda to nezkusit. Osm dní je málo (podle mě, ale nejsem žádná odbornice), škoda si nepozvat laktační poradkyni a nezkusit to. Ale dítě samozřejmě bez fyzické i psychické újmy vyroste i na UM. Větší trauma z toho očividně mají maminky

meesha
21. črc 2019

@lucajda17 no jo, jenze vtip je v tom, ze jak to dopadne nikdo dopredu nevi. Tak nejdriv jsi se to snazila udelat spravne, udelala jsi fakt maximum, urcite se citis lip, i s tou narocnou zkusenosti, nez kdybys to nezkusila. Kazda chceme pro dite to nej.
Ale odepsat to kvuli nedostatku informaci hned je skoda, no ne?

lastovenka
21. črc 2019

@bayt Můžu se zeptat kolik vážílo když vás pustili? Je hezky jak jsi o kojení bojovala nicméně já razim heslo že všechno má svůj důvod. I to že jsi se nerozkojila, že ti hodně blinkal nebo ze
Odmítal prso......To se dělo, děje, z nějakého důvodu a všem co rvou dětem do pusy bradavky téměř násilím, co jim cpou prsa každou chvíli přitom po tom mimina blinkají jak aminy,přeju aby se jejich děti měli dobře a aby to nějaký "ten důvod" nemělo.

hankaviki
21. črc 2019

@journals měla jsem laktační poradkyni s moderními postupy. Byla u mě zkušená sestra z dětského oddělení s tradičními postupy . A nic.

journals
21. črc 2019

@hankaviki Ale já tu neřeším tebe a ani nechci řešit tvůj případ, jak to ještě mám jinak říct aby jsi pochopila, že nepíšu tobě?

hankaviki
21. črc 2019

@journals radis poradkyní a já svou zkušenosti říkám že ani tak to není garance toho že pomůže

lastovenka
21. črc 2019

@hankaviki Mne byla laktační taky na hovno. Stále kojím jen částečně a to jsem o plný kojení bojovala dva měsíce! Bylo to peklo!

journals
21. črc 2019

@hankaviki Já už na tebe nebudu reagovat, jo? Nemá to smysl, jsi přehnaně citlivá a všechno si vztahuješ na sebe. Nějak se mi nechce tu znovu opakovat co jsem už napsala (třeba to, že když to dotyčná zkusí a nepůjde to, tak bude vědět, že pro to udělala všechno - třeba pro svůj osobní klid). Tím své argumentování s tebou končím.

bayt
21. črc 2019

@lastovenka Syn se narodil s asi 3.8 kg, uz nevim nakolik zhubnul. Na porodni vaze nebyl, kdyz jsem odesla. Nechapu, kde si vzala, ze jsem synovi cpala nasilim bradavku. On o prsa stal. Ale ja nemela mliko - byla jsem ve stresu. To byl ten duvod. Mela jsem hrozny porod a personal byl udesny. Duvod bojkotu kojeni byl nejspis ten, ze se musel naucit tahat :D Takze jo, vse ma svuj duvod.

bayt
21. črc 2019

@lastovenka ze statistik, vygooglis 🙂

lucajda17
21. črc 2019

@meesha
Ono totiz kazda zena je schopna zvladnout neco jineho. Ja to chtela vzdat uz po peti dnech, doma jsem mela i prasky na zastaveni laktace. Po psychicke strance jsem byla uplne v haji, ale az po trech tydnech jsem rekla a dost. To uz bylo maximum co jsem zvladla. Pokud je zakladatelka na pokraji psychickeho zhrouceni a vim o cem mluvim, tak to dal nema smysl. Drive nebo pozdeji to vzda. Jedine, ze by miminko začalo samo sat.

lastovenka
Autor odpověď smazal
meesha
21. črc 2019

@lastovenka no tak to jsou takove blaboly za kazdou cenu, nektera mimina proste zvraci vic, o bojkotu kojeni zjevne vis taky upny houby....(btw predstava, ze ti um vyresi reflux nebo koliku je naivni, muze to byt lepsi i horsi)
Ale jen pro upresneni, ty tri dny jsou pomerne normalni nez se laktace rozjede, na tom neni nic zvlastniho. Takze se vetsinou ceka, aspon tam, kde jsem rodila (Ja jsem taky nakonec poprosil o malinko glukozy, abychom se prvni dve noci aspon trochu vyspali, ale strkat hned flasku je zbytecne. To muze byt zacatek konce. Priroda fakt neni blba)

hankaviki
21. črc 2019

@lastovenka já vím. Sledovala jsem tvoje diskuze jestli se ti povede kojení

hankaviki
21. črc 2019
bayt
21. črc 2019

@lastovenka No jo, pred jeho pul rokem. Bojkot kojeni. Asi mu to neteklo jak chtel, musel se naucit tahat atd. V porodnici prsa rozhodne chtel, ale tri dny jsem poradne nemela mliko. Pak jsem dala revers i pres vyhrozovani pediatry, co jsem to za matku a nekolikere odmitnuti meho reversu.

meesha
21. črc 2019

@lucajda17 to jo, kazda vydrzi neco jineho, ale musim rict, ze jsi fakt dobra 👍
Ale zakladatelka mi prijde spis zmatena nez zhroucena.

bayt
21. črc 2019

@lucajda17 Ja to zas mela tak, ze jsem si vycitala porod. Moje sestinedeli bylo peklo na zemi. Rekla jsem si, ze se mi teda aspon "povede kojit". To me dost motivovalo, plus knizky, clanky. Kojeni je tezke, nikoho neodsuzuji.

lastovenka
21. črc 2019

@meesha No když se ti narodí dítě s 2500g tak vážně nečekáš tři dny jestli se chytne nebo ne. Jsi ráda za UM mnohem dřív a rozhodně se nechceš dívat na to jak ti hubne na dvě kila, néli míň.

lucajda17
21. črc 2019

@meesha
Jestli je treba jen zmatena, tak se nedivim. Musi si taky zvyknout na roli matky. Kdyz ja si vzpomenu na ty prvni dny, tak fakt hruza. S malou jsem byla schopna jit ven az 12 den, do te doby nemyslitelne. Na prvni kontrolu s malou bych nebyla schopna jit sama, musel se mnou pritel. Ja toho sama nebyla schopna. Zacatky pro me fakt priserne, takze ja zakladatelku chapu.

meesha
21. črc 2019

@lastovenka mne to necpi, prvni syn mel 2800 a tak jsme taky proste delali co jsme mohli 😀 chytnul se jako vsichni v pulce tretiho dne, vahovy propad je normalni, dela to nevim kolik z hlavy procent. Ja mela teda vyhodu v blahe nevedomosti, proste jsem delala to co jsem citila spravne. Ale pokud je ta porodni vaha fakt nizka, jde o patologicky stav a na to zase standardni postup nemuzes aplikovat, neonatologove jiste tu hranici znaji.

meesha
21. črc 2019

@lucajda17 presne, kdyz nas pustili, ja koukala doma do zrcadla co to je paneboze za dolly buster a co s tim mam jako delat, hormonalni smrst, dodnes to mam jakesi mlhave 😀 pak me pronasledovaly predstavy, ze umru, pak ze to vlastne neva, ze “mise byla splnena”, fakt desny obdobi....😀😀😀 no to v nejake podobe mame asi vsechny 😀

lucajda17
21. črc 2019

@bayt
Kojeni opravdu tezke je. Tech par pokusu, co se male povedlo se chytnout na kloboucek, ale mliko nevytahla, jsem mela pocit, ze mi nekdo krouti prsty u nohou. Laktacni jsem mela taky u sebe, pry ma tak kratkou uzdicku, ze to jeste nevidela a ze to je ten duvod, proc to male nejde. Ze by to bylo dobre strihnout. Je, jak ja byla nadsena, ze to vyjde. Jeste ten den jsem jela odpoledne na orl, divali se na me jak na blazna, ze je to naprosto v pořádku. Porod byl taky sileny, teda jen ten konec a o sestinedeli ani nemluvim. Aspon, ze ti to kojeni vyslo, kdyz to ostatni nebyla buh vi jaka slava.

hankaviki
21. črc 2019

@meesha s tou mlhou souhlasím, taky to mám zamlžené. Ještě říkám že jsem jela na autopilota.

anuliinka2013
Autor odpověď smazal
lucajda17
21. črc 2019

@anuliinka2013
Chapu, ze ten natlak muze byt i opacny, ale vzdy je na zene, jak to citi ona sama, jestli na to ma nebo nema. Ty jsi na to mela dost psychickych sil a treba proto si to zvladla. Samo, ale zalezi i na diteti, jestli ma silu sat atd.

lennus
22. črc 2019

@misulkari A co zkusit jen kojit? Par dni jen prikladat? Hodne maminkam se to podari az doma. Ja si zazila s nedonosenym boje, ale moc jsem o kojeni stala a pomohlo i omezit, idealne dat pryc dudlik. Opravdu muze pomoct kvalitni laktacni poradkyne, je toho hodne, co lze udelat, jen ta cesta je nekdy narocna.
Kamaradka laktacni radi byt s miminkem kuze na kuzi, hodne se tulit, i noseni v satku muze pomoct.

lennus
22. črc 2019

@lastovenka Nas mel 1940g, davali mu moje odstrikane mleko, k prsu az po tydnu, divim se, ze se prisal, ale hned doma krize, nastesti pomohla laktacni poradkyne. Uf, je to nekdy narocne, s druhou uz slo vse snaz

Strana