icon

Ukončení kojení, z prsů teče a tvrdnou

janickajana
30. čer 2017

Potřebovala bych poradit. Již 10 dnů nekojím 8m dceru. Je na Nutrilonu. ( Zdravotní důvody) A začaly se mi dělat tvrdé bouličky v prsou a začalo mi téct z obou prsou, když třeba ležím na břiše nebo jen tak. Co s tím? Jak to zastavit. Bojím se, aby nebyl nějaký problém. Do teď vše v pohodě a teď po 10dnech toto 😣 Trošku mě prsa bolí. Jak docílit, aby nic neřekli a prsa ani trochou netvrdla. Prostě, aby vše bylo jako před kojením.

belleelle
30. čer 2017

Bud muzes na gyndu pro leky nebo hodne pomaha salvej, cokoliv s jejim obsahem. A pevne stahnout prsa. Urcite neodstrikavej. Ja kdyz ubirala kojeni, tak to bolelo. Jen jsem vydrzela, nastesti nic z toho.

hani007
30. čer 2017

Zdravotni duvody? Jeste jsem neslysela, ze by se muselo prestat kojit, ze to skodi. Jinak k ukonceni laktace je velmi dobra šalvěj.

belleelle
30. čer 2017

@hani007 zdravotni duvody ze strany matky?

janickajana
autor
30. čer 2017

@hani007 Tak teď to slyšíš a rozhodně se tím nemíním tobě svěřovat. Ptala jsem se na ukončení kojení a pokud ti to vadí tak to přejdi a nerejpej, když mě neznáš a nevíš nic!

hani007
30. čer 2017

A jestli to chces resit homeopatii tak tady je okopirovany clanek:

Homeopatické“ odstavení

Tento způsob odstavu se velice osvědčíl mně, mým příbuzným i maminkám, kterým jsem jej doporučila. Jedná se o velice ohleduplný postup bez užívání potlačujících léků, zbytečného pláče a křiku. Lze jej použít při náhlém odstavu z důvodu nutného odloučení miminka od maminky, při odstavování kvůli rizikovému průběhu dalšího těhotenství i pro odstavování malých závisláčků při prodlouženém kojení, které se stává pro maminku velice vyčerpávajícím.

K odstavení se používají dva druhy homeopatických léků. Je to Ricinus communis 30CH a Lac caninum 30CH. První lék slouží k tomu, že dítko po požití cca 3 dávek léku maminkou, přestává samo od sbe kojení vyžadovat. Nevím, jak je to možné, ale zažila jsem to skutečně mnohokrát. Lac caninum staví laktaci a brání problémům s nalitými prsy.
Oba léky se užívají střídavě, (ženy, které kojily třeba pouze jednou denně a nemívaly pocit plných prsů mohou vynechat Lac caninum), vždy dvakrát denně, jedna dávka každého z obou léků.
U ricinu communis 30CH většinou stačí 3 dávky, pokud nezabere maximálně 7 dávek, není dvojice maminka - dítě k tomuto způsobu odstavení vnímavá. Zatím jsem takový případ nezažila. Důvodem pro ukončení podávání Ricinu communis je nevyžadování kojení dítkem.
Lac caninum 30CH se užívá tak dlouho, jak je třeba. Jakmile produkce mléka prokazatelně klesá, snižuje se i dávkování, až se zcela lék vy:,–(í. Přetrvávání sekrece několika kapek mléka i několik měsíců po úplném odstavení je běžná. Není důvodem pro dlouhodobé podávání Lac caninum.
Dávkou homeopatických léků je myšleno podání 1-2 granulí. Farmaceutickými firmami udávané dávkování 5 granulí na dávku je zbyteční a i z hlediska financí drahé. Je pouhým sponzoringem farmacie.

Mezi podáním dvou různých léků je nutný přestávka nejméně 15 minut od úplného rozpuštění léku. Granulky se volně vkládají do úst, nebo pod jazyk,kde se nechají samovolně rozpustit. Cucání a urychlování rozpuštění léku není vhodné.

Po a před užitím homeopatik se doporuřuje 15-20 minut nic nepít a nejíst, vyvarovat se po dobu léčby používání mentolu např. v zubních pastách a omezit pití kávy.

hani007
30. čer 2017

@janickajana Jejda tak pardon. Ja se jen slusne zeptala a cekala jsem slusnou odpoved a ne tohle. Jestli sem se vas dotkla tak se omlouvam, ale priste zkuste byt i vy milejsi. Tohle byla od vas naprosto zbytecna reakce..

belleelle
30. čer 2017

@hani007 pani reagovala primerene, chapu ji. Na neco se pta, neco chce zjistit a ne se sverovat a vysvetlovat. Tyto reakce opravdu nastvou. Ono nebyt dotaz o kojeni, tak se ji nikdo nebude ptat proc, co a jak.

hani007
30. čer 2017

@belleelle No tak ja to treba nechapu. A hlavne napsat to takovym zpusobem mi teda primerene rozhodne neprijde. Mohla to napsat slusne. A uz vubec nevim, co to ma spolecneho s tim, ze jde zrovna o kojeni. No nic. Dobrou noc..

lv
30. čer 2017

Já musela přestat kojit ze zdrav.důvodů, psoriatická artropathie, už bylo nutné nasadit léky. U kojení se projevy zhoršují, 3měs jsem to oddalovala. Existuje celá řada zdrav.důvodů. Přestala jsem během 14dní, ubírala jedno kojení po 3-4dnech, bez potíží. Bouličky bych rozmasírovala, ať nedostaneš zánět. Šalvěj je dobrá.

lv
30. čer 2017

Je to citlivé, třeba zakladatelka nepřestává zrovna ráda.

kituska20
1. črc 2017

Pokud bolil rozmasírovat v teplé sprše a odstříkat do úlevy a pak zchladit.
Když jsem končila orvní den jsem musela asi 5x a pak jsem se snažila míň a miň a míň až to přestalo bolet. Ale dceři bylo 1,5roku

kkaminka
1. črc 2017

@janickajana moje zkušenost je takova..pít šalvějový čaj,homeopatika a masírování😉

rousse
1. črc 2017

@hani007 já to naopak naprosto chápu, protože to je naprostý standard diskusí na koníkovi. Zeptáte se, jak ukončit kojení, že musíte a už se valí x komentářů mimo téma, které vás přesvědčují, proč to kojení neukončovat a jak ubližujete miminku. Stejně jako zeptáte se, co na seboreu u 6nedělňátka a dozvíte se, že za to může očkování😀 to je svět koníkových diskusí a kdo to tu nezná, může být překvapen, kdo to zná, už je připraven a rovnou pálí... já třeba tuhle diskusi rozklikla s myšlenkou, že uzavírám sázky, kolik účastnic bude přesvědčovat k tomu, aby zakladatelka nepřestávala kojit🙂 Takže vy jste to možná slízla neoprávněně z první rány, ale já se zakladatelce fakt nedivím🙂

andysek2512
1. črc 2017

@janickajana naprosto vás chápu, také mi bylo doporučeno přestat kojit. Kvůli zd.problemum, jen zatím jsem ještě nebyla schopná ho odstavit:-/ myslím že říkají že máta zastavuje laktaci a nebo ty homeopatika bych zkusila🙂

hanih
1. črc 2017

Jak už se tu psalo - rozmasírovat ve sprše a odstříkávat, ale pouze do úlevy, aby se netvořilo víc mléka. Kamarádce na ukončení laktace pomohla máta - pila mátový sirup s vodou a prý stačilo jen párkrát a mléko bylo pryč.

naste
1. črc 2017

@janickajana Dojít si za gynekologem pro Dostinex. Jsou to 2 tablety a je to nejúčinnější.

janickajana
autor
2. črc 2017

Mě to tak mrzí kolikrát jak se někdo objeví, jak rejpe a je zlí. Dost často se tu s tím setkávám. Vždy lze vše říct jinak. Děkuji všem za odpovědi i těm co řeší věci po čem jim je prd 😊

naste
2. črc 2017

@janickajana Hlavně do toho nikomu nic není, jestli kojíte a jak dlouho. Je to čistě vaše věc a na ty, co vám budou říkat, jak ubližujete dítěti se vykašlete.

kkaminka
3. črc 2017

@janickajana a je to uz lepší?😉

kristynatita
3. črc 2017

@belleelle prsa se stahovat určitě nemaji! toto je zastaraly zpusob, ktery muze ve zlazach zpusobovat mikrotrhliny

anaema
3. črc 2017

Mata snižuje taky tvorbu mléka, někdy to trvá. Pri nejhorším vám pomůže lékař léky. Jinak rozmasirovat boulicky a odstrikavat mléko jen do pocitu úlevy. Na rozmasirovani teple obklady. Jinak spíš chladit. Zkusit homeo. Snad se zadaří.

janickajana
autor
3. črc 2017

@kkaminka rozmasírovávám večer a lehce odstříkávám. Pijí mátu. Zatím dobrý. Netušila jsem že to je takový boj přestat kojit.

belleelle
3. črc 2017

@kristynatita a toto pisou kde?
Je to standardni zpusob, ktery delaji i v nemocnici

naste
3. črc 2017

@belleelle Prsa už se opravdu pár let nestahujou, stačí nějaká těsnější podprsenka. Pracuju v porodnici.