Vpáčená bradavka a kojení, máte zkušenost?

nica1234
16. únor 2015

Ahoj holky, hledám maminky s podobným problémem co by sdělily své zkušenosti. Čekám orvní miminko a nevím jak se na to připravit, aby kojení probíhalo normálné. Konzultovaly jste to s vašim gynekologem? Děkuju

evulina77
16. únor 2015

dají se koupit formovače bradavek (já mám od medely, ale nakonec jsem je použila jen párkrát) a ty se nosí v době těhotenství i po porodu a ty pěkně vytáhnou bradavku. Po porodu je dobré zkontaktovat nějakou dobrou laktační poradkyni, která pomůže s technikou kojení. Případně se dají používat kojící kloboučky. Možnosti jsou, jen záleží na tom, jak moc máš bradavku vpáčenou a jak moc budeš chtít kojit. Podle mě se dá všechno řešit a kojit může téměř každá, i když ti tady budou trvdit neúspěšné kojičky že ne.

zulitvi
16. únor 2015

Nic jsem nekonzuntovala a o formovači bradavek jsem se dozvěděla až 2 měsíce po porodu. Ale koupila jsem už do porodnice kojící kloboučky (obyčejné Canpol babies) a šlo to. Malej se na to hned přicucnul.

hojda
16. únor 2015

Jde použít ten formovač. Já měla v těhu bradavky citlivé, tak mi to bylo hodně nepříjemné, záleží taky na dítěti, jak bude šikovné a někdy to jde i tak.

adypro
16. únor 2015

Já jsem měla jednu bradavku trochu vpáčenou, gynekoložky jsem se na to ptala a říkala, že by to neměl být problém a musím říct, že toto opravdu nevadilo, měla jsem jiné problémy, s tímto to fakt nesouviselo. A navíc, teď když už nekojím asi 3 měsíce, bradavka je úplně ok, takže jsem spokojená, že se to tak spravilo. Ani jsem si nikdy nemyslela, že se toho zbavím. Takže se můžete dočkat toho, že se problému s bradavkami zbavíte 🙂
Nepoužívala jsem žádné formovače, prsa jsem nechystala, doporučuju si najít dobrou laktační poradkyni nebo por. asistentku a když by vznikl problém, ihned si domluvit návštěvu doma nebo i v porodnici.
Určitě ale záleží na tom, jak moc vpáčená bradavka je.
Držím palce, ať to dopadne jako u mě.

krupinka13
16. únor 2015

@evulina77 Přiznám se, že před 10 a 8 lety jsem u prvních dětí slyšela jen o kloboučcích - mám jednu br. vpáčenou a u prvního kojení jsem se natrápila až hrůza, stejně dcerka pila víceméně jen z jednoho (kojila jsem s velkými potížemi 2 měsíce, nešlo mi to, navíc prsa nalitá E-F..., u kojení jsem si kousala bolestí klouby na prstech....), u druhorozené jsem kojila 6 měsíců, ale zase s tou jednou problematickou vpáčenou.... pak malá už nepřibývala, skončily jsme na hypoalerg. UV. Teď jsem sama zvědavá....už s partnerem bradavku průběžně "trénujem" ...ale jak tak dle Tvého infa koukám, nic není ztraceno a i já se ráda po letech poučím 🙂 🙂 🙂 Díky za Tvůj příspěvek - dneska zaběhnu do lékárny pro formovače 🙂 máme už na to jen měsíc, musííííím to zkusit, fakt jsem zvědavá....

alubif
16. únor 2015

@evulina77
@zulitvi
@hojda
@adypro
@krupinka13 díky všem za příspěvky, vyzkouším ten formovač!!

minonnka
16. únor 2015

U prvniho tehu jsem pouzivala kloboucek u kojeni a po necelych 2 mesicich uz nebyl potreba. Kojila jsem 18m 😉 Po case se bradavka zase vpacila, ale druhe ditko s tim nema problem a vcucne si ji, pro mne neprijemne, ale vim, ze si prso za cas zvykne 🙂 Preji hodne stesti.

jenny.kay
16. únor 2015

Měla jsem niplette. U druhé dcerky mi to hodně pomohlo. První jsem nedokázala kojit jinak, než přes kloboučky, druhá se parádně přicucávala "naostro".

krupinka13
16. únor 2015

@alubif @evulina77 Tak jsem je dnes objednala, za hodinu už byly na lékárně a už obývají mou podprdu... fakt jsem zvědavá, klobouček mi kdysi byl bohužel na nic... dcerky se nechtěly přisát ani jedna ☹ Ještě mám tentokrát i kontakt na manželku kolegy z práce (laktační poradkyni), pro jistotu jako přítele na telefeonu 🙂 že prý dokáže rozkojit i "nerozkojitelné" maminky 🙂 ...tak tentokrát jsem zas o něco připravenější...uvidíme 🙂

evulina77
17. únor 2015

@krupinka13 a určitě to klapne. Držím palce 🙂

krupinka13
20. únor 2015

@evulina77 Je to na dobréééé cestě, bradavka se díky formovači fááákt vysunuje 🙂 🙂 🙂 🙂 Mám z toho fakt radost. Jinak v podprsence s plnými košíčky formovač ani necítím, ani to není bůhvíjak viditelné (a to mám už teď E ☹ )

scai
20. únor 2015

mám obě prsa vpáčené bradavky. Doma jsem před prvním dítětem měla formovač avent a pak ty medela. Avent úplně na prd a to stál šíleně moc...vyhozené prachy. Nedrželo to ten podtlak, na nic...bylo vidět.
Ty medela byly super, fakt vytáhly bradavky a díky nim jsem pak odkojila obě děti a bez problému!
Takže noste od 6 měsíce a pak ještě i na začátku po porodu a ono to fakt pak jde!
Dítě stejně chytá hlavně dvorec, chce to i dobrou sestřičku, nebo laktační poradkyni co ukáže jak kojit.
Měla jsem i kloboučky...ty nakonec použila u obou dětí jen jeden den v porodnici, když mě to jinak šíleně bolelo. Pak už ne.