Za jak dlouho se vám spustilo mateřské mléko?

mirabell1
20. dub 2010

Ahoj holky, za jak dlouho se vám pořádně spustilo mateřské mléko a váš prcek začal konečně přibývat? Já rodila v pátek odpoledne a pořád jsme ještě v porodnici. Musím používat kloboučky, ale když se malej přisaje bolí mě to jak čert, přitom s kloboučky cucá správně, prsa mám nateklá a už jsem se předčasně radovala, že jsem viděla, že mi tam něco málo teče a i v kloboučcích zůstávalo, ale jak jsem zjistila ráno při vizitě, nenakojila jsem na váhu nic, už z toho začínám být lítostivá a na nervy, je to hrozná bezmoc, když se snažíte, berete paralen, sprchujete prsa teplou vodlou, myslíte si, že jste miminku něco daly a zjistíte že nic. Jak to bylo u vás holky? Asi potřebuju nějak uklidnit. Sice se mnou hormony nešvihají, ale tohle mě fakt dostává a bojím se, že když mi zítra zase řeknou že nic, budu bulet, jak malá....

sophie1
20. dub 2010

Ahoj Mirabell1, mě se mlíko spustilo třetí den po porodu - prsa mi natekla, šílená bolest, horkost - a malá měla nízkou porodní váhu, tak moc dlouho sát nevydržela. Mě pomohla odsavačka - myslím, že díky ní se to pěkně rozjelo. Zpočátku jsem odstříkala minimum, ale postupně to bylo čím dál tím lepší a při propuštění (po týdnu) jsem už byla chodící mlíkárna 🙂. Zkus se zeptat v porodnici, jestli nemají odsavačku na půjčení, pokud nemáš svou. Držím ti pěsti!

mirabell1
autor
20. dub 2010

Díky Sophie, taky už jsem na to myslela, zeptám se setřiček, za chvíli jdu na kontrolní kojení a až malej zas nenabere, obávám se, že tam budu bulet jak malá. Odsávačku si nechám koupit určitě, přesně jak říkáš, šílená bolest a horkost, už mě z toho i bolí hlava a jsem celá taková k ničemu.

majkali
20. dub 2010

Mě se spustilo snad už druhý den, až se setřičky divili a to jsem byla po císaři. Taky jsem měla otelká prsa s teplotou, sestřička mi půjčila odsávačku, tak jsem odsávala pro úlevu a mlíčko nechávala na odd pro ostatní. Zkus to, třeba ti to taky pomůže. Nechala jsem si ji koupit domů a bez ní si to nedovedu představit. Budu držet palečky.

kaculka46
20. dub 2010

Holky chtěla bych Vám jen říct že kojit chceme určitě každá,ale mám kamarádku která s kojením měla obrovské problémy a bylo to pro ni takovou prioritou,že týden co byla z porodnice doma a dítě neustále plakalo hlady ho zadusila.Stašná tragédie.Prostě někdy se stane že kojit nejde.Takže nebojte i děti nekojené na umělé výživě jsou zdravé a šťastné.

katka82
20. dub 2010

Ahoj,náš malej se narodil v úterý v půl 3 ráno a mlíčko se mi zpustilo až ve čtvrtek večer 😉 ale docela mě překvapuje že ti neporadí sestřičky když jsi ještě v porodce 😕držíme palečky ať se pěkně rozkojíte a nemáte žádné problémy 🙂
Kaculka 😲 panebože to je strašné 😲 😲 úplně z toho mam husinu 😕

heliik
20. dub 2010

Ahojky, také přidám svou zkušennost. Mě se mlíčko spustilo po necelých 2dnech, ale přibírat jsme začali až třetí den v porodnici. 🙂 Na pokoji se mnou byla jedna maminka, ta rodila císařským řezem, a rozkojit se měla velké problémy, já si hlavně myslím, že to bylo tím, že malého První 3dny neměla v noci u sebe. ☹ A tudíž, nemohla kojit. Prsa nateklá měla, i nějaké to mlíčko, ale na váhu malého moc nenakojila. Z porodky odcházeli s příkrmy, ale jak to dopadlo vám nepovím, bohužel jsem ztratila kontakt. ☹ ☹ ☹

mirabell1
autor
20. dub 2010

Díky holky za zkušenosti, já také nejsem nijak radikální, dobře vím, že když to nepůjde, prostě bude malý na umělém mlíčku a nebo ho smíchám s tou trochou svého, co dostanu ven díky odsávačce. Zatím ze sebe dostanu vždy jen 20 ml. To spíš jen, jak je člověk takový rozcitlivělý, tak ho mrzí, že by chtěl mimi dát to nejlepší ze sebe a je zklamaný, když to nejde, jak by chtěl...ale samozřejmě to není žádná tragedie.

hona11
21. dub 2010

Ahoj,
niceho se neboj, ja jsem rodila v pondeli vecer, mleko se mi spustilo az v sobotu, uz jsem miminko 3 dny krmila nutrilonem a potom jsme presli na kojeni. Nakonec byl plne kojen do konce 5 mesice a castecne az do 1 roku. Takze drzim palce. Mela jsem stejne problemy jako ty, strasna bolest pri kojeni, strupy na bradavkach. Trvalo to asi 2 mesice, ale po 14 dnech kojeni to uz bylo lepsi a lepsi.

sophie1
21. dub 2010

mirabell1, já jsem taky ze začátku víc než 20 ml neodstříkala, ale zlepšovalo se to fakt rychle - věřím že tobě bude taky. Při odchodu z porodnice - po 6 dnech už jsem bez problémů odstříkala 100 ml.