icon

Zvýšený zájem o prsa u dítěte: Může to souviset s těhotenstvím?

20. čer 2023

Zdravím všechny,
Mám dceru, kojila jsem do 16m. Pak jsem ze dne na den musela kvůli operaci přestat. Dcera to vzala statečně, bez pláče ❤️. Občas si vzpomněla a říkala, vybumbala mlíčko, maminka už nemá, můžu pohladit prsa mamince 😘. Prostě sem tam na to upozornila. Jenže....

Teď jí jsou 2r9m a asi posledních 14dní na ně upozorňuje furt, víc a víc. Není to, že bych se jí producirovala před očima nahatá, či jí k tomu nějak vybízela... Ale přijde a sama řekne mami ukážeš prsa, můžu obejmout. Samozřejmě se nesvlékám ale přes triko se na mě přitulí a říká mám ráda prsa, moje prsa... Každý den 😶.
Jsem těhotná 22tt, a tak říkám prsa bude mít brzo bráška. A ona, bude bumbat mlíčko jako já. Říkám ano bude❤️.
Spolu se večer koupeme ve vaně. Chvilku si hraje a pak se na mě začne sápat 🤣🤣 mami můžu umejt, muži dát pusu, můžu pohladit.... Atd atd.
Myslíte že v rámci toho těhotenství, hormony atd může i ona zvýšit svůj nějaký zájem 😶?? Já popravdě vůbec nevím kde se to tu vzalo. Jako je to roztomilé ale nechci ji tím nějak trápit. Snažím se oblékat mimo, nepozkazovat... Ale ona vždy přiběhne mami ukaž prsa 🤣🤣🤣.

palja
20. čer 2023

Z mé zkušenosti si myslím, že to bude regres. Je to kvůli těhotenství a pak kvůli dalšímu miminku. Kvůli tomu se vrací ve vývoji zpět a to co už měla uzavřené, chce zase dělat.
Pro vysvětlení. Moje dcera má teď 5 let a vyžaduje dudlík, protože ho má mladší dcera, chce spát v malé postýlce, protože tam spí mladší dcera, chce se kojit, mladší se ještě kojí. U nás ten regres byl horší, protože dcera má vývojovou dysfazii a tam se to dá předpokládat. Nejvíce mě tedy mrzelo, když už krásně mluvila a když se malá rozmlouvala a rozlézala, tak ta starší se s ní válela v obýváku po zemi a olizovala hračky a říkala máma máma 🤦‍♀️
Moje rada je, vysvětlit, že se kojí miminko, že ona už je starší, umí spousty věcí, ty vyzdvihnout a vysvětlit, co ona naopak může to miminko později naučit.
Jinak ten regres přejde, je to jen období.

laxesis
20. čer 2023

@palja Souhlas + v tom bude i určitá zvídavost, syn si nás takto jednu dobu prohlížel a zajímal se i bez sourozence =) Co se týká miminka - já jako 5 letá takto začala pít z lahve pro kojence krupici, protože jsem taky chtěla flašku jako brácha (on v ní měl teda mlíko) :D a vydrželo to sakra dlouho, dokonce tak, že si to i pamatuju, to už byl pak i brácha větší... pak jsem se začala starat o panenky =) asi bych to nijak moc neřešila, jen na veřejnosti bych ji asi vysvětlila, že se to nedělá, protože to by mě osobně vadilo. Ale samozřejmě to má každý jinak, to je na vás.