Máte skúsenosti s kvapkami do očí Tobradex?

kira07
13. srp 2013

Ahojte, kvapkali ste niekto tieto kvapky detom na zapal v ocku? Nas maly ma 1,5 roka a lekarka nam ich dnes predpisala. Citala som vsak pribalovy letak a je tam napisane, ze sa nemaju podavat detom do 2 rokov, lebo bezpecnost a ucinnost pri tejto populacii nebola stanovena. Teraz sa mu ich bojim dat, lebo ma tiez upozornovala na to, ze su to silne kvapky, ze obsahuju kortikoidy a ze ked mu zapal prejde, mame ich vysadit. U ocnej sme boli prvy krat, takze nemam s nou ziadne skusenosti.

malazelvicka
13. srp 2013

Ahoj, my jsme kapali Tobrex, netuším jesti to je stejné, jestli je to třeba ten samý lék, jen od jiné firmy, ale nějak to extra nepomohlo. Malá měla v jednom očíčku ve vnitřním koutku oka vždy trochu hnisu, prvně jsem kapala Ophthalmo-septonex, pak právě Tobrex a nic. Šly jsme na oční a tam mi doporučili masáž slzného kanálku a pak to odeznělo. Ale jak říkám, nevím, zda se jedná o ten samý lék, nebo jesti má třeba trochu jiné složení, protože si myslím, že my mudr nedala dvouměsíčnímu miminku (mojí dceři) kortikoidy......asi ne moc odpověď, jen takový postřeh 😉 Každopádně kortikoidy bych teda dítěti nedala!

lucifereeek
13. srp 2013

my jsme měli taky tobrex a do dvou dnů bylo vše ok, předtím jsem vytírala opthalem ale bezvýsledku. Tobrex jsou ATB ale nejsou tam kortikoidy. Pokud máš pochybnosti, zeptej se dr. na jiný lék.

lucieandrlova
13. srp 2013

My jsme taky měli Tobrex - antibiotika - mohou se jen krátce. Ale když má dcera menší problém, zkusím první Ocuflash. Ten nám zabírá a můžou ho i malá miminka.

resuada
31. črc 2018

Užívala ste niektorá TOBRADEX kvapky do očí pokiaľ ste boli dojčiaca matka?