icon

Kudrnaté vlasy. Jak na to?

nazka
19. únor 2025

Ahoj holky, nepamatujete si, která z nás zde dávala tipy a figle, jak se jí začaly kudrmatit vlasy? Ani nevím název té metody samozřejmě 🙂 díky moc

levandule_k
19. únor 2025

Cgm curly girl metoda

drep
19. únor 2025

Je to curly girl method. Ale není to nějaký zázrak, jak nakudrnit hřebík, je to ucelený systém péče s cíleme zdravého (!!!) vlasu. Což pro Evropanky znamená, že dojde nejspíš i k tonu vlnění, protože rovný vlas je typické pro mongoloidní rasu, neznamená to ale, že to vyčaruje afro. Já mám vlny. A nikdy nic jinýho než vlny mít nebudu. Ale mám je konečně zdravý, hebký, nerozježený a hlavně, konečně je mám ráda

berenika39
19. únor 2025

Mrkni, třeba najdeš nějaké rady, přidej se: https://www.modrykonik.cz/group/8795/

nazka
autor
19. únor 2025

@berenika39 děkuji

nazka
autor
19. únor 2025

@drep a jak jsi toho docilila?

j.a.n.i
20. únor 2025

@drep Taky prosim nejaka doporučení, mam "par chlupů" a potrebovala bych, aby nejak vypadaly

lovemusicsun
20. únor 2025

Jo, CGM. Trvá asi měsíc pochopit všechno co to obsahuje. Já doporučuji si z toho pak vybrat co je pro Tebe schůdné časově. Super je, že doporučí vhodnou kosmetiku. U té jsem zůstala. Jinak všechny ty oplachovačky, spaní v saténu, čepicích, refreshe atp., to jsem nezvládla. Mám přirozeně kudrnate vlasy a s CGM se točí ještě o hodně víc, jsou zdravější, mohu je mýt jen 1-2x týdně.

eliss232
20. únor 2025

Pravděpodobně myslíš Curly Girl Method (CGM) 😇 Je to metoda péče o vlnité a kudrnaté vlasy, která pomáhá zvýraznit přirozenou strukturu vlasů a minimalizovat krepatění.

drep
20. únor 2025

@nazka
@j.a.n.i Holky, vůbec se necítím být odbornicí. Jedu to asi dva roky, dva roky jsem se odhodlávala, ale přišlo mi to brutálně složitý, jenže mám krásně kudrnatou holčičku, tak jsem si řekla, že to zkusím. Udělala si nějaký testy podle internetu, vůbec se netrefila, nakoupila nevhodnou kosmetiku a akorát se naštvala. Ale na těch facebookových stránkách často sdílí holky svoje fotky a s popisem použitých produktů, tak jsem okoukala ty, co vypadaly jako moje vlasy. Ta metoda je primárně pro hustý suchý afro vlasy, takže člověk si z toho musí vzít jen něco. Základ je tzv. Hloubkový mytí (za mě super univerzální non toxic šampón Shikakai od Khadi), pak si uděláte wet stretch test, což znamená namotat si pár vlasů na ukazováky a zkusit zatáhnout, podle tohi, jestli vlas praskne nebo se natahuje donekonečna a nevrací poznáte, jestli potřebuje protein nebo hydrataci a podle toho zvolíte produkty. Základ je mytí kůže šamponem, maska po hloubkovém mytí (víc očistil, ale i vysuší vlas), ale někdo v začátku potřebuje masku na vyživení i po low poo mytí, pak kondicionér do délek a učesat (s kondicionérem je jediná chvíle, kdy se češe) a namačkat. Pak do mokrých leave in a dál je možný styling (s výhodou, ale není nutný). Cgm kosmetika se vyhýba alkoholům (vysušují) a nerozpustných silikonům (obalí vlas, který se pak nemůže vyživit, takže sice vypadal zdravě, ale vevnitř není). Suší se trička nebo rychleschnoucích ručníku (froté vlas vysušil, natřepí). Spí se na hedvábí ideálně, ale polyesterový satén taky udělá službu (bavlna vlas vysušuje, stejně jako pleť, a zase třepí, pak se cuchají, krepatí) a nejlíp s vlasy buď ve vysokém culíku nebo speciální čapce. Ja styling dělám, vlasy vydrží dýl hezký, před cgm jsem musela mýt denně, nejvíc obden, teď ani po týdnu nemám mastný vlasy

izz76
21. únor 2025

@nazka Asi myslíš metodu cgm,ale z rovných vlasů ti kudrnaté neudělá.. Ja mam vlasy kudrnaté i bez téhle metody. Cgm jsem zkoušela,ale me úplně nevyhovuje, protoze pak mam hlavu dvakrát takovou než holčička která hrála ve filmu kudrnatá holka 😆