icon

Kde koupit kvalitní bavlněné ložní povlečení?

molu18
26. bře 2026

Ahojte, chtěla bych koupit nové ložní povlečení, nejaké hezké jarní kytičkové. Prosím poraďte kde seženu kvalitní bavlněné povlečení. Dívala jsem se na Darré, Goldeu a Scanquilt. Máte někdo vyzkoušeno, umíte to porovnat? Klidně mi doporučte i jinou značku, hlavně nech je kvalitní, hezky měkké, příjemné na dotek. Děkuji.

malazena
26. bře 2026

Písecké lůžkoviny

tereza0111
26. bře 2026

mam Darre a uz jsem tam kupovala vicekrat. Nejstarsi od nich mam cca 2 roky a jsem naprosto spoko, barvy drzi. Ted mi prijde, ze jedna perina zacina trosicku zmolkovatet na jednom miste, ale nesetrim ho. Luzkoviny peru vyhradne na 60, pak jeste chodi pres susicku.. a dobry 🙂
Pak mam i od Scanquilt a naprosty luxus, ale cena tam uz byla trosku vrazedna. Nejaka specialni jejich bavlna na tom co mam, je to ultra heboucke, strasne moc prijemne a taky to drzi, prani na 60 bez potizi
Pisecke luzkoviny - mam na chate, oproti tem dvema vyse mi to prijde hrube, ale zas maji hezke motivy, taky si nestezuju.
Jeste slavny Matejovsky - kvalita latky dobra, ale dostala jsem 3x povleceni sadu po 2 kusech a na 2 sadach jsou uz uplne rozbite zipy. Netusim proc. Ta treti sada tedy drzi

lp183
29. bře 2026

Kupovala jsem Matejovskeho, po 5 letech se mi rozsypaly polštáře, pokrývky drží. Ted jsem hledala minimalističtější, tak jsem objednala z Goldey. Naprosté nadšení. Když jsem poprvé povlekla v ložnici, děti se s povlečením hodinu mazlily, manžel utíkal do sprchy, protože do “takového povlečení se musí chodit zásadně naprosto čistý.” 🤭 Kvalita látek mi přijde vysoká, jen mě překvapilo použití bílé nitě i na tmavém povlečení, ale je tak hezky ušité, že bílá z vnějšku není vůbec vidět. Mají i robustnější zipy než Matějovský, tak by mohly víc vydržet (reakce na komentář výše, já s nimi problém nikdy neměla). Goldea ušije polštáře na míru, což u nás velké plus, nikdo u nás nespí na klasickém rozměru 70x90.
Jen další značky, které zmiňuješ, vyzkoušené nemám, tak nemohu porovnat.

beruska1889
29. bře 2026

Tchýně nakupuje u Matějovského už hodně dlouho, když jsme se sestěhovali s manželem, tak mi ho doporučila, já ho vyzkoušela a už tam taky nakupuju roky... Nám dospělým, už i dětem a jsem spokojená... Se zipy jsem nikdy problém neměla...

olusenka
29. bře 2026

@molu18 Mám velmi dobrou zkušenost s Darré a Goldeou. Taky ještě MK Lůžkoviny.
Zkušenost mám i s Matějovským, ale hned se nám rozbil zip, takže tam už povlečení nekupuju. Ale lze nechat přešít na knoflíky, myslím.
Mám i jednu zkušenost se Scanquilt, tam zas neseděly rozměry a materiál taky nic moc.
Kupovala jsem i u Škodáka, ručníky aj. v pohodě, povlečení takový standard. To samé Biano. Taková bavlněná klasika. Dost se mačká.
Mám i z Tchiba. Spí se v něm hezky, jemné. Prostěradlo ale nevydrželo, bylo slaboučké.
Hodně záleží na materiálu a pokud je to bavlna, dost pomáhá, když se škrobí.

jitkasedlackova
15. dub 2026
@beruska1889

Tchýně nakupuje u Matějovského už hodně dlouho, když jsme se sestěhovali s manželem, tak mi ho doporučila, já ho vyzkoušela a už tam taky nakupuju roky... Nám dospělým, už i dětem a jsem spokojená... Se zipy jsem nikdy problém neměla...

@beruska1889 Já jsem s Matejovským dost spoko. Zkoušela jsem fakt docela hodně, ale ty jejich povlečka mi přijdou zpracováním dost jinde. Nežmolkovatí to a i ne spoustě vypráních furt vypadaj hezky.