icon

Ložnice s dětským pokojem. Jak sladit prostor pro tříleté dítě?

miri77
12. črc 2026

Zdravím všechny, máte prosím někdo ložnici spojenou s dětským pokojem pro 3 leté dítě ? 🙂 Přestěhovali jsme to tak už na Vánoce ale pořád se s tím nemůžu nějak popasovat .Máme byt 3+1, 3 děti , jeden pokoj mají dvě dcery, ta nejmladší je s náma v ložnici, což je větší z dvou pokojů pokud nepočítám obývací který je spojený s kuchyní. Dřív jsme ten veliký pokoj měli pro holky, ale ty dvě starší tam nechteli mít tu nejmladší, i když šlo pouze o hračky ( postýlku má vedle naší postele). Takže jsme pokoje prohodily, ale pořád mi přijde že to je takový všelijaký a nelíbí se mě to celkově..

kosi_cek
12. črc 2026

My to tak máme s tím, že mladší děti si stejně hrají v obýváku, v kuchyni, prostě tam, kde jsme my, ložnici máme v patře, takže moc daleko, byly časy, kdy takto s námi fungovaly 3 děti (a 3 děti byly každé ve svém), teď už jsou s námi jen 2 děti…, ale toto nastavení nám vyhovuje, děti s námi dost dlouho spí a my jim to chceme dopřát, dokud nás potřebují, pokojík jako takový jednoduše dlouho nepotřebují, potřebují být s námi, ale starší děti naopak potřebují soukromí a to jim tímto uskupením umožňujeme, nám to zatím vychází dokonce tak, že ty nejstarší děti se postupně osamostatňuji a jejich pokoje dědí nejstarší sourozenec bez pokoje, Stále bychom ložnici mohli vyměnit za menší pokoj a z ložnice byl by pokojík ve velikosti pro 2 (ale klidně i 3 děti), jenže to není třeba😉

andelka
Včera ve 12:19

Mame to tak taky. Neni to žádný lifestylový zázrak, ale funkční to je. Synovi je 7,5. Ma zvýšenou postel a pod ní krabice s hračkami, k tomu skříň na oblečení a regál na kde co. My mame postel a hodně skříní v tom pokoji. Spolu v pokoji jsou puberťáci.

giula
Včera ve 12:34

Já bych je dala všechny společně do jednoho většího pokoje. Aspoň si na sebe zvyknou. Nevidím důvod, proč by si zrovna oni měli určovat podmínky.

andelka
Včera ve 13:09
@giula

Já bych je dala všechny společně do jednoho většího pokoje. Aspoň si na sebe zvyknou. Nevidím důvod, proč by si zrovna oni měli určovat podmínky.

@giula Zaleží jaké jsou věkové rozdíly. My mame děcka 7,14,16 takže malý a puberťáci mají úplně jiný svět, režim.

miri77
autor
Včera ve 13:17
@giula

@giula původně to tak bylo, ale ty starší dvě tam tu malou nechtěli .Holky mají 15,12 a 3. Já si stejně říkám že možná to časem stejně dopadne tak, že buď budou všichni spolu v tom velikým pokoji, protože je prostě největší a nebo druhá možnost že ta nejstarší možná vystřelí do světa brzo. Kdo ví...

barulina
Včera ve 13:42

Ja mam dceru 14, syna 6 a v pokoji spolu jsou. Maji oba vysoké postele a pod nima každý svoji chill zónu. Ja jsem jako děcko nemela pokojík žádný a žiju

andelka
Včera v 15:45
@miri77

@giula původně to tak bylo, ale ty starší dvě tam tu malou nechtěli .Holky mají 15,12 a 3. Já si stejně říkám že možná to časem stejně dopadne tak, že buď budou všichni spolu v tom velikým pokoji, protože je prostě největší a nebo druhá možnost že ta nejstarší možná vystřelí do světa brzo. Kdo ví...

@miri77 To je právě ten rozdíl. Máte tři holky, my tři kluky, to je ok a výhoda. Ale ten věkový rozdíl oproti nejmladšímu dítku ten společný pokoj v podstatě znemožňuje.