Ložnice s dětským pokojem. Jak sladit prostor pro tříleté dítě?
Zdravím všechny, máte prosím někdo ložnici spojenou s dětským pokojem pro 3 leté dítě ? 🙂 Přestěhovali jsme to tak už na Vánoce ale pořád se s tím nemůžu nějak popasovat .Máme byt 3+1, 3 děti , jeden pokoj mají dvě dcery, ta nejmladší je s náma v ložnici, což je větší z dvou pokojů pokud nepočítám obývací který je spojený s kuchyní. Dřív jsme ten veliký pokoj měli pro holky, ale ty dvě starší tam nechteli mít tu nejmladší, i když šlo pouze o hračky ( postýlku má vedle naší postele). Takže jsme pokoje prohodily, ale pořád mi přijde že to je takový všelijaký a nelíbí se mě to celkově..
Mame to tak taky. Neni to žádný lifestylový zázrak, ale funkční to je. Synovi je 7,5. Ma zvýšenou postel a pod ní krabice s hračkami, k tomu skříň na oblečení a regál na kde co. My mame postel a hodně skříní v tom pokoji. Spolu v pokoji jsou puberťáci.
Já bych je dala všechny společně do jednoho většího pokoje. Aspoň si na sebe zvyknou. Nevidím důvod, proč by si zrovna oni měli určovat podmínky.
Já bych je dala všechny společně do jednoho většího pokoje. Aspoň si na sebe zvyknou. Nevidím důvod, proč by si zrovna oni měli určovat podmínky.
@giula původně to tak bylo, ale ty starší dvě tam tu malou nechtěli .Holky mají 15,12 a 3. Já si stejně říkám že možná to časem stejně dopadne tak, že buď budou všichni spolu v tom velikým pokoji, protože je prostě největší a nebo druhá možnost že ta nejstarší možná vystřelí do světa brzo. Kdo ví...
Ja mam dceru 14, syna 6 a v pokoji spolu jsou. Maji oba vysoké postele a pod nima každý svoji chill zónu. Ja jsem jako děcko nemela pokojík žádný a žiju
@giula původně to tak bylo, ale ty starší dvě tam tu malou nechtěli .Holky mají 15,12 a 3. Já si stejně říkám že možná to časem stejně dopadne tak, že buď budou všichni spolu v tom velikým pokoji, protože je prostě největší a nebo druhá možnost že ta nejstarší možná vystřelí do světa brzo. Kdo ví...
@miri77 To je právě ten rozdíl. Máte tři holky, my tři kluky, to je ok a výhoda. Ale ten věkový rozdíl oproti nejmladšímu dítku ten společný pokoj v podstatě znemožňuje.

My to tak máme s tím, že mladší děti si stejně hrají v obýváku, v kuchyni, prostě tam, kde jsme my, ložnici máme v patře, takže moc daleko, byly časy, kdy takto s námi fungovaly 3 děti (a 3 děti byly každé ve svém), teď už jsou s námi jen 2 děti…, ale toto nastavení nám vyhovuje, děti s námi dost dlouho spí a my jim to chceme dopřát, dokud nás potřebují, pokojík jako takový jednoduše dlouho nepotřebují, potřebují být s námi, ale starší děti naopak potřebují soukromí a to jim tímto uskupením umožňujeme, nám to zatím vychází dokonce tak, že ty nejstarší děti se postupně osamostatňuji a jejich pokoje dědí nejstarší sourozenec bez pokoje, Stále bychom ložnici mohli vyměnit za menší pokoj a z ložnice byl by pokojík ve velikosti pro 2 (ale klidně i 3 děti), jenže to není třeba😉