icon

1. den poprvé ve školce, jak probíhá?

handous
29. srp 2015

Ahoj, nevíte někdo, jak probíhá 1. den ve školce? Syn v úterý nastupuje poprvé a zajímalo by mě, jestli je pro ty nové děti nějaké slavnostní přivítání nebo ho tam klasicky přivedu a odejdu?

betelgeuzz
29. srp 2015

@handous ono to v každé školce může být jinak. U nás je to jako obyčejný den, nic slavnostního.

pavlapl
29. srp 2015

Já jsem tam dceru odvedla a po obědě jsem si pro ní přišla. Obyčejný den.

ladik1
29. srp 2015

Ahoj, teď jsme měli třídní schůzku, takže vím přesně jak to bude u nás🙂 žádné speciální přivítání, dítě musí přijít nejdéle v 8, pokud předtím nechodilo do školky, tak si máme přijít už v 10 ho vyzvednout, postupně se to bude prodlužovat, s tím, že se má dítěti přesně říct v kolik přijdeš, klidně můžeš dát i nějakého plyšáčka. Akorát co je jiné ten první den, že si děti vybírají obrázek, který pak mají celý rok na věcech...jinak asi obyč režim...

adeden
29. srp 2015

Tak u nas muzou byt maminky prvni dva dny ve skolce s detmi. Dalsi dva dny do svacinky, pak uz do obidku..

heduska82
29. srp 2015

@handous my byli poprve uz ted v pondeli a normalne jsem ho odvedla, odesla a po obede si pro nej dosla...

handous
autor
29. srp 2015

@adeden To je fajn, ale já tam s ním být nebudu moct, máme doma ještě 7-měsíční holčičku.

elen222
30. srp 2015

@handous jen přivedeš dítě, převlečeš a předáš paní učitelce, zamávat a nejlépe co nejdříve odejít, aby nesmutnilo, že vidí maminku a musí tam zůstat, aspoň tako to bylo u nás. Taky jsem měla doma ještě 7. měsíční holčičku

adji
30. srp 2015

Záleží na školce. Pokud je to smíšená třída, tak nic moc zvláštního se neděje. Nováčci se přivítají, seznámí s ostatními, učitelkami a pravidly ve školce. Pokud je to třída pouze tříleťáků, tak se většinou vítají. Vše probíhá v kruhu dětí a učitelek, pokud rodiče chtějí, mohou první den zůstat, než se odchází na procházku (cca kolem 10 hod.) http://www.motylek-ul.cz/inpage/info-pro-rodice... Dole jsou kdyžtak užitečné věci ke stažení 🙂

waldmannovav
Odpověď byla odstraněná