icon

17měsíční syn nerespektuje zákazy

geilinka
6. pro 2017

ahoj, předem říkám, že vím že jsem někde selhala. Ale já už fakt nevím co dělat.
Máme 17m syna a absolutně nerespektuje jakýkoli zákaz ne, nedělej to přestože ví co to znamená.
Zkoušeli jsme plácnutí přes ručičku - bez úspěchu. zkoušeli jsme na zadek - bez úspěchu a to dnes už dostal opravdu si myslím dost (lezl na židli a pak stůl). Nejsem pro až takovéto mlácení. Říkala jsem si dostane jednou dvakrát na zadek a pochopí, ale on ne zakřičí, něčím hodí a vzápětí tam leze znovu. Ve vzteku i ubližuje - hlavně kouše. Já už vážně netuším, je to moje první dítě a i manžel pro kterého je to třetí dítě je bezradný, tchýně i moje máma jsou proti bití (i plácnutí po ručičce), ale jiný postup mi neporadí. Už takhle si vyčítám, že jsem špatná matka (v čemž ěm utvrzuje moje vlastní máma neustálými pochybnostmi), ale tohle bití tomu nepřidává. Někdo nějaký typ?

Strana
z8
kika266
15. pro 2017

@bayt To je tezko specifikuje, protoze kazdy ma jiny podled a jiny nazor jak vypada takovy normalni chlap. Proste chlap 🙂. No vim ze jsem to nevysvetlila, kazdy si pod tim predstavi co ho napadne.

bayt
15. pro 2017

@kika266 Někdo tady mluvil o stanování a trampování myslím. Mně teda přijde, že můj chlap je rozhodně chlap, i když oheň by si nerozdělal a do stanu ho nikdo nedostane :D

geilinka
autor
15. pro 2017

@bayt no to jde asi se starsim ditetem. V sedmnactimesicich rika tata a jinak ma vlastni slova

bayt
16. pro 2017

@geilinka jasně, nevěděla jsem, kolik mu je, tak mu to vysvětlovat jednodušším způsobem, ono stačí i ten tón hlasu a tvůj vlastní postoj k tomu

kika266
18. pro 2017

@bayt Tak muj chlap je taky chlap, oheň by si rozdelal, ale ohledne stanovani je zhyckany 😀. Ale zase je to kutil. No kazdy ma to svoje "neco". Jo takovy namakany drevorubec co rozdela ohen je fajn 😀

marion2017
20. pro 2017

No ja nevím, každý tu chce dřevorubce, který rozděla oheň a stanuje, pak ale chce ženska luxusní hotel a do stanu by nesla. Na co pak umět rozdelat oheň. ..a když Teda požadují tohle, tak by měly nabídnout např. Výbornou kuchyni aj....

marion2017
20. pro 2017

PS: a ty chlapi dříve taky nic moc, málokterý byl pro rodinu, spíše se věnovali koníčkům či hospodě. Dnes mi přijde, že chlapi se vice angažují.

mammoth007
5. led 2018

@babanci pobavilo 😂

mammoth007
5. led 2018

Já teda nečetla vsechno, co tu padlo a nepadlo, takže se možná budu opakovat. Taky jsem byla mladá maminka, která podle slov tchýně ví úplný h***o o výchově a měla by dítě nechat u babičky a radši jít do práce. Bylo mi 22, když se narodila první dcera a s hrůzou musím přiznat, že semm si tenkrát sama nadellala na hlavu a to hlavně tím, ze jsem furt řešila co tchýně, aby zas nepindala, a co řekne na tohle a na tohle.....děti teď mám čtyři a věř neebo ne, dodnes se najdou lidí - jako moje matka- kteří přesně vědí jak na to a já bych si měla nechat poradit....no, jediný co bych takhle v rychlosti poradila je neposlouchat ostatní, neřešit co melou, vím, že je to těžký ale......svého syna znáš nejlépe ty sama, ty sama přijdeš na to, proč se staví do opozice a co na něj platí, jedine, co je potřeba udělat, přestat si všímat okolí a opravdu vnímat jen jeho. Když budeš pozorovat a soustředit se na něj, vypozorujes spoustu věcí, kdy se svzteka víc, proč, na čem mu záleží víc a na čem ne. Například moje dvouletá dcera měla zalibu, chodila ke koši s plastem a rozsypavala ho. Já se zlobila a hubovala a ona po sobě uklízela. Trvalo to několik týdnů, než mi došlo, žesi to užívá, že se baví a je u toho happy. Došlo mi, že je to hra. Tak jsemm šla, koupila kýbl s hromadou dřevěných kostek na vkládání a je to. Je to už několik týdnů nejoblíbenější hračka. Samozřejmě ne vždycky člověk odhadne a pochopí všechno, co se jim děje v hlavickach, ale základ je uvědomit si dvě věci. Oni přemýšlí jako děti, ne jako dospeli a druhá věc, že pokud nebudeš v pohodě a nebudeš se cítit klidná, ani tvůj drobeček nebude. Taak hlavně pohodu klid - vím, že to není jednoduchy- a bude líp. JO, ještě jsem zapomněla říct, že mi taky hodně pomohlo vyměnit thcyni 😁 to samozřejmě není návod, to jen tak pro zajímavost 😂

Strana
z8