2leté dítě a školka, Praha - Koloděje a okolí
Ahoj maminky,
můžete mi prosím doporučit školku, kde by vzali dvouleté dítě cca na 2 dny v týdnu? Jsme z vesničky Sibřina (kousek od Prahy-Koloděje). Popř. co vše by mělo dítě před nástupem do školky zvládat?
Můj syn nosí ještě plenky, sice po probuzení vysazujeme na nočník, kam malou potřebu vykoná, ale přes den to neřeší, neřekne si a já to na něm ani nepoznám. Krmím lžičkou - sám rukou ani lžičkou do pusy nic nevezme. 😀 Je oproti svým vrstevníkům takový ještě nevyzrálý. Nijak jsem se tím netrápila, ale ted se trochu obávám, že by tyto dvě věci mohly být ve školce problém... nebo jsou tam na to připravení? Mám rodičovskou do 2,5 let věku dítěte, ale už mi z toho doma hrabe, tak by mi psychicky moc pomohly alespoň 2 dny v týdnu pár hodin v práci.
Díky za tipy
Pracuji ve státní školce a jedním z kritérií pro vstup do ms je ze je dítě bez plen. Dá se tolerovat plena na odpočinek ale určitěne prez den. To ze se dítě znečisti není problém ... to ho osprchujeme a prevlekneme do čistého ale pravidelně přebalovat dítě ... na to ve státní ms personální kapacita opravdu není

Kamarádka dává syna někam do Říčan a taky měl ještě pleny..První týden potíral pár tepláků ale teď ten klučík je super a umí vše.Mizu ti když tak zjistit název.Ale vím že je soukromá a asi dražší.