6 týdnů staré mimi stále pláče
Maminky čerstvých miminek prosím o radu ....
Mam 6 nedelní miminko a trochu jsme si ho rozmazlili chovanim......
A teď si s nim nevím rady... odmítá byt v postýlce odmítá byt sám. ...... jinak hodně pláče, až bych řekla že nepláče ,ale řve..dudlíka odmítá.
Problém je v tom,že nic nestíhám ... uvařit uklidit....a do toho mám ještě doma školáka.
Poraďte jak jste naučili miminko v postýlce. . a odnaučili ho chovani .. Nechci ho nechávat řvát jak na lesy,což mi rádi kamarádka nechat ho plakát a ze to pochopi...
díky za každý tip
@nonacek klokanka typu Chicco je prave strasne nevhodna. Dite neni ergonomicky posazene a tebe boli zada z toho, jak se klokanka neda utahnout k telu. V ni uz nikdy nenos. Hlavne ne celem od sebe. Fakt zkus satek. Dite si tim doslova "pricucnes" k telu, vubec neucitis nejakou tihu navic. Teziste mas na svem tele a zada te bolet nebudou. Klidne zkus tu skupinu Nosime deti nebo nejakou lokalni facebookovou zkupinu, jestli by to nekdo na chvilku satek nepujcil a neukazal...
Jednoznačně šátek! Měla jsem velmi uřvaného a kontaktního syna a do dneška lituji, že jsem si ho nepořídila. 😉
@nonacek ahoj, moje Karolinka byla taky placici. Priznam, ze jsem zkousela nechat jednou vyplakat, nevim, kolik ji presne bylo, ale nemelo to zadny efekt, ba naopak. Babyvak nechtela, nakonec ji jenom stacilo, kdyz na me videla. Takze jsem dala kocarek do kuchyne, pak tam dala cestovni postylku a pozdeji sla do lehatka a tam se i stalo, ze usnula. Moc dobre ti rozumim, nervy pochoduji a i kdyz male milujes, stejne te tohle vycerpava vic nez si kdokoliv mysli. Zkus ten satek, za zkouseni nic nedas, v Brane detem ho myslim i pujcuji. Drzim palce 🙂
jen jeste malej dodatek 😉 Jak rada bych vratila cas a mohla si zase pochovat ty moje male holcicky, i kdyz to bylo kolikrat hodne narocne. Andrejku jsme uspavali skakanim na balonu a Karolince stacilo prso. Uklizeni a vareni bych hodila za hlavu a jen se s nima valela, abychom si byly porad co nejbliz 😵 😵 😵
Doporučuji Hacku, malého jsem v ní spolehlivě uspala nebo uklidnila, pomáhala, i když trpěl na prdíky... Používám i ted a to je malému 6 měsíců...
Je to normální, bylo devět měsíců u maminky, tak chce být s ní i dále. Náš se taky rád nosil a nikdy jsme ho nenechali jen tak plakat, když začal plakat v kočárku, prostě jsme ho nesli. Šátek či ergonomické nosítko je asi nejlepší.
Je jasné, že něco se udělat musí, třeba uvařit, ale jinak pokud to nešlo jinak, nechala jsem úklid až na dobu, kdy přišel manžel z práce, tak jsem mu ho předala a vrhla se na to. 😉 Ty začátky jsou náročné, ale bude líp, on se časem i víc zabaví, jak bude poznávat okolní svět. Držím palce!
Taky jsem mela, jak tu nekdo napsal - neodlozitelne dite. 🙂 Vytrpela jsem si hodne, ale ne kvuli miminku, ale kvuli prarodicum z obou stran a jejich vycitkam. Ze rozmazluju, ze nemuze byt porad se mnou, ze dudlik by pomohl, ze oni si ho chteji povozit v kocarku a nejde to... ja uz nevedela, jak jim vysvetlit, ze je to malicke mikinko, co potrebuje maminku. No a tak jsem pokracovala v kojeni na pozadani, noseni, satkovani... ted ve trech mesicich uz ke to miminko, co se necha chovat i od ostatnich a v kocarku uz vydrzi i hodinku. 🙂
Taky doporučuji šátek, pevnou zavinovačku, dát miminku pocit, že jsi na blízku....K tomu tématu najdeš pár rad tady, třeba něco pomůže: http://www.svetzavinovacek.cz/neklidna-miminka/...
@nonacek ahojky no ono to nemusí nutně být pozorností ale že ho trápí prdíky a v klidu v náručí je, že je v jiné poloze my jsme měli něco podobného a to je nám teprve měsíc pokud ho nechcete pořád nosit v šátku nebo v nosítku tak zkuste si koupit plyšové zvířátko do mikrovlnky dáte ho k němu do postýlky nahřáté a bude v klidu nám to zabírá nejen na ty prdíky navíc uvolnuje vůni levandule a to ho uklidní
Nejosvedcenejsi je klasicka perova perinka. Poradne svazat at ma pocit bezpeci a po usnuti rozvazat. Samozrejme, pokud trapi prdiky tak nechat nozicky volne, aby mohlo mimi kopat. Nas maly kopal nohama od 3 tydnu, takze jsme moc nesvazovali, ale na spanek nic jineho nefungovalo. Satek jsme nemeli ani zadna jina nositka a spinkal vzdy ve stejne mistnosti, takze vedel presne co ma v loznici delat 😅
Souhlasim, akorat je skoda, ze v dnesni dobe se vyrabeji ruzne typy perinek, ktere lide kupuji jen kvuli toho jak vypadaji a neuvedomuji si, ze ty klasicke stare perinky splnuji urcite pozadavky, ktere nove perinky naprosto porusuji (napr. rychlozavinovacky). 😒
Mám 7týdenního chlapečka. Jak uz tu holky psaly, takhle male deti proste chtějí byt u rodičů. Ideálne u maminky. Mam caboo ntc a super. Není ze začátku tak těžký na uvaz jako satky a maly když má hysterak, tak v tomhle usne do minuty. Chce to ze začátku hodně na trasa a dudlík, a je klid. Pak udělám doma, co potřebují. 😉 Držím palce.
myslim si, ze nemusis satkovat, takove dite si s tebou chce hrat a byt s tebou. Ja i moje kamaradka jsme meli uplne stejne se chovajici chlapecky. Byli v postylce - ale ja jsem musela byt u nej a zabavovat ho 😀 Ja na to mam nastesti babicku, takze obcas jsem neco udelala. Ale na nejaky vetsi uklid to nikdy nebylo. A jeste hodne mesicu pote to bylo podobne. Chce si s tebou hrat proste. Videt na tebe. Co treba kolecka k postylce? Ja to tak mela a jeste sjsem mela pojizdny kosicek do 3 mesicu

@nonacek sama mám bolavá záda a luxaci kyčle a mám 3 měsiční dítě a nosím v šátku i Manduce - malej má necelých 6 kg a v šátku jej vůbec necítím - když jej máš v náruč, příjde mnohem těžší - v šátku se ta váha nádherně rozloží- kup si šátek 🙂