icon

7měsíční syn se posunuje plazením

kaimic
20. únor 2016

Chci se zeptat,malej 7m se mi cca 10 dní dostal na kolínka a normálně péruje. Ale dnes jsem si všimla,že když se chce někam dostat,tak dělá něco jako lachtana. Zapéruje na kolínkách a pak se jako rozplácne a posune vpřed.A takhle to dělá vše dokola než se dostane na místo,které chce. Dělalo to také vaše miminko?

werik153
20. únor 2016

Já si myslím, že je to klasický začátek lezení 🙂 za pár dní začne jistě lézt 🙂

guinea
21. únor 2016

@kaimic Já mám taky 7měsíčního chlapečka, a dělá to úplně stejně, taky tomu říkáme lachtan 🙂. Ale trvá to už asi 3 týdny, tak jsem taky napjatá, kdy příjde na to, že lezení je lepší...

kaimic
autor
21. únor 2016

@guinea Také to máte? Malej to dělá,když zahlédne něco co chce nebo u čeho chce být a jede rychle toho lachtana. Když jsme to vcera viděly,tak jsme se pobavily 😀 a tak snad si kluci na to přijdou 🙂

guinea
21. únor 2016

@kaimic 😀 😀

baysha
21. únor 2016

Moje mamka mi vyprávěla, že jsem jako malá dlouho nelezla. A jelikož mě pořád porovnávala s tabulkama, tak se bála, že jsem nějaká opožděná, a řešila to s doktorkou. Doktorka jí poradila, ať mi to prostě ukáže. Tak kolem mě mamka lezla... a já začala prakticky okamžitě lézt taky. Prostě mě to do té doby jen nenapadlo 😀

guinea
21. únor 2016

@baysha Já už lezu po kolenou asi týden, ale synáček se umí stylem "lachtan" pohybovat tak rychle, že zatím zájem o zdokonalení techniky nemá 😀

lasse
26. bře 2016

Tak moj syncek robi "lachtana" uz 4 tyzdne. Peruje len na mieste, hlavne rano. Niekde som citala, ze zmeny sa deju kazdych 6 tyzdnov, tak som zvedava ci zacne za dva uz stvornozkovat. 🙂

kaimic
autor
26. bře 2016

lasse Určitě ano. Můj malý už na to přišel. V jedné herničce viděl chlapečka lézt. Tak zkoušel také zvedat ruce. No a druhy den se párkrát tím posunul no a teď už jen leze. A na nějakého lachtana si už ani nevzpomene 🙂 Díky tomu si i pak hned sednul. A teď stojí už i gauče 🙂 takže vás syn na to také přijde 🙂

guinea
26. bře 2016

Můj chlapeček už taky leze normálně. Nejdřív si začal sedat, pak stát u gauče, a nakonec normálně lézt 😀

zvirka
26. bře 2016

Klídek, náš synek začal lézt po čtyřech až po roce. Do té doby se už stavěl a chodil kolem nábytku, ale přes volný prostor se prostě přesouval rychloplazením 🙂 No nakonec po roce teda 14 dní lezl po 4, pak se na to vybodnul a začal radši už rovnou chodit 🙂 Každé dítě je jiné, neřešila bych 😉

ladyhacek
26. bře 2016

kolem 7 měsíce se malý začal plazit (na vojáka 🙂 > přes jednu ruku a nohu). občas zapéroval, ale lézt začal až co začal obcházet nábytek kolem 9 měsíce

liko77
1. dub 2016

@ladyhacek U nás to bylo stejné, plazíka jsme začali mít asi v 6,5 měsících, vypiloval to k dokonalosti, voják, ale fakt rychloplazení a vydrželo mu to do 9 měsíců. Pak během týdne se začal stavět, posouvat podle nábytku a lézt po čtyřech🙂. Myslím, že mu to po dlažbě a vinilu moc klouzalo tak se radši plazil tak dlouho🙂.

lennus
1. dub 2016

@kaimic Dejte mu čas, ale pokud se vám něco nezdá, není nic jednoduššího než zajít za fyzioterapeutem. Náš, předčasně narozený, se tři měsíce plazil a lézt se mu nechtělo (dle fyzioterapeutky byl trochu hypotonní), ale vím, že lezení je pro posílení zad a budoucí chůzi velmi důležité, proto jsme tam zašli a dá se říct, že po jedné návštěvě začal pomalu lézt a krásně si lezením posílil záda.
Taky pomohlo přivázat mu velkým šátkem na bříško overball, který mu to břicho zvedl a nutil ho lézt, bylo to docela srandovní, ale stačilo to dělat občas jen ten první den. 🙂

astyna
22. kvě 2016

přidávám se - malý od 6.měsíce dělá lachtana taky, dříve to bylo letadlo. Ale to ho už přestalo bavit 🙂

kaimic
autor
23. kvě 2016

@astyna nebojte, přijde na to,že lezení je ještě lepší.. 😉 😉 .malej mi ze dne na den začal také lézt....a teď už přes měsíc ťape okolo nábytku 🙂

astyna
13. čer 2016

@kaimic

Tak syn začala lézt nyní o víkendu - to měl 7 měsíců a týden 🙂

kaimic
autor
14. čer 2016

No vidíte 🙂 a teď to půjde už jak po másle. Můj malej má teď 11 m a od pátku už začal sám chodit 🙂