7měsíční syn se posunuje plazením
Chci se zeptat,malej 7m se mi cca 10 dní dostal na kolínka a normálně péruje. Ale dnes jsem si všimla,že když se chce někam dostat,tak dělá něco jako lachtana. Zapéruje na kolínkách a pak se jako rozplácne a posune vpřed.A takhle to dělá vše dokola než se dostane na místo,které chce. Dělalo to také vaše miminko?
Moje mamka mi vyprávěla, že jsem jako malá dlouho nelezla. A jelikož mě pořád porovnávala s tabulkama, tak se bála, že jsem nějaká opožděná, a řešila to s doktorkou. Doktorka jí poradila, ať mi to prostě ukáže. Tak kolem mě mamka lezla... a já začala prakticky okamžitě lézt taky. Prostě mě to do té doby jen nenapadlo 😀
Tak moj syncek robi "lachtana" uz 4 tyzdne. Peruje len na mieste, hlavne rano. Niekde som citala, ze zmeny sa deju kazdych 6 tyzdnov, tak som zvedava ci zacne za dva uz stvornozkovat. 🙂
lasse Určitě ano. Můj malý už na to přišel. V jedné herničce viděl chlapečka lézt. Tak zkoušel také zvedat ruce. No a druhy den se párkrát tím posunul no a teď už jen leze. A na nějakého lachtana si už ani nevzpomene 🙂 Díky tomu si i pak hned sednul. A teď stojí už i gauče 🙂 takže vás syn na to také přijde 🙂
Můj chlapeček už taky leze normálně. Nejdřív si začal sedat, pak stát u gauče, a nakonec normálně lézt 😀
Klídek, náš synek začal lézt po čtyřech až po roce. Do té doby se už stavěl a chodil kolem nábytku, ale přes volný prostor se prostě přesouval rychloplazením 🙂 No nakonec po roce teda 14 dní lezl po 4, pak se na to vybodnul a začal radši už rovnou chodit 🙂 Každé dítě je jiné, neřešila bych 😉
kolem 7 měsíce se malý začal plazit (na vojáka 🙂 > přes jednu ruku a nohu). občas zapéroval, ale lézt začal až co začal obcházet nábytek kolem 9 měsíce
@ladyhacek U nás to bylo stejné, plazíka jsme začali mít asi v 6,5 měsících, vypiloval to k dokonalosti, voják, ale fakt rychloplazení a vydrželo mu to do 9 měsíců. Pak během týdne se začal stavět, posouvat podle nábytku a lézt po čtyřech🙂. Myslím, že mu to po dlažbě a vinilu moc klouzalo tak se radši plazil tak dlouho🙂.
@kaimic Dejte mu čas, ale pokud se vám něco nezdá, není nic jednoduššího než zajít za fyzioterapeutem. Náš, předčasně narozený, se tři měsíce plazil a lézt se mu nechtělo (dle fyzioterapeutky byl trochu hypotonní), ale vím, že lezení je pro posílení zad a budoucí chůzi velmi důležité, proto jsme tam zašli a dá se říct, že po jedné návštěvě začal pomalu lézt a krásně si lezením posílil záda.
Taky pomohlo přivázat mu velkým šátkem na bříško overball, který mu to břicho zvedl a nutil ho lézt, bylo to docela srandovní, ale stačilo to dělat občas jen ten první den. 🙂
přidávám se - malý od 6.měsíce dělá lachtana taky, dříve to bylo letadlo. Ale to ho už přestalo bavit 🙂
No vidíte 🙂 a teď to půjde už jak po másle. Můj malej má teď 11 m a od pátku už začal sám chodit 🙂

Já si myslím, že je to klasický začátek lezení 🙂 za pár dní začne jistě lézt 🙂