8m. syn se neplazí, nesedí, mám zažádat o rehabilitace?
ahoj, syn má 8 měsíců a týden a bohužel pořád nesedí, neplazí se, pořád se přetáčí na bříško a řekla bych, že koluje do stran ale na místě. všichni okolo mi tvrdí,že by měl už sedět, tak jsem ho násilím dávala sednout, sedí ale má kulaté záda a padá do stran. nemám s ním nějak cvičit? díky za radu, už začínám panikařit, jinak je moc hodnej ale na bříšku dlouho nevydrží, vzteká se. 🙂
🙂
@andrrriiik cokoliv dite udela samo, je dobre. To, ze nektere dite je proste rychlejsi, tak s tim nikdo nic neudela. Dcerka od moji kamaradky krasne drzela hlavu sotva vylezla z bricha, moje dcera hlavu drzela obstojne az ve 3. mesici. Na jejich psychomotorickem vyvoji se to samozrejme projevilo. Zatimco se moje dcera placala jeste na zemi, ta jeji uz obcházela nabytek. Jakz takz se vyrovnaly az ted po roce. Naopak, mam ted pocit, ze se karta obraci. Moje dcerka je odvaznejsi a obratnejsi, nez ta jeji. 🙂
@papka Jejda tak toho dítěte co si viděla v tom autobude je mi docela líto.Sedí se zakulacenýma zádičkama což je možná přesně to dítě,které bylo předčasně maminkou posazováno /i když samozřejmě nevím zda se už umí posadit samo,ale v 6 měsících by to byla spíš vyjímka/ a lítá takto brzy v chodítku..tak to ji pak dítko dost možná bude chodit po špičkách.. tak nějak nechápu že v dnešní době plné informací někdo ještě neví,jak pasivní chodítka dětem škodí
http://www.vanickovani.cz/detske-skoditko-pardo...
@evulina77 Já dávala děti sedat jen na jídlo do židličky,nebo na chvíli do kočárku,ale výjimečně.Jinak že bych posazovala často a na dlouho,to nee.
Co se týče chodítka,nechápu k čemu vlastně je.Za prvé škodí,a za druhé nevidím v něm smysl-pokud jde o to,aby se dítko přemísťovalo z místa na druhé,tak leze že? 🙂
@alcar Přesně,taky bych řekla,že pokud to udělá samo,je to dobře 😉
@papka Nech ho dělat si co chce. Zajdi si na rehabilitaci pro svůj duševní klid a oni ti řeknou, jestli je v pořádku a jestli ano, do ničeho jej nenut. Moje dcera ležela do 8 měsíce na zádech. Byla jsem z toho nervózní, tal jsem šla na rehabilitaci. Prý vsechno ok, jen se ji nechce. Pak se začala otáčet. Sedla si asi v 10 měsících a až v 11 měsíci začala lézt. Ted lita jak camrda.
...jo a dovolím si přidat odkaz ještě na jeden článek, na který jsem před pár měsíci narazila, souvisí se vším - lezení, sezení, pozdější vývoj dítěte resp. následky případné chybné manipulace atd.
http://www.babyonline.cz/vyvoj-ditete/predcasne...
@papka Myslím, že u tvého syna je "zakopaný pes" v tom, že prostě nechtěl být na bříšku, protože to je pro dítě ta nejdůležitější poloha, při které nejvíc posílí záda a zadeček, proto si nesedá, neleze (hlavně na to má opravdu ještě čas), ale on to vše dožene. Můj první syn byl zezačátku v motorice hrozně napřed, krásně a dokonale už v 6ti týdnech pásl koníky, lézt začal už mezi 6 - 7mým měsícem, ale poprvé se sám posadil až v 11ti měsících, což je celkem velká mezera. Taky jsem zkoušela ho posazovat, nutit ho, ale výsledek byl ten, že chvíli poseděl s kulatýma zádama, pak se sesunul k zemi a hrál si z lehu na břiše. Prostě k tomu jaksi taky nedozrál ;) A přitom už krásně a hodně rychle lozil, takže by se dalo předpokládat, že posílený je dost..

@gepe vidis... a byla jsi v pohode. 🙂 Nekterym matkam by to jedine prospelo - nic nevedet (treba mne 😀 ). Ja dodnes nechapu, jak nas mohly nase matky bez internetu a Modreho konika vubec vychovat. 😅