Baby Signs - znakování - co jste využily?

kaccistar
13. bře 2016

ahoj dámy, chceli by sme sa s malým pustiť do znakovania. Prihlásila som sa už na seminár a chceme aj na kurz. Ale zaujíma ma, aké zdroje alebo knihy, alebo kartičky ste využili? 🙂 na anglickom amazone majú rôzne knižky a kartičky.. máte doma niečo? 🙂 a kedy ste začali?

schotja
13. bře 2016

Ahoj, my jsme jely s dcerkou bez seminářů a kurzů, záleží na tom, jestli bude chodit do kolektivu stejně znakujících dětí, ale pro nás by to byly akorát vyhozené peníze.. Začly jsme okolo půl roka, 7.měsíce, ale zůročilo se až o několik měsíců později. Znakovaly jsme hlavně základní potřeby - ukazovala pití, jídlo, chovat, kakat, knížku, ..stačilo nám fakt pár znaků - protože dcerka začala velice rychle a pěkně mluvit 🙂 Jinak co se týče pomůcek, nic speciálního jsme neměly, jen jedna druhou.. 😉

kaccistar
autor
13. bře 2016

@schotja ďakujem, to som presne potrebovala počuť 🙂

fififjonka
13. bře 2016

a je nejaka dobra knizka, ktera by ukazala hlavne ty zakladni znaky?

kaccistar
autor
13. bře 2016

@fififjonka na stránkach babysigns.cz majú 🙂

betelgeuzz
13. bře 2016

@kaccistar znakovala jsem s oběma holkama, ale bez kurzu. Koupila jsem si sadu babysigns z druhé ruky, nejvíc jsem z toho využila DVD a leporela - ty malý a pak větší, tuším Čiperka venku, obsahovalo básničky a k tomu nějaké znaky. Knížka se mi líbila Jak se domluvit s kojenci a batolaty, je od české autorky, takže prostředím bližší.

betelgeuzz
13. bře 2016

tady jsou stránky té české autorky, má tam i galerii znaků http://www.znakovanismiminky.cz/

kaccistar
autor
14. bře 2016

@betelgeuzz super, ďakujem veľmi pekne, tak to teda skúsim všetko pozháňať 🙂

sara84
14. bře 2016

Jen ty kratke pohadky 🙂 ale s mladsim zkousim asi 3 znaky( ma 10,5m) a dv. Uz ukazuje - jeste a ne 🙂

blahoska
19. zář 2016
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Ahoj holky,
taky se synem (1,5 roku) zkoušíme znakování. Na žádném kurzu jsem nebyla, ale od kamarádky jsem dostala takovou knížečku, kde je seznam zhruba 30 znaků, kterou fakt hodně používáme. Má ze zadní strany magnet, takže jí máme na ledničce a denně na očích. Se znakováním jsme začali okolo 1 roku a řekla bych, že nám to jde docela dobře, hodně znaků už malý používá a fakt je to super, protože konečně vím co chce. Akorát nám moc nefunguje nočník, nějak se nám nedaří. Používáte nějaký znak pro nočník? V knížce tento znak nebyl, tady jsem se dočetla http://blog.mimulo.cz/znakovani-miminek/, že existuje i nějaký program znakování "Hurá na nočník", ale popravdě, nechce se mi jít do nějakého placeného programu. Poradíte mi? Používáte s dětmi nějaký znak, když potřebuje jít na záchod?

sara84
19. zář 2016

Ja mela ty pohadky- na tv a tam ukazovali neco jako zazvonit ( zatahnout na splachovadlo🙂) ale u nas nefunguvalo,syn hodne brzy mluvil,nemel potrebu znakovat. Mladsi uz od cca 8m znaluje dost a jeste 🙂

schotja
20. zář 2016

@blahoska Dcerka se naučila znak , zaťukat pěstičkama o sebe, to jsem jí ukazovala a říkala , když jsem jí zkoušela dávat na "velkou" 🙂 na nočník, dávala jsem jí do polohy na klubíčko, když ještě sama neseděla.. Fungovalo nám to. Přeju hodně zdaru 🙂 Znakování je supr 🙂

blahoska
20. zář 2016
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Díky, zkusím si nějaký znak vymyslet a ukázat mu ho, vždycky když půjde na "malou". Zkusím to, třeba to bude fungovat. Díky

kapacita
28. zář 2016

@sara84 mohu se zeptat jake pohadky?Ja mam akorat knizku od ceske autorky,uz tu byla zminena

sara84
29. zář 2016

@kapacita my meli v anglictine, ale to je vcelku nepodstatne kratne pohadky- napr. Prijel nocnikovy vlak a 5x za sebou slo dite na zachod a vzdy ukazala ten znak. To same oblekat se, jit ven na hriste atd.

kapacita
29. zář 2016

@sara84 a muzu se zeptat kde to muzu sehnat?Anlictina rozhodne nevadi,s manzelem se bavime anglicky 😉

sara84
30. zář 2016

No muz to stahnul z uloz.to ....at me tu nikdo neukamenuje...ale v detskem centru to prodavali i s knizkou tusim za. 300..

jbzirafa
30. zář 2016

Můžu doporučit aplikaci do chytrého telefonu, ,Znakujte s námi ", jsou tam videa, slovník pro děti přímo znakoveho jazyka. Vyberete si z toho co potřebujete. Je na internetu ke stažení zdarma. Myslím že kurzy ani nejsou potřeba. Znaky si klidně upravujte (zjednodušujte ),děti si často najdou svůj znak, a taky šišlají rukama: )

kapacita
30. zář 2016

@sara84 ma to tak 22 minut a je to i kreslene?🙂 Akorat jsem neco takoveho na uloz.to nasla🙂
Ja malemu vlastne vubec nezapinam televizi,jede u nas jen radio nebo jina hudba, ale vsimla jsem si, ze kdyz je tv pustena, tak je jak u vytrzeni...takze mne napadlo, ze mozna by bylo fajn to zkombinovat s necim naucnym...teda ne, ze bych ho chtela posadit k televizi a nazdar, ale stejne se ji clovek nevyhne🙂

kapacita
30. zář 2016

@jbzirafa jo ja ani nad kurzama neuvazuji...bydlim v zahranici. Kazdopadne to chci zkusit a uvidim, pokud bude umet vyjadrit par znaku, tak budu rada...a pokud se nepodari, tak se taky nic nedeje...spise to beru i jako hru pro nej!

sara84
30. zář 2016

@kapacita jj, asi 5-8 pohadek na 3-4min. To by mohlo byt ono 🙂

demetritis
30. zář 2016

koupili jsme synovy i z sadou na nočníkovaní a jelo unas jen dvd a píštalka ted u dcerky ta si vytvořila vlastní znaky nejak samovolne takže sem na to ani nekoukla, ale nejcatejší chci jist a pít a prso , spinkat nudim se