Bezplenková komun. metoda. Máte zkušenost?

luciebol
29. bře 2023

Zdravím,

mám doma 14 dni starého chlapečka a při prvních náznacích bolestí bříška jsem si ho zkusila dát do klubíčka nad umyvadlo, kde si teda úspěšně ulevil - jsou to asi 4 dny zpět. Od té doby ale jakoby odmítá kakat do pleny - i když se kroutí a vidím že chce kakat, tak jakoby čekal až ho zase vezmu “na záchod”. Trápit ho nechci, takže ho do toho klubíčka nad umyvadlo vždy vezmu a téměř ve 100% případů se pak vyprázdní. Ráda bych se zeptala těch co s touto metodou mají zkušenosti - byly schopny děti kakat i do pleny? Děsí mě třeba, že budeme někde na výletě kde nebude možnost ho dát nad umyvadlo a on chudák třeba bude stolici “zadržovat”, než aby se vykakal do pleny. Nechci dodržovat tuto metodu nijak striktně, chtěla jsem to mít jen jako možnost mu ulevit, když je to potřeba. Nenapadlo mě, že by si na to tak velmi rychle mohl navyknout. 😊 Ty děti jsou v tomhle vážně geniální 😃.

Lze s tím nějak pracovat, případně jaké jsou vaše zkušenosti s touto metodou?

Děkuji!

gbp
29. bře 2023

@luciebol nedelali sme vylozene bezplenkovou komunikacni metodu, ale prvni dcera kakala vzdycky rozbalena z pleny 🤷🏼‍♀️ jen jsem toho vyuzila a od pul roku kakala uz do nocniku, jinak nosila pleny do dvou let, ale tech pokakanych zadecku sem utrela minimum (za to ted s druhou si to uzivam🙈) ja bych byla rada a rozhodne toho vyuzila, je mozne, ze pozdeji se to zmeni a uz to nepujde.
urcite nevi, ze je tam to umyvadlo, takze ani na vylete nebude problem. to musumis resit i se starsim ditkem - bud je zachod, nebo v prirode, za ker... muze kakat nad plinou a ty to pak zabalis a vyhodis. ja sem to teda nikdy neresila, protoze dcera si to proste nechala na doma 🤷🏼‍♀️

evculinda
29. bře 2023

@luciebol do plenky nikdy nekadil, ani jsem to po něm nechtěla upřímně, nevadilo mi ho vysadit na nočník, umyvadlo, na trávu...

normalnimatka
29. bře 2023

kam jsme chodili, nebyl problém prostě zajít na záchod, nebo holt v přírodě kamkoliv:D netahala jsem dítě např. na dlouhý cesty veřejnou dopravou apod. takže nikdy s tím nebyl problém. a ještě se to dalo dopředu dost očekávat, většinou to rozjelo kojení.