Bezplenkovka - začala kakat do plíny. Řešil někdo něco podobného?

suzzette
26. črc 2022

Ahoj holky, mám takový problém, třeba jste se s tím některá setkala... Vezmu to od začátku, abyste byly v obraze.

Někdy cca v půlroce, kdy dcera začala s přikrmy a stolice tak začala být už tužší a ne tak kašovitá, tak mi nechtěla kadit do plíny, vůbec. Vždycky jak chtěla kakat, tak se tak jako zhnuseně oklepala a já věděla, že ji musim dát nad umyvadlo. Takže jsme v podstatě najely na bezplenkovku.

Takhle to šlo půl roku, některý dny jsem takhle zvládla vychytat u čurání, takže byla leckdy celej den v jedný plíně, protože byla suchá. Samozřejmě jsem byla pyšná matka, že mi takhle malý dítě nekadí do plíny, ale mimo...

No ale teď se o mě pokouší infaktový stavy a jenom jsem ráda, že nepiju alkohol, protože bych se asi uchlastala...

Teď má rok. A poslední 2 měsíce je přebalování boj, strašně u toho řve a vyvádí. No a poslední měsíc kadí do plíny, ale úplně bez varování, nad umyvadlo ji nedám, protože řev, nočníku se bojí, jakmile to vypadá na výměnu plíny, tak řve jak hysterka, takže veškerý bezplenkový snažení šlo do kytek...

Řešila jste některá totéž nebo něco podobného?

konidana
26. črc 2022

@suzzette přesně, jen trochu posunuté. S druhým jsem jela bezplenkovku od narození do cca 5.m dokud se nehýbal (pouze kadění). A pak začal lézt a nezájem. Odlovit nešel. pleny měl téměř do 3 let, nijak ho to netankovalo, že je pokaděnej.
Se starší jsem nějakou bezplenkovku vůbec neznala, a ta se mi odplenkovala komplet v 1,5roce - pleny už nechtěla (řev, boj, útěky, plenu prostě nešlo dát, tak byla prostě bez) , a nějak jsme zvládli nočník.

gbp
26. črc 2022

@suzzette co se stane, kdyz tu plinu nedas? jen na noc treba? co misto nocniku redukce na zachod?
dcera od narozeni kakala rozbalena, od pul roku sem ji pridrzovala na nocniku a chvili taky mela obdobi, kdy kakala do pliny. byla sem z toho docela spatna. ale zase se to spravilo. pak to jeste zopakovala, kdyz sem ji indianskou metodou odplinkovala pred druhym rokem. tak vzdycky kdyz mela plinu na odpo spani, tak kdyz se vzbudila byla potichu, abych pro ni nesla a vykakala se. ale to taky preslo. hlavne se snazim na ni nezlobit, rikam, ze je mi to lito a sem smutna, ze se to nepovedlo. ale kolem roku to prebalovani byl velky problem proste sem ji tim moc zdrzovala 😅

konidana
26. črc 2022

@suzzette já si říkala , že to prostě byl super půlrok, bez pokaděnejch plen, a byla jsem ráda i za to😉

pribylovapetra
26. črc 2022

Já jsem to tak mela s dcerou. Prvního 3/4 roku vlastně bezplenkovka i když jsem se o to ani nesnažila, prostě to vyplynulo ze situace. Jenže pak začala být akční a neměla čas dělat něco jinam než do plinky. Já přesně jak píšeš, nanervy z toho že to šlo a najednou nejde. Dělala jsem všechno možný i nemožný ale holka zabejčena a držela to schválně tak dlouho než dostala plinku. Zlomilo se to před 2 rokem když sama řekla že plinku nechce a od ty doby byla bez. Takže já bych se po svých zkušenostech na to vykašlala.

lentilkah
26. črc 2022

No me prijde uplne normalni, ze ma rocni dite plinu a vykonava do ni potreby. Moc bych to nehrotila, at z toho nevytvoris nejaky blok.

gbp
26. črc 2022

@suzzette ted o tom ctu knizku a prijde mi, ze kdyz se to do roka takhle zvladne i s tim curanim, je potreba tu plinu proste nedat. to dite pak zacne mit rozum a rozlisovat to, pozna, kdy tu plinu ma a kdy a ne a s tou plinou je to proste snazsi, takze se nemusi snazit, vykonavani potreby zabere cas a do pliny to muze udelat za pochodu, pak ho ale otravuje prebalovani, protoze na to zase neni cas 😅. nebo muze byt zmatene, proc nekdy jo a nekdy ne, proto mi davalo smysl to indianske odplenkovani. ale rikam nam se darilo jen to kakani, takze na curani jsem pockala az do tech dvou let.

pribylovapetra
26. črc 2022

@gbp ani náhodou, realita byla jiná. Holce jsem plinku sebrala a výsledek byl vše pokadene a pocurane, ale nenaznacila nic, sama si na nočník nesedla a kdyz jsem ji tam posadila, tak čekala na příležitost to udělat někde jinde ( na schodech, pod susakem...). Myslím že ta potvora věděla přesně co dělá, ale nebylo síly která by ji přesvědčila co a jak.

foxietrixie
26. črc 2022

@gbp ne fakt ne🙂 v roce jsou ještě moc malí. Já jsem měla obě děti bezplenkovou metodou a měli svá "období" suchých a počuraných plen, Syn od třech měsíců se nepokakal do pleny až na pár výjimek vůbec. Dcera fungovala do 8 měsíců luxusně a pak zásek. Teď má dva roky a pořád jí to pořádně nedocvakává, i když pleny už měsíc nemá.

suzzette
autor
27. črc 2022

@gbp Děkuju, na to indiánský odplenkování se mrknu a uvidíme 😊