icon

Čerstvě dvouleťák stále nemluví česky, ale má svou řeč

heduska82
3. led 2016

Nas cerstve dvouletak stale nemluvi "cesky". Uz asi pred pul rokem si najel na nejakou svoji rec a v ni si jede. Pravda, snazi se nam porad neco rikat, ale nikdo mu nerozumi. Jinak on nam rozumi velice dobre, slysi dobre. Meli jste to taky tak?

majkoz
3. led 2016

@heduska82 Náš nejstarší začal "česky" mluvit taky docela pozdě, měl taky "svojí řeč"( pes nebyl ani pes,ani haf,ale vakík,takže štěňátko spinká=mimí vakík chrpší;)).Ptala jsem se doktorky,zda li to není opožděný vývoj a řekla mi na to,že pokud si umí říct, že chce piti-a nemusí říct přímo to slovo,stačí když dokáže naznačit co chce a Ty mu porozumíš,tak je to v pohodě... Což u nás bylo.Začal mluvit tak nějak ve dvou a půl.Myslím, že je to v pohodě, kór když se snaží s Vámi komunikovat;)

achjonetusim
3. led 2016

Ano měli, když nám jeli prarodiče na návštěvu (bydlíme mimo ČR) dostali dvě stránky slovníku aby trošku rozuměli 🙂 Co si pamatuju z hlavy tak hroch - mloch, letadlo - tůňo, brouček - bjabja.

andrissek
3. led 2016

Naši oba kluci začali mluvit pozdě starší ve 3 letech a mladší až tak ve 3,5letech. Ted oba kecají že by jim občas člověk pusu zalepil 😀

heduska82
autor
3. led 2016

@majkoz tak on povi, jak dela, krava, pes, ovce... kdyz neco chce, proste nas odtahne a ukaze si, pripadne se vzteka, kdyz nechapeme, co zrovna chce. Ono to jeho zvatlani rozesmeje, je videt, ze to jako mysli vazne. Starsi mi zacal mluvit pred druhym rokem a od te doby pusu nezavrel, ale mluvil normalne. Tenhle mezistav neznam. Navic on ve dvou letech mrskal abecedu, cisla,znacky aut... po mladsim to nechci, jen bych se s nim rada domluvila. 🙂

heduska82
autor
3. led 2016

@achjonetusim jenze na tohle slovnik neni, on mi nerika konkretni slova ze by treba ukazoval na obrazek a pojmenoval.

majkoz
3. led 2016

@heduska82 no tak u nás to bylo přesně naopak,proto jsem pak zírala,že mladší kluk mluvil brzy;)

terezasimonova
4. led 2016

Malemu je 20 mesicu a taky mluvi po "svem" ☹

angie.shy
4. led 2016

Naše dcera taky začala víc brebentit skoro až ve 3,5 letech