Co je špatné na dudlíku?
Ze všech stran jen slyším, jak je dudlík špatný - ale proč?
Můj syn bude mít 5 týdnů, od narození je hodně ukřičený, na vše má dost vlastní názor, cokoliv nového, cokoliv, co mu je nepohodlné, to ořve. Dost nás i trápí prdíky, takže večery a někdy i noci jsou výživné. Jednu noc už jsem skoro vybouchla - a vážně začala chápat pocity matek, které jsou schopné svoje novorozeně udusit polštářem :( Nepomáhalo vůbec nic, aby se utišil, 2 hodiny doslova řičel jak o život, než usnul vyčerpáním.
Postupně se nám to maličko zlepšuje (abych to nezakřikla). Už jsme zkusili i dudlík - ten zatím odmítal. Dneska už se s ním na 5 minut uklidnil, po nakrmení hezky usnul v náručí. Prostě klid, žádný řev.
Je dudlík opravdu tak strašně špatný? A co je menší zlo - aby dítě řvalo nebo dudalo? Nebo jak zabavit 5-týdenní mimčo? Ve všech chytrých knihách píší, že je dobré zaujmout hračkou - tu buď neregistruje, nebo nevidí ..... absolutní nezájem.
@nugetka20 take kojim dcerku uz 25m. Prestanu az ona nebude chtit. Uzivam si to. V noci spinka se mnou a jsme spokojeni. Dudlik mela ze zacatku a delal nam paseku,po odstraneni se mala i zklidnila,nebyla na nem zavisla..nemusim ji davat do pusinky plast a utracet za nej. Kojeni si uzivam,ten kontakt mezi nami,nase chvile. Je dobre,ze jsi to vydrzela😉
@nugetka20 neboj, i když budeš kojit, tak se ti budit nemusí. 🙂 I nekojené děti se v noci budí. Až dozrají a nebudou potřebovat se budit v noci, budou spát. Já kluky uměle neučila celou noc spát, nezasahovala jsem jim nikdy do jejich režimu spánku. A spinkají, klidně spinkají celou noc. 🙂

@nugetka20 z mé zkušenosti, kým budeš kojit bude se budit. A náš malý šel z porodnice s dudlíkem, byl vyloženě sací typ. Kojení to nenarušilo vůbec, nikdy žádná krize a zhruba v půl roce již o dudlík přestal mít zajem. Přiznám se, že za mně byl první půl rok nejhezčí období a ráda na to spomínam. I když je i teď malej docela v pohodě a to začíná období vzdoru... 😅30