Čurání do nočníku ano, bobek ne

jana2222016
18. čer 2018

Holky prosím radu. Dcera 2 roky a 4 měsíce krásně čurá do nočníku, ale bobek ani ránu. Pouze ho udělá buď do kalhotek nebo plenky. Co s tím? Vyzkoušela jsem snad všechno.

lindaatobias
18. čer 2018

@jana2222016 Ahoj, můj syn měl stejný problém a co jsem slyšela, nejsou ti naši prcci jediní, je to snad normální. U nás zabralo jen to, že jsme na něj netlačili. Od snah "nedostaneš plenku, musíš to pustit do nočníku" jsem upustila v okamžiku, kdy natolik zadržoval kakání, protože neměl plínku, až mu to nešlo ani do plínky a bylo to pro něj bolestivé. Za to bych si nafackovala. Od té doby jsem ho nechala. Když chtěl dělat bobek, posadila jsem na nočník, jednou, dvakrát a potřetí, když nic neudělal, jsem mu tu plínku dala a vykakal se. A tak dále... jednou se to zlomilo a do nočníku se vykakal, asi to měl už hodně na krajíčku. A věřím, že zjistil, že to není nic strašného. Jen dcerku netlač, zkoušejte, seď u ní u nočníku, když to na ni přijde a povzbuzuj. A vyčkávej a nehroť to. U nás nic jiného nezabralo. Jednou to dcerce docvakne a překoná se 🙂 Držím pěsti !

bubbi
18. čer 2018

nenutit, nehrotit a nechat ji, ať k tomu dojde sama, to bylo jediné, co u nás zabralo 😉 Sice jí už byly tři a dokonce šla kvůli tomu o měsíc pozdějc do školky, ale dočkali jsme se. Držím pěsti 😉

kikina7
18. čer 2018

Ahoj, u nás úplně to samé, dcera byla bez plenek už před druhým rokem i na spaní, ale kakat do nocniku nechce. Teď jí bude 2,5 a dopracovali jsme se jen k tomu, že si před kakáním řekne o plenku. Bohužel to dřív taky zadržovala, tak jsme to udělali zatím aspoň takhle, radši do pleny než aby měla jiné potíže. Tento týden prvně sama kadila do nočníku, druhý den už ale zas nechtěla. Zatím vyčkávám a doufám, že už se to během léta změní. Radu nemám, spíš jen útěchu, že v tom nejste sami.

karlajasmine
18. čer 2018

U nás to samý. Je bez plínky už i na spaní, 2 roky 7 měsíců, ale když se mu chce kakat, řekne si o plínku. Dřív neříkal nic a zadrzoval nebo pouštěl do kalhot, tak jsem ráda za aspoň tento pokrok 😀 je to prý častý problém a chce to čas.

ladyhacek
18. čer 2018

chce to čas 🙂 syn to takto také měl. Nenutila jsem jen jsem třeba řekla, že už je velký. Odplenkovaný byl přes den, ale na spaní měl plenu - a kakal hlavně do té pleny- přešlo to 🙂

jankol
18. čer 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@jana2222016 Dala bych jí čas, netlačit na ní, ať se neblokne úplně a neboj to půjde, je hodně takových dětí. Možná jí to bolí, nemá moc tuhý ten bobek a do nočníku se necítí?

lenkas1982
19. čer 2018

U nás stejné. Dcera začala chodit na nočník o 2 let, ale jen na čůrání. Neříkala si, takže to bylo na mě, jak to odchytám, někdy více někdy méně. Plenku jsem jí ještě nechávala. Pak jsem cca v 2 r a 5 měsíců zkusila prostě plenku přestat dávat, protože jsem už měla u ní pocit, že je to jen o její pohodlnosti. Cca týden končily bobky v kalhotkách. Po týdnu si začala sama říkat na malou i na velkou, bobky začala dělat do nočníku a je od té doby bez nehod. Takže za mě netlačit, nedělat z toho trauma, ale pak v určitou chvili asi je nejlepší řešení tu plenku přestat prostě dávat.

lajla
5. črc 2018

dejte ji cas.cary mary na to nejsou..prijde na to sama

babanci
17. srp 2018

@jana2222016 Musela jsem se podívat, jestli nejsi moje dcera. 🙂To samé u nás, zrovna včera jsme to řešily. Naše malá úplně stejně stará jako Tvůj klučík. Pokud bychom se snažily jí zastavit a dát třeba na nočník nebo trávu, zasekne se a zadrží to. Pak má problém s kakáním, tak jí radši necháme. Snad to nějak samo ustane.

babanci
17. srp 2018

@jana2222016 ˇˇSpatně jsem četla, máš taky holčičku. Ta promiˇˇn. 😀

codal
17. srp 2018

Dej tomu čas a do ničeho ji netlač. U nas to bylo to samé, curala krásně,ale bobek si schovávala vždycky na noc nebo na poledne, kdy měla plinu na spaní. Pak jedno ho dne se posadila na nočník a udělala bobek tam, sama od sebe, od té doby to dělá v pohodě. Ona k tomu dospěje sama až na to bude připravena. Hodně kamarádek to melo podobně jako my🙂.. u nás teď teda hodně i na čůrání pomohlo, že litala celý dny nahatá, doma i na zahradě... Už jsme tři týdny bez nehod...