icon

Dcera, 2,5 roku, nemluví. Jak jste řešily z vlastní zkušenosti?

markettwu
15. zář 2020

Ahoj, rada bych se zeptala na vase zkusenosti/nazory/rady. Mam dcerku, bude ji ted na podzim 2,5 roku a nemluvi. Zacinam uz z toho byt celkem spatna. S doktorkou uz domluvena jsem a uz to resime, jsme objednani na psychologii. Dcerka ma jen svoji hatmatilku, netvori slova, sem tam neco rekne, ale to je vse. Urcite slysi, protoze na neco reaguje, ale kdyz ji treba volam jmenem, tak vubec. Nekdy uz nevim, jak s ni komunikovat. Je mi to pak hrozne lito. Hodne se dorozumiva posunky, kdyz chce piti, prinese lahev atd. Tezko privyka na zmeny... i kvuli tomu mame doted dudlika a pliny. Mame ted jeste chlapecka 6 mesicu a tezko si na nej zvyka. Jak jste resily, pokud jste neco podobneho zazily? Diky za kazdou radu.

Strana
z2
markettwu
autor
13. pro 2021

@kikisa311 Dva roky, to je dobré, syn je na tom podobně, bude mít 21 měsíců a má v repertoáru taky asi 50 slov, ukazuje a rád opakuje činnosti. Myslím, že Vaše dcera bude v pohodě, ale pokud si něčím nejste jista, můžete se poradit s Vaší dětskou. Možná by pomohla logopedie, ohledně těch plinek, dva roky jsou ještě v pohodě, dítěti musí uzrát nervová soustava, pak se bez plin naučí rychle.

kikisa311
13. pro 2021

@markettwu jj já doufám že bude v pohodě. Starší syn třeba poprcw táta řekl když měl 2,5 roku. A to dcera umí už od roku. To začala první slůvka. myslím že se jí spíš nechce. Když něco chce tak přijde řekne poď, a dotáhne nás kam potřebuje a řekne: dáš. Umí i poprosit. Nebo když někde spadne řekne bó, a hned udělá ty ty ty... já spíš plašim protože mamq sestřenici o 3 měsíce starší a umí slov mnohem víc. Vím že se nemá srovnávat protože sou mezi dětmi velké rozdíly ale někdy to člověku nedá. Taky určitě vidíte velké rozdíly mezi vašimi dětmi že?. Máte je od sebe věkově jen kousek. Takže to člověk vidí dobře

Strana
z2