icon

Dcera se baví s každým na potkání. Co si o tom myslíte vy?

23. únor 2021

Dobrý den,mám 3,5 letou dceru,velmi upovidana,pusu nezavře. Dříve stydliva,nyní úplný opak. Jdeme ven a zdraví téměř každého kolemjdoucího,to by mi nevadilo,ale začala dělat to,ze se zastavi a s každým se dá do řeči typu: Jak de jmenujes,jak se jmenuje tvůj pes,kam jdeš,proč mas čepici a pak začne vyprávět ruzne věci,jakoze maminka máme brisku sestřičku a ze tatínek je v práci atd atd. Je mi to nepříjemné,tak jsem ji vysvetlila,ze s cizími lidmi se takhle nebavíme,ze se to nedělá. Pochopila to,ale když někdo projde,tak tedy pozdravi a pak zahlasi,ze se na nic nezeptala,ze je sikovna holcicka. Je vidět,ze ji to v hlavě srotuje a chtěla by se bavit,ale přijde mi to přes čáru. Co myslíte vy? Mám ji nechat,ať si děla,co chce nebo jsem udělala správne,ze jsem si s ni o tom promluvila?
Plus ještě tedy jedna otázka: je normalni,ze neustale skáče do řeči a i kolikrát mluví opravdu hodně nahlas? Ze chce byt slyšet a nedokáže vydržet? Také vysvětluji a domlouvam,ale zřejmě je to silnejsi než ona a tím,jak opravdu pořad mluví a mele cely den,tak je to pro ni těžké.
Ve školce mi to říkala i ucitelka,ze je dcera nejvíc slyšet,ze ji musí neustale usmernovat,ze by chtěla pořad povídat a ze potřebuje,aby se rozpovidaly hlavně ostatní deti,které nemluvi a dcerka je kolikrat nepustí ke slovu.
Když jsem četla články,tak všude bylo,ze to je tím,ze jsou deti nevychovane,ale já se opravdu snažím,nemohu rict,ze by dcera byla nevychovana,naopak,poprosi.podekuje,pozdravi,pomuze,...je tedy strašně aktivní a akční,taková malá motorová mys,tak jestli to nemůže souviset s nějakou hyperaktivní poruchou nebo je to přiměřeně k věku?
Děkuji za odpovědi,názory a zkušenosti.

Strana
z2
zelenaesmolda
24. únor 2021

@holkaokomodra treba se pani odhodla a neco zhubne :D

holkaokomodra
24. únor 2021

@zelenaesmolda no zhubla hodně pokud vim, o nejaky cas pozdeji 😂❤️ a moc ji ti slusi byla to mlada holka v mym veku nooo

zelenaesmolda
24. únor 2021

@holkaokomodra no takze super vysledek :D

izz76
26. únor 2021

Moje dcera se taky hodně baví s cizím lidma, mezi tím 3-4rokem to bylo nejhorší.. S věkem se to trošku zlepšuje, v 6letech už nezdravi cizí lidi, neosloví kdekoho, ale s komunikací opravdu problém nema😃

Strana
z2