Dítě je cíťa. Máte také takovu citlivou duši doma?

dzalli
21. kvě 2020

Nevím kam přesně toto téma hodit... Naše dcerka je od narození takova hodne citliva. Na zmenu podnetu, na zvuky, ruzně. Od prvnich mesicu hrozne dobre reagovala na hudbu nebo cteni knih. Oboji miluje doted (2r). Ted posledni dobou ale tu hudbu proziva vic a vic a kdyz je treba nejaka hudba pomala, ci smutna, tak strasne zvazni a obcas se i rozplace... mate take nekdo takovou citlivou dusi doma? 🙂 Hodne me to prekvapilo, kdyz jsem to poprve zazila a ostatni mamy kolem nas jsou z toho takove rozpacite🙂

tinaprofi
21. kvě 2020

naše silvina, sofina - její dvojče je pořez, ale silvina je citlivka. Dojme ji hodně věcí, muzika s ní taky cloumá, když kouká na pohádku kde se něco děje negativního, je jak zmražená a někdy se i rozbrečí, je jí to líto. O hudebním podkresu ani nemluvím. Asi to má po mě 🙂)) já zvládám hodně velký stresy v životě, nic si neberu, ale jak vidím nekonečný příběh s topícím se ponclem je to konečná 🙂)

meronym
21. kvě 2020

@dzalli Nas chlapecek. Kdyz se prvne rozbrecel pri pohadce, protoze tam miminko bylo nemocne, tak jsem byla v soku. Obecne si vse bere, spatne reaguje na zmeny, nema rad divoke a hlucne prostredi... zase je moc chytry a v 3,5 letech zna celou abecedu, dokaze scitat, odecitat i nasobit atd.