Házení hraček a "mlácení". Jak je to u vás?

lenda93
20. pro 2022

Ahoj holky, už jsem bezradna. Malá má 19 měsíců a pořád hází hračky a věci po zemi. Nepomáhá vysvětlovat,chytnout ručičky. Pak se naštve a přijde ke mě, k příteli, mamce, řekne baaa(bac) a placne třeba vzteky po noze. Zase nic nepomáhá. Jak to máte vy?

gbp
20. pro 2022

@lenda93 2,5 roku a rabuje zcela bezne vsecko 🤷🏼‍♀️ jakoze ti vadi, ze to hazi, nebo ze dela neporadek?
placat sem se nenechala, protoze my se doma nebijem, rikam, ze se mame radi a nebujeme se.
misto hazeni veci, sem nabizela balon nebo veci, ktery se muzou hazet, misto placani delame silne obejmuti. jakoze se navzajem silou stiskneme kolikrat je potreba. ono to na uvolneni te emoce zabira, jak je to silove. a ted ji hodne ucim si ty veci oo sobe uklizet... ale neni v tom nijak dobra teda 🤭

betelgeuzz
20. pro 2022

V tomto věku děti objevují svět a nenechají si to vzít ani zákazy a tresty. Většinou objeví nějakou činnost a tu budou dělat pořád dokola, dokud si ji pořádně neužijí. Nejlepší je najít způsob, jak tuto potřebu uspokojit, aniž by ti to vadilo. Např. chce házet, tak zkus vymyslet různé způsoby házení - házet kamínky do vody, z mostu, teď můžete sněhovými koulemi, doma si udělat papírové koule a házet do kyblíku, atd.

ferda90
20. pro 2022

@lenda93 ahooj, náš malý má 22 měsíců a hází, hračkami už nějakou dobu no a občas nás i plácne někdy i jiné děti🙈Taky vysvětlují, několikrát, pak třeba dám po ruce jelikož vysvětlování nepomáhá. Já se otočím a malý jde a udělá to znovu. Prý to je takové období, tak uvidíme. Jde vidět, že házení ho baví, řekla bych, že je baví všechno co by dělat neměli 🙂

ferda90
20. pro 2022

@lenda93 objetí u nás moc nepomáhá, myslím si, že ne každé dítě chce při vzteku nebo tak objímat. Některé se asi potřebuji vyvztekat a jiné třeba mají, rádi objetí. Malého nijak nebijeme, pokud fakt dělá věci, které dělat nemůže,vysvětlíme a pokud to nepomůže a udělá to zas, tak mu dáme po ruce.

krisstina93
20. pro 2022

Může to být povaha, já mám mladšího syna takového vzteklého a hází věcma ještě skoro ve 4 letech 🙄

sanyy22
21. pro 2022

@lenda93 máme to stejný, mám pocit že čím více se mu snažím vysvětlit že se to nedělá tak tím více to dělá.
Třeba minulý týden jsem mu "zakázala" triskat autíčkem do okna, vztekl se tak se to autíčko hodil do televize. Takže díra v televizi.