Indiánská metoda od 12 měsíců, není to příliš brzy?
Zdravim, cetla jsem neco o indianske metode odplenkovani, ktera se doporucuje od 18ti mesicu. Nas maly bude mit v sobotu rok a tak jsem si rikala, ze bych to zkusila. Nevim vsak jestli to neni prilis brzy. Co myslitw? Mate zkusenosti? Obcas ho davam na nocnik. Kdyz dojdeme z vychazky a ma suchou plenu nebo po odpolednim spani. Vetsinou se do peti minut vycura i driv.
Tak jsem mu ted sundala plinu a ma jen teplacky. Plinku nasadime az vecer. V sobotu bude slavit rok tak nevim jak to zvladneme.
@bbibianca za zk nic nedáte, každopádně znám i takové co se snažily rok a nic a pak během pár dní cvak a dítě bylo bez, já třeba nejsem ten typ co nosí navíc 20 tepláků ale to si musíme sama každá srovnat v sobě... kolikrát je dítě pár dní bez mamka jásá a pak se začne pocuravat...je o tom krásná kniha,jen už nevím název...
Pokud nočník nebojkotuje určité zkuste
@hejsa
@makronka222 tak ja sa tu verejne priznam, ze hoci Husakove dieta, bola som do cca 22m s plienkami...
A ano, je ine mat dieta vypustene v lete na vlastnej zahrade a ine zit v byte a chodit s deckom von 2x2h denne...a nech to niekto berie ako vyhovorku, je mi to fuk...hlavne ked mam este 8m plaziace sa mimino, ktore tiez potrebuje pozornost...hold nie som dokonala matka a nemam dokonale dieta...a urcite nie som jedina...
Podle me je to brzy, v roce maji ty deti podle meho jeste hafec zakladnich veci k uceni. Syna jsem zkusila v 18 mesich a nic, pak se narodila dcera, tak jsme se k tomu dostali az v jeho 23 mesicich a za 14 hotovo a za 2 mesice i na noc. Dceru hsem zkusila prvne v 16 mesich ( zacalo byt teplo, tak jsem to chtela vyuzit), nic, v 18 nic a v 19,5 to najednou klaplo a po 3 dnech pohoda. Jako obcas se zapomene a bejake to ucurnuti se kona, ale to je tak 1-2x do tydne. Zalezi ba diteti, ne na matce. Ta muze hen ukazat, ze to jde jinsk nez do pliny.

@bbibianca to musíš zkusit. Každé dítě je jiné. Ale myslím, že platí pravidlo, že když to nejde, tak to nejde a žádné učení a přemlouvání nepomůže. Starší byl bez plen ve 27mes a mladší už ve 20mes. Prostě jim to seplo a do 14dnu byli bez plen i přes noc. Zkus a když to nepůjde, zkus treba zase za 2-3mesice znovu. Ale chápu, že v létě se odplenkovava 1000x lépe 🙂