icon

Jak často koupete jak staré dítě?

elis2595
23. pro 2017

Ahoj, chci se zeptat jak častou koupete jak staré dítě? Denně nebo obden? Děkuji

Strana
z3
jipe
28. pro 2017

úplně ze začátku jsem jeden den koupala, jeden den otírala žínkou, ale poměrně brzy jsme najeli na každodenního koupání. Ted má prcek 2,5 a máme jen sprcháč, takže každý den sprcha. Jednak je to rituál, jednak já bych taky nechtěla jít spát neumytá. Problémy s pokožkou naštěstí nemá, přestože máme děsně tvrdou vodu.

andiienka
30. pro 2017

Syn 3 roky - atopik a koupeme obden. Do vody přidávám linolu, pak mažu dle potřeby..když má vysušené flíčky tak Bepanthenem sensiderm, jinak AD lotio chronic..

cucinkam
26. led 2018

My koupeme 1-2 x tydne, v lete samozrejme casteji, to je cela od pisku 🙂 je sice atopik, ale i kdyby nebyla, nevidim duvod miminko denne koupat (kuze ma ochranny film a chlorova voda nijak neprospiva) - teda pokud nemate blinkaci miminko

smudlinka24
26. led 2018

Obden už od narození v kybliku, jinak každý ráno do umyvadla pod kocourek umýt obličej, rucky a prcku.

kata267
26. led 2018

Kazdy den pred spanim, u vetsi 1,5 roku je to samozrejmost u mensi 2mesice kdyz to treba nestiham tak aspon oplachnu vodou a umyju prcku a zadek...nedokazu si predstavit ze bych je koupala treba 2x za tyden uz po tom celym dnu jsou upoceny a zapatlany (zejmena ta starsi teda)

kaculka2014
26. led 2018

Obě děti koupu denně, následuje spánek. Jsou zdravý do vody občas přidám olejíček. I kdyby se měli v tý vodě jen porochňat.

balet
26. led 2018

Od jednoho mesice denne. Kdyz byla malinka, byl to vecerni ritual s mlickem a masazi. Pleti to nevadilo, davali jsme asi do pul roka olejicek a ted myjeme biodermou detskou moussaint a obcas v zime pridame od uriage olej na suchou pokozku. Jako miminko a dennim koupanim problem nebyl a dr. v to nevidela problem take.

eldrag
26. led 2018

ob den od narozeni, v plenkovem veku po kazde pokaděné zádeli, jinak dle situace... většinou ale sprchujeme.

evaaskalova
26. led 2018

Castym mytim miminka kazime imunitu. Mame 13m, koupeme 1x za 3dny. Denne myjeme nekolikrat pusinu rucky a samozrejme prdku a veci kolem :D

kaja2016
26. led 2018

@cucinkam Naprosto souhlasím. Ale na to přijde člověk až když ozkouší koupat jednou týdně a přijde na to ze miminko ani nesmrdí ani neonemocní.

kata267
26. led 2018

@kaja2016 ja teda nevim ja mam 2mesicni mimino jeden den nekoupala a druhej vecer uz sem citila jak "smrdi" potem

baris
26. led 2018

Obě holky se myly každý den od narození. Byl to prostě rituál, od roka se vždy ve vaně cca 20 minut rochnily.

Starší má AE, mladší měla v měsíci šílenou kožní reakci na fenyklový čaj ... Koupala jsem vždy s trochou olejíčku, na mladší mi pak doporučili obyč. dove a po koupání je vždy řádně promažu.

Jak byly malé, tak byly věčně poblité (reflux), posrané, v plínce ... jak čím jsou starší, tím se více potí, a pro změnu jsou zase špinavé jak prasata z venku ....

A vodu máme dobrou. A souhlas, že na AE nejlépe působí mořská voda 🙂

kaja2016
26. led 2018

@kata267 🙂 Dcerka když se spoti, tak spíš voní. Samozřejmě, když je to moc a opakovaně, tak už cítit je, ale to je tak po týdnu. Někdy ji z botiček smrdely nozky, tak jsem umyla rovnou mýdlem, stalo se mi to tak třikrát. Koupu prakticky od narození cca 1*2*týdne, poslední dobou spis jednou. Určitě to může být individuální. Hele nikomu to nenutím, jen v případě exematiku je to fakt záchrana a není třeba se toho bát.

kata267
27. led 2018

@kaja2016 pravda kazdy podle toho co vyhovuje 🙂

a_sma
27. led 2018

Synovi je 6 mesicu a koupeme obden. Koupalo se tak v porodnici a uz jsme u toho zustali. Navic mel i sussi kuzi, takze nekdy jsme na doporuceni doktorky koupali i po trech dnech a jinak otirali zinkou.

martiniquest
27. led 2018

@bayt Chlor z vody vyprchava nekolik hodin

martiniquest
27. led 2018

Syn 17m, koupeme ob den - pouze v ciste vode

punticka
27. led 2018

@nnnadja Taky jsem si myslela, že dvakrát týdně je hrozně málo. Prvního syna jsem koupala denně - rituál atd. Druhému synovi se ve 3 měsících projevil silný atopický ekzém a měli jsme z kožního vyloženě nařízeno koupat max. 2x do týdne. Myslela jsem si, jak je to málo, ale ejhle, ono to u tak malého mimi stačí. Oproti prvnímu synovi nevidím v čistotě miminka rozdíl. Ale těžko říct, otázka je, jak bych k tomu přistupovala, kdyby se častěji koupat směl.

gabrielasiklova
27. led 2018

Už od miminka koupu obden, v létě teda každý den. Hlavně i proto, že máme hrozně chlórovou vodu 😠 teď je synovi 2,5let

japerinka7
27. led 2018

Koupali jsme každý večer jako rituál před spaním. Sice se to malýmu moc líbilo, ale asi po třech měsících se mu začaly dělat suchý mapy na nožičkách a bříšku, takže teď asi měsíc koupeme max. 2x do týdně.

zuzurox
28. led 2018

16m a koupeme dvakrát týdně od narození, samozřejmě dupku, ruce, obličej každý den.

bayt
28. led 2018

@martiniquest Opravdu? my jsme se učili na škole, že pár minut max...nemáš k tomu něco? Každopádně malej už je u nás a má celkem citlivou sušší kůži, takže se snažím koupat denně v olejíčku a dělá mu to dobře 🙂

martiniquest
28. led 2018

@bayt Nas tuhle mylnou informaci taky ucili. Vim to z praxe. Delam si vodni kefir z tibi krystalu. Pokud opakovane pouziju vodu, ktera je odstata par minut, krystaly umrou. Je nutne pouzivat alespon den, lepe dva, odstatou. Je to zmineno treba i zde:
http://m.uspesna-lecba.cz/pitny-rezim/jaky-je-n...

bayt
28. led 2018

@martiniquest aha :O díky za info...no každopádně u nás se olejová lázeň denně osvědčuje 🙂

mr_falko
28. led 2018

od narozeni denne - je ji 15m

penelopaw
28. lis 2018

Taky koupeme denně, ale spíše je to takový rituál, značící, že den už končí, než že by to byla nutnost z hlediska hygieny. Protože syn je často nemocný a je doma, tak ani nemá šanci se nějak ultra zpotit a ušpinit, aby to bylo opravdu nutné. Nicméně protože obě děti mají citlivější pleť, tak je nijak nemácháme a většinou teď už jen osprchneme (dcera cca 1 rok, syn 4 roky) s důrazem na opláchnutí obličeje, rukou a "spodku". Po kakání myjeme oběma dětem zadeček, ale to taky jen proto, že to tak praktikujeme sami, rozhodně by se ani nic nestalo jen utřít papírem 🙂.

penelopaw
28. lis 2018

Jinak většinou čistá voda, mýdlo minimálně (třeba po kakání) a mytí hlavy dětským šamponem cca 1 - 2x týdně.

Strana
z3