Jak naučit dítě, aby si řeklo, že chce čůrat?
Ahoj, chtěla bych radu jak naučit 2letému dítěti aby si řeklo na nočník? příjde mi jako kdyby to nevnímal. Když jsem u něho a vidím že čůrá tak ho odchytnu a vyčura se ale sám si neřekne. Prosím nějakou radu? děkuji
@veronikav31 Pani, do 4 let? A i dudlik? Mazec. Ale je fajn mit to srovnani, ze zdaleka ne vsude se vysazuje od chvile, kdy se dite posadi. Moje matka i tchyne do me hucely od roka syna. Pak hucely i do nej. Dost urputne a i pres protesty me a manzela. Syn je hodne tvrdohlavy, a kdyz se zabejci, tak kolikrat dela veci na truc. Jsem si jista, ze kdyby do nej ty dve nehucely, zacal by chodit na nocnik driv. Zacal presne v dobe, kdy nad nim obe zlomily hul a daly mu pokoj 🤪
@aneta_v Jo, to někdy moc smysl nemá. U nás jsme zavedly povinné pokusy před spaním a odjezdem někam, to respektuje.
Posadila jsem v roce a nic, v roce a půl se ji tam poprvé povedlo vyčůrat, ale dal nic. Za asi dva měsíce si začala říkat vždy před spaním. Přes den vůbec. Cca ve 23 měsících si občas řekla přes den. Porodila jsem druhé a při návratu z porodnice si přestala říkat úplně. A ve 25 měsících proste přišla řekla si a tak už to ze dne na den zůstalo, plinu už nenasadila. Nikdy jsem ji plínky nevzala, nikdy jsem nekricela, nikdy jsem ji neplacla po zadečku. Proste jsem to nechala na ni a ona na to přišla. A jsem rada, ze to tak bylo a hodlám to zopakovat i se synem. Proběhlo to v klidu, bez zbytečného stresu a trestů. V noci je bez pliny od roku a půl 🤷🏼♀️😀 a bez nehod.
@martiniquest taky jsem na to koukala,to je naší sousedky vnučka,syn se tam před lety prestehoval tenkrát ještě s přítelkyní a ona tam za nimi lítá. Taky jsem nevysazovala. Vzala jsem pliny v 1,5 roce,dcerka ani syn pliny nechtěli,používala jsem eko,oba ekzenatici,po většině se osypali.takze já raději budu prát(eko prášek to jistí), žehlit,čistit a vysvětlovat než měnit pliny se vztekajicim se dítětem které ji nechce a má zadek od masticek
Dceři budou v září 2 roky,sem tam jsem od roka na nocnok zkusila posadit,ale vycurala se tam asi tak 3 x,v červenci jsem zacala zkoušet kazdy den,ale vse se mijelo účinkem...nocnik je hracka nebo klobouk na hlavu....zkusila jsem posadit na WC...no a je to přesně týden,co doma je bez pleny,chodi curat na WC...sama si řekne....ukáže,bezi na WC,dává si prkynko a ted i poslednic 2 dny...udělá i bobek...podle me k tomu každé dítě dozraje...zřejmě to ještě nevnímá,nebo to neumi ovládat....
Já si myslím, že je ve fázi, kdy umí "vědomě pustit" (tj když ji posadíš na noční, umí se vyčurat, pokud má co), ale buď neumí "vědomě zadržet", nebo nepozná tu chvíli, kdy už se jí chce (tyhle dvě věci jsou spojené a jsou holt složitější) ... u nás tahle fáze trvala půl roku.

@veronikav31 jj pro ty kalhotky musíme, koupila jsem ji s nohavičkou s Minnie, kterou miluje, ale neumí si je rychle svlíknout, tak chci koupit o číslo větší. Ty legínky, co měla dnes, byly volnější. Chválím a chválím, je na sebe pyšná evidentně, ale dneska nezabíralo teda nic...
@martiniquest já znám jedno a kamarádka má 4-letého synovce s plínou. Jj na noc to někdy trvá, to vím.