Jak naučit dvouleté dítě usínat bez pláče?
Zdravím ženy, jste moudré a zkušené.. a vždy dobře poradíte, tak si jdu pro radu. Dcera má 2r3m... no a večer jí uspávám i 2h. Ona během toho samozřejmě usíná ale vždy když chci odejít tak se vzbudí a musím se vrátit. Začíná mě to trochu vadit. Každý den to samé. Vím, že si za to tak trochu mohu sama ale dcera byla do 19m kojena a byla prostě zvyklá usínat u prsa... A pak jen tak vedle mě. Říkám si ale, že už je velká. Že by se měla začít trochu učit... snažit se trochu sama doufám, že mi rozumíte. Nechci aby to vypadalo, že se chci dcery zbavit či jí nějak od sebe odstrkovat. To samozřejmě NE. Ale myslím, že je čas to trochu změnit. Díky tomuhle nemůžeme pomalu nikam, žádná babička jí nechce na noc protože se s ní nikdo prdět nebude. A já bych se ráda vyhla pláči. Prostě jí naučit že se přečte pohádka, nechá se třeba světýlko či pootevřené dveře a odcházím něco dělat... Problém je, že jak opustím místnost jde za mnou, jde si hrát... Řve 😶😥. Máte s tím někdo zkušenosti. Děkuju
Naučit ji na nějaký rituál, se kterým bude mít spaní spojené. Obě děti dostali flašku a usnuly samy. Dcera měla natahovací cinkajici sovičku, tu si pak sama natahovala. Syn má oblíbenou deku, kterou si přehodí přes hlavu a mazlí se. Často jsme ale šli spát zároveň, já do velké postele a oni vedle do postýlky. Zvládli to ale i beze mě. Samozřejmě občas bylo a je období, kdy se chtějí tulit u mě. Kojení do 1r4m, pak se vymenilo za flašku.
Já mám dceru 22 měsíců a od 19 měsíců spí sama dám jí do postýlky a spí jak odpoledne tak večer
Já se nejdřív zeptám, jestli dcerka ještě nespí odpoledne, třeba ve školce? Třeba jí zkusit protáhnout večerku, aby opravdu odpadla. Jinak já si chodím lehnout s klukama ještě i v 9 a 7 letech. Ne že by na tom byli závislí, usnout i beze mě, ale prostě si jich takhle užívám😉 přečteme pohádku, zhasneme a do 10 min spí...
Zapeklitá situace..dcerka 2,5 roku usínala do půl roku v náručí i dvě hodiny,to šlo,ale pak se začala budit pokaždé co jsme ji položili do postýlky..tak jsme začali uspávat v postýlce.. dudlíček, plyšák, hlazení,do dvaceti minut max půl Hodky byla tuhá odpoledne i večer..po zahození dudlíku skončil odpolední spánek v postýlce a nějakou dobu spinkala hoďku na mě,což o to,já si to užívala a Viky nějak najednou nepotřebovala večer asistenci..má teda mráček od Fisher Price který hraje ukolébavku a a jemně svítí barvickama,pak se postupně vypne..pustila jsem mráček,otočila se zády a nereagovala na to,že odcházím..Viky tenkrát usnula a já seděla a brečela v obýváku u chůvičky,že mě nepotřebuje..odpolední spánek v posledních měsících úplně odpadl,Viky si před osmou umyje zoubky, manžel udělá letadlo ,zapne si projektor hvězdiček a řekne dobrou noc,dáme pusinku a odcházíme..netuším co jsme udělali správně,možná to odpolední spinkání na mě uspokojilo potřebu maminky 🤷🏼♀️do dneška je Viky mazlivá holčička jen už nás u usínání nepotřebuje 🫶
U nás už děti usínali sami v tom to věku

Holky, syn měl v říjnu šest let a spát sám nepůjde ani za zlatý prase. Uložíme ho v mezi osmou a devátou a on furt chodí do obýváku ať se tatínek jde osprchovat a jde si s ním lehnout. Teď s ním spí taťka v ložnici před pět let já, než se narodila dcerka. S tou teď spím v děcáku. Do jeho 4let jsme měli malý byt a neměl vlastní pokoj, takže odjakživa spí v manželské posteli.