icon

Jak naučit miminko pít čajíček nebo šťávičku?

petakav
21. srp 2013

Malinký nepije nic jiného než moje mlíčko, někdy se nedá sednou, vytáhnou a občerstvit ho 🙂 Jak ho přimět pít i něco jiného?

speedygon
21. srp 2013

Plně kojeným dětem není potřeba dávat žádné jiné tekutiny, neřeš to...tekutiny až v době, kdy bude baštit i příkrmy...Navíc tekutiny narozdíl od mlíčka nezasytí...

margeta
21. srp 2013

Když už tak bych dávala vodu Nám se to osvědčilo Tím, že nic jinýho než vodu nedostali, tak jí pijou v pohodě Jak je od malička naučíš na sladký, tak vodu pít nebude Ze začátku to byl boj Dávali jsme po troškách stříkačkou a chvíli to trvalo Stejně jak s příkrmama

betelgeuzz
21. srp 2013

Pokud je dítě převážně kojené, tak není důvod mu něco dávat. Maximálně po příkrmu zkusit pár lžiček vody, nebo trošku z nějakého hrnečku. Teď ani nejsou takový vedra, aby potřeboval pít každou hodinu. A pokud dávat nějaké tekutiny navíc, tak raději začni vodou. Starší do 3 let nepila nic jiného než vodu, mladší chce co starší, tak občas chce džus nebo šťávu.

zvirka
21. srp 2013

My jsme začali v 6 měsících zároveň s příkrmy dávat vodu z hrnečku s měkkým pítkem. Důležitá je teplota cca 37 stupňů jako u mlíčka. Ale dokud jsem kojila (tj. do roka), tak skoro nepil, ale aspoň byl zvyklý na hrneček. Nemuseli jsme vůbec dávat flašku, tu nikdy neměl v ruce a dodnes pije prakticky jen vodu. 😉

katyxq
21. srp 2013

Až bude potřebovat víc pít, tak začne, neboj 😉. Zkus před, během a po příkrmu nabízet čistou vodu, klidně z normálního hrnku nebo silnostěnné skleničky (fakt není potřeba dítě učit na lahvičku nebo pítko), ale nejspíš má dost tekutin z mlíčka, tak nechce (a kojit se dá v podstatě kdekoliv, ještě jsem nebyla v situaci, kdy by to nešlo). Naše malá sem tam cucla, víc pít vodu začala, až jak se rozjedla (cca po roce).

lucieandrlova
22. srp 2013

My dáváme od miminka k mléku jen vodu a doktoři to chválí (pediatr, zubař). Pokud jí dítě ovoce, zeleninu, tak jsou šťávy zbytečné. A neslazené čaje děti nechtějí. A slazené - to je zbytečný cukr. Dcera má teď 2 roky a dodnes pije jen vodu. A jsem ráda. Zbytečný cukr není dobrý pro tělo (zuby, tloušťka apod.) Sladkému se časem stejně nevyhnete, tak proč to přidávat ještě do pití.

uwinnika
23. srp 2013

U nás zabral čaj po lžičkách (dle věku,existují už 1.týdne). Nekojím, přišla jsem o mléko už v 6.nedělí a UM mu přestávalo stačit po 4.měsíci, takže vzhledem k přikrmování jsme museli přijít na způsob jak do něj vpravit nějaké tekutiny, zkoušeli jsme kdeco a snad všemi způsoby. Nic nechtěl. Po lžičkách vzal aspoň čaj a teď už pije z flašky bez problémů.

zuzanajelinkova
17. kvě 2014

Holky, ráda bych znovu otevřela tuto diskuzi. Dcera má 7 měsíců, do půl roku byla plně kojená a teď už má 3x denně příkrmy, zbytek dne pořád kojíme. Chtěla bych ji naučit na flašku, protože až přestanu kojit, tak v noci jiná možnost než flaška s mlíkem asi nebude. Jak to mám řešit? Jak řešíte noční krmení vy?

andelka
17. kvě 2014

V noci jsem mlíko nedávala, jen jednu dobu vodu, 50ml jednou za noc. Noční kojení se prostě zrušilo, pak odstavilo a bylo. Do 10m mi ani jeden flašku nechtěli, příkrmy a kojení co bylo stačilo. Až když kojení kleslo na 1-2x za den, tak se rozpili. V 7měsících ani omylem ani jeden, to by se radši poblili než aby se napili. Pak už zkoušeli, ale buď to nešlo, nebo spíš nechtěli, protože po 2měsících se rozpili a byla to ta samá lahvička.